Сьогодні 28 березня 2024 р.

Коваленко – найкращий тренер 10-го туру Другої ліги

Всеукраїнське об’єднання тренерів з футболу аналізує підсумки матчів чергового туру Групи «А» та Групи «Б» української Другої ліги сезону 2021/22.

Всього кількома днями раніше ЛНЗ на цьому ж полі переміг представника УПЛ – «Інгулець», вийшовши в 1/8 фіналу Кубка України, а тепер «Буковина» тріумфувала в Черкасах, обігравши одного з фаворитів сезону, попри свої кадрові труднощі.

Тож сьогоднішній лауреат у Другій лізі – головний тренер чернівецької «Буковини» Євген Коваленко. Його підопічні завдали поразки черкаським ЛНЗ (2:0 на чужому полі), обірвавши успішну серію суперника, яка тривала з липня.

1. Номінальний результат команди – 5
(важливість, несподіваність, сила суперника, історична й турнірна складова)

Що тут говорити – 11-та команда першості переграла в гостях другу, одного з фаворитів сезону з підбором досвідчених і навіть зіркових футболістів. Зважаючи на першу очну зустріч суперників, особливо цінно в такій зустрічі здобути першу виїзну перемогу в чемпіонаті.

2. Труднощі в вишикуванні та керуванні підопічними – 4
(травмовані/дискваліфіковані, особливі обставини)

Свої труднощі були й у господарів (травмувався на початку гри з «Інгульцем» форвард Сула, не потрапили в заявку з різних причин досвідчені воротар Попович і вінгер Войцеховський), але, зважаючи на обмеженість складу «Буковини», її втрату варто вважати особливо серйозною. Травма не дозволила задіяти найбільш досвідченого захисника Логінова, ще кілька гравців не готові були провести всі 90 хвилин.

3. Майстерність в роботі з кадрами – 5
(гравці, використані не на своїх звичних позиціях та несподівані, але успішні нові обличчя у складі)

Після попереднього матчу (0:0 у Чернігові) тренерський штаб «Буковини» зважився на п’ять змін у стартовому складі – це було важко та несподівано, зважаючи на обмеженість кадрового ресурсу команди та велику кількість малодосвідчених гравців. Замість Дмитрієва, Мануіли, Столяра, Лук’янченка та Салбака в стартовому складі вийшли Сивка, Ніколишин, Клочан, Орнат і Волинець. Зміни, до слова, допомогли гостям стати значно свіжішими за суперника, який віддав сили посеред тижня в переможному матчі з «Інгульцем».

4. Тренерська майстерність – 5
(різноманіття тактик, зміни по ходу матчу, використання людського фактору)

«Буковина» задіяла тактичну звичну схему 4-2-3-1, проте є два нюанси. По-перше, в цьому сезоні команда частіше грала з двома форвардами (цього разу Салбак не вийшов з перших хвилин із Палагнюком, а почав із лави запасних). По-друге, на відміну від попередніх матчів, коли команда старалася більше володіти м’ячем і грати низом, зважаючи на важкий стан поля в цей осінній день, гості зіграли з довгими передачами й ще швидшим переходом від оборони в атаку, маючи установку до мінімізації втрат у своїй першій зоні. Ця тактика принесла успіх, а заміни дозволили вдало допрацювати матч по рахунку.

5. Накопичувальний критерій – 4
(якщо команда під керівництвом тренера кілька турів поспіль демонструє чіткий прогрес, постійне поліпшення результатів, тренерські новинки)

Поки що про стабільні результати не говоримо, проте відзначаємо два тури поспіль без поразок «Буковини» та навіть пропущених м’ячів. На виїзді команда значно поліпшила свої результати – за цей короткий проміжок, два матчі підряд, чернівчани набрали чотири з п’яти своїх очок у гостьових матчах.

Лауреат 10-го туру в номінації «Тренер тижня» в Другій лізі:
Тренер туру – Євген Коваленко («Буковина» Чернівці)
Середній бал – 4,6

4 жовтня 2021 16:11







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Нива Бузова – чемпіон Другої ліги-2022/23. Шлях до тріумфу

 

29 травня 2023 08:00

Вторая лига. Суперфинал. Металл – Подолье 1:0. Обзор матча

 

16 червня 2021 20:43

Николаев-2 прервал 18-матчевую беспроигрышную серию Металлиста-1925

 

12 листопада 2017 22:18