Сьогодні 19 квітня 2024 р.

Вторая лига, 20-й тур. Анонс матчей

Заключний тур очінньої частини змагань на розстановку сил вплинути зможе мінімально. Лідери значно відірвалися від групи середняків, та й аутсайдери втратили досить багато очок, щоб розраховувати швидко наздогнати загальний пелетон команд. Попри все, в 20-му турі очікується чимало цікавих протистоянь. В усякому разі в Кременчуці, Нікополі, Івано-Франківську і Маріуполі буде спекотно. Та й в цілому тур обіцяє бути грячим.

«Жемчужина» пропускає цей тур.

19 листопада 2016 рік. 13:00. м.Кременчук. «Кремінь-Арена»
«Кремінь» (Кременчук) – «Кристал» (Херсон)
Арбітр
– Дмитро Резников (Кам’янське)
У першому колі – 1:0
Дискваліфіковані: немає – Брижчук, Остапенко, Дяченко

«Жемчужина» раніше інших вийшла в відпустку, і це визначає ритм туру. Переслідувачі лідера, які відстають лише на одне очко, віддадуть усі сили, щоб завоювати зимове чемпіонство.

Один із них – «Кремінь», і він удома зіграє з «Кристалом». Херсонський клуб цього року програв обидва матчі з кременчужцями, утім, минулого року перегравав їх на своєму полі.

«Кристал» розлючений домашньою поразкою від «Нікополя-НПГУ», після якої було дискваліфіковано відразу трьох його гравців. Втрат зазнали фланги оборони й центр півзахисту. Утім в гостях останнім часом херсонці грали переконливо – безпрограшна серія триває місяць (2 перемоги і 1 нічия).

Однак «Кремінь» завершує рік на своєму полі, тож фаворитом протистояння буде саме він. Цього сезону в чемпіонаті кременчужці лише раз не змогли виграти вдома (1:2 від «Руху») й нині триває їхня переможна серія на своєму полі, яка досягла уже 5 матчів поспіль.

19 листопада 2016 рік. 13:00. м.Нова Каховка. «Енергія»
«Енергія» (Нова Каховка) – «Арсенал-Київщина» (Біла Церква)
Арбітр
– Євген Петренко (Одеса)
У першому колі – 5:0
Дискваліфіковані: немає – Химанич

«Енергія» – одна з найкращих команд другої ліги в листопаді місяці (вона набрала шість очок, більше – тільки «Жемчужина» та «Реал Фарма», по сім). Утім, для повного задоволення від заключної частини першого півріччя їй треба вигравати на своєму полі у одного з аутсайдерів.

Білоцерківський клуб у листопаді очок ще не набирав, однак загалом має 12 пунктів і гарантував собі зимівлю не на останньому місці. Утім, на передостаннє може опуститися, тому потребує очок.

Обидві команди програли свої минулі матчі («Енергія» – в гостях «Інгульцю-2», «Арсенал-Київщина» – дома «Реал Фармі»). Тож тепер хочуть реабілітуватися. Гостям не допоможе основний крайній захисник Химанич – при скромності їхнього складу це втрата.

19 листопада 2016 рік. 13:00. м.Первомайськ. Місцевий стадіон
«Суднобудівник» (Миколаїв) – «Нива-В» (Вінниця)
Арбітр
– Олександр Сахно (Київська обл.)
У першому колі – 2:1
Дискваліфіковані: Швець – немає

«Суднобудівник» пережив чорну смугу й значно поліпшив собі настрій в останніх турах. Після довгого очікування було здобуто й першу ще з початку вересня перемогу – миколаївці здолали «Поділля» (2:1).

Утім, в минулому турі «Суднобудівник» не грав – через снігопад було перенесено винниківський матч з «Рухом». «Нива-В» з аналогічних причин не зіграла вдома з «Іллічівцем-2».

Тож тепер «Суднобудівник» проведе третій поспіль домашній матч, а «Нива-В» – третій поспіль виїзний. Наразі суперників розділяють чотири рядки турнірної таблиці й 11 очок. Миколаївцям варто перемагати, щоб уберегти своє 14 місце від переслідувачів. «Нива-В» сподівається піднятися вище в серединці таблиці.

19 листопада 2016 рік. 13:00. м.Нікополь. Стадіон «Електрометалург».
«Нікополь-НПГУ» – «Мир» (Горностаївка)
Арбітр
– Олександр Титов (Донецьк)
У першому колі – 1:3
Дискваліфіковані: немає – немає

Нікопольська команда в минулому турі виграла в Херсоні завдяки пізньому голу Кренька. Восени підопічні Варжеленка набрали непогану ходу й мають шанс зимувати вище свого 12 місця. Для цього треба реваншуватися перед «Миром» за поразку в першому колі.

Горностаївський клуб минулий тур пропустив, так і не зігравши з «Металургом» (керівництво вирішило поберегти газон стадіону «Затис»). Вище сьомого місця «Мир» цієї осені вже не підвищиться, а от опуститися може, тож і за позиції в середині таблиці доведеться поборотися.

В останніх двох виїзних матчах «Мир» набрав лише одне очко, але ця команда має непоганий склад і добре налагоджену оборону, тож постарається вдало зіграти з однією з наймолодших команд другої ліги, якою є «Нікополь-НПГУ» (середній вік заявлених гравців – 19,4).

19 листопада 2016 рік. 14:00. с. Зоря, Одеська обл. Стадіон ім. Б.Я.Тропанця.
«Балкани» (Зоря) – «Рух» (Винники)
Арбітр
– Віктор Арановський (Київ)
У першому колі – 1:2
Дискваліфіковані: немає – немає

Один із найцікавіших матчів відбудеться на Одещині. У село Зоря Саратського району завітає винниківський «Рух» – давній суперник «Балкан» ще по аматорських змаганнях, який і нині є їхнім конкурентом у боротьбі за вищі місця.

Утім, зорянцями втрачено немало – нині вони відстають від трійки лідерів аж на 12 очок (при цьому «Рух» та «Кремінь» ще й провели на матч менше). Тож «Балкани» особливо хочуть здобути перемогу – і щоб порадувати рідних уболівальників, і щоб поквитатися з винниківчанами за поразку в першому колі, і щоб покращити своє турнірне положення. Наразі у боротьбі з «Реал Фармою» у зорянців є реальний шанс зачепитися за п’ятірку й реабілітуватися за поразку на важкому полі в Хмельницькому.

«Рух», у свою чергу, матч минулого туру з «Суднобудівником» так і не зіграв, тож новий головний тренер винниківчан Мостовий офіційно дебютує саме у Зорі.

20 листопада 2016 рік. 14:00. м.Івано-Франківськ. Стадіон «Рух»
«Тепловик» (Івано-Франківськ) – «Реал Фарма» (Одеса)
Арбітр
– Роман Блавацький (Львів)
У першому колі – 2:2
Дискваліфіковані: немає – Злєпко, Нестеренко

Івано-франківська громада методом народної толоки готувала поле стадіону «Рух» до заключного матчу року. Спільними зусиллями чудового колективу фани, працівники стадіону і навіть гравці зробили спільний внесок у те, щоб гідно завершити перше півріччя після повернення краю у професіональний футбол.

Треба сказати, що суперник у «Тепловика» гідний. «Реал Фарма» у минулому турі розправився з «Арсеналом-Київщиною» і в листопаді має безпрограшну серію з трьох матчів (дві перемоги й нічия). У свою чергу, «Тепловик» пропускав минулий тур через календар, а не погоду. Щоправда, снігопад не дав провести запланований спаринг.

Гості прибувають у Івано-Франківськ без дискваліфікованих Злєпка та Нестеренка. У випадку перемоги вони можуть сподіватися на зимівлю в п’ятірці найкращих, що є чудовою мотивацією. У свою чергу, «Тепловик» сподівається піднятися вище 11 місця. У першому колі він не програв у Одесі, тож має надію знову дати бій цьому супернику.

20 листопада 2016 рік. 13:00. м.Маріуполь. Стадіон «Західний».
«Іллічівець-2» (Маріуполь) – «Інгулець-2» (Петрове)
Арбітр
– Геннадій Серпутько (Одеса)
У першому колі – 0:3
Дискваліфіковані: немає – немає

Матч двох резервних команд має свою цікавинку. Попри свій статус, «Інгулець-2» володіє низкою досвідчених гравців (середній вік 24,0 проти 19,4 у маріупольців). І має значно вищі турнірні амбіції.

Тож саме гості будуть фаворитами протистояння – вони виграли й у першому колі з крупним рахунком. Утім, «Іллічівець-2» набрався досвіду, тому постарається довести, що багато чого навчився за півроку в другій лізі.

Нагадаємо, що «Інгулець-2» у минулому турі обіграв «Енергію», а от «Іллічівець-2» через примхи погоди не зміг зіграти у Вінниці з «Нивою-В».

20 листопада 2016 рік. 13:00. м.Запоріжжя, мікрорайон Великий Луг (вул. Ленська, 2в).  Стадіон навчально-тренувальної бази клубу.

«Металург Запоріжжя» – «Поділля» (Хмельницький)
Арбітр – Ігор Бич (Київ)
У першому колі
– 2:1
Дискваліфіковані: Петров, Чернявський, Остапенко – Макарченко

У різному настрої будуть суперники. «Металург» не може виграти вже п’ять турів поспіль (п’ять поразок). В минулому турі він здійснив поїздку в Горностаївку, проте так і не зміг зіграти матч з «Миром».

«Поділля» ж, хоч і не в призначений день, але змогло зіграти матч із «Балканами» й досягло сенсаційної перемоги – 1:0. Тож тепер спробує поквитатися з «Металургом» за поразку в першому колі.

Єдине – обидві команди постраждали через дискваліфікації. Але якщо у гостей вона лише одна, то у господарів – аж три. А завершити рік на мажорній ноті дуже хочеться, як і обірвати серії невдач.

Наразі двох головних аутсайдерів розділяє всього три очки, і «Поділля» якраз у минулому турі змогло вирватися з останнього місця, зсунувши туди «Металург». Тож це буде принциповий матч, і той, хто зазнає поразки, зимуватиме на дні таблиці.

19 листопада 2016 11:31







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Нива Бузова – чемпіон Другої ліги-2022/23. Шлях до тріумфу

 

29 травня 2023 08:00

Вторая лига. Суперфинал. Металл – Подолье 1:0. Обзор матча

 

16 червня 2021 20:43

Николаев-2 прервал 18-матчевую беспроигрышную серию Металлиста-1925

 

12 листопада 2017 22:18