Сьогодні 29 березня 2024 р.

Друга ліга. Анонс матчів 4-го туру

Група «А»

Субота, 26 вересня 2020 року. м. Вінниця. Стадіон «Центральний міський», 16:00.
«Нива» (Вінниця) – «Буковина» (Чернівці)
Арбітр – Андрій Воєвода (Дніпро)

Минулий тур невдало склався для обох команд: вінничани на Київщині зазнали розгромної поразки від «Діназу» (якому поступалася з крупним рахунком і «Буковина»), а от чернівчани вдома з різницею в один м’яч поступилися «Ужгороду».

Вдало просуваючись у кубку, «Нива» не набрала ще жодного очка в чемпіонаті. Вона спробує це виправити в матчі проти «Буковини». За 60 років протистоянь на всеукраїнському рівні вінницька команда виграла 31 матч при 19 нічиїх і 24 перемогах чернівчан.

Субота, 26 вересня 2020 року. с. Щасливе. Стадіон «Арсенал-Арена», 17:00.
«Рубікон» (Київ) – «Епіцентр» (Дунаївці)
Арбітр – Дмитро Євтухов (Дніпро)

Зустріч двох дебютантів професіонального футболу стане для них першою в історії протистоянь – раніше на аматорському рівні вони грали в різних групах, а в плей-офф «Рубікон» не виходив.

Поки що столичний клуб чекає своєї першої перемоги, всі доробки рубіконівців – це наразі виїзна нічия з галицькими «Карпатами». А от «Епіцентр» блискуче стартував у новому сезоні – вигравши всі матчі чемпіонату та кубка без пропуску м’ячів. Наставник дунаївчан Ігор Бадло визнаний найкращим тренером минулого туру в усій Другій лізі. Один із лідерів Групи «А» – це серйозне випробування для амбітного «Рубікона».

Субота, 26 вересня 2020 року. м. Чернігів, стадіон «Чернігів-Арена», 17:00.
ФК «Чернігів» – «Волинь-2» (Луцьк)
Арбітр – Крістіна Козорог (Київська область)

ФК «Чернігів» зазнав поразки у Львові, і кращого способу реабілуватися за невдалий матч із «Карпатами», окрім як вдало зіграти в наступному турі, важко вигадати. На своєму полі в ранзі професіоналів підопічні Постового провели всього один матч – поступившись у кінцівці гри «Епіцентру».

«Волинь-2», в свою чергу, стартувала з вольової перемоги над вінницькою «Нивою» (3:1), після чого гідно протистояла посиленному «Поділлю» (0:1 в Хмельницькому). Зважаючи на коронавірусну захворюваність у першій команді, всі погляди лучан – на резервний склад, який гратиме проти дебютантів Другої ліги, містян Чернігова.

Неділя, 27 вересня 2020 року. м. Хмельницький, стадіон «Поділля», 16:00.
«Поділля» (Хмельницький) – «Діназ» (Вишгород)
Арбітр – Мирослав Липко (Івано-Франківськ)

Один із найцікавіших матчів вересня чекає на нас у Хмельницькому. Обидві команди посилилися досвідченими футболістами та зберегли бойову основу після минулого сезону, тож називаються в числі потенційних фаворитів Групи «А».

Це вони підтверджують і результатом. Хоча обидві з різних причин завершили виступи в Кубку України, зате запам’яталися там яскравим стартом. А в чемпіонаті знаходяться поруч у таблиці, в одних 7 очок, у інших – на одне менше. Тож амбіція «Діназа» – наздогнати й обігнати господарів, тим більше, в минулому сезоні «Поділля» так і не змогло обіграти вишгородців (нічия вдома, поразка на Київщині).

В минулому турі, нагадаємо, «Діназ» розгромив вінницьку «Ниву» (5:1), у той час, як «Поділля» вимушено розділило очки з «Оболонню-2» на полі суперника (0:0). Єдина осічка вишгородців – поразка в Ужгороді в один м’яч різниці – коштувала їм лідерства, що вони й намагаються зараз компенсувати.

Неділя, 27 вересня 2020 року. м. Бурштин, стадіон «Енергетик», 16:00.
«Карпати» (Галич) – «Карпати» (Львів)
Арбітр – Валерій Копмарь (Одеська область)

Карпатівське дербі очікується з великим інтересом – клуби-тезки, які дебютують у Другій лізі, мають чимало кадрових перетинів і сподіваються значно покращити свої результати (в поточний момент Галич – на 11місці з 2 очками, Львів – сьомий з 3 очками).

Минулий тур приніс командам різні емоції. «Карпати» (Галич), які вперше грали на виїзді після двох поспіль домашніх нічиїх, поступилися в Дунаївцях. А от «Карпати» (Львів), які до того зазнавали прикрих поразок і в чемпіонаті, і в кубку, розгромили іншого новачка Другої ліги – ФК «Чернігів» (4:1). Героєм третього туру визнано Олега Березу – захисник взяв участь у трьох (!) результативних комбінаціях своєї команди.

Неділя, 27 вересня 2020 року. м. Макарів. Стадіон «ім. М. Х. Бруквенка», 16:00.
«Чайка» (Петропавлівська Борщагівка) – ФК «Ужгород»
Арбітр – Микита Богатир (Запоріжжя)

У минулому сезоні суперники обмінялися домашніми перемогами, проте тепер ФК «Ужгород» прибуде на Київщину в якості фаворита протистояння. Причина цьому – хороший старт закарпатців, три поспіль перемоги з загальним рахунком 4:1 в чемпіонаті. Ясна річ, підопічні Васютика не лідирують за кількістю голів чи розгромних перемог, але на старті виглядають поки що стабільнішими за інших.

«Чайка» прагне до таких результатів. Вона стартувала з результативної нічиєї в Бурштині, потім вдома мінімально поступилася буковинцям, а в минулому турі здобула першу перемогу – в матчі з трьома пенальті з «Рубіконом». Візит добре навченої та організованої ужгородської команди буде випробуванням для господарів, адже домашня арена спонукатиме їх до атакувальної гри та вимагатиме ініціативи.

Група «Б»


П’ятниця, 25 вересня 2020 року. м. Харків. Стадіон «Сонячний», 18:30.
«Метал» (Харків) – «Перемога» (Дніпро)
Арбітр – Владислав Бакулін (Нова Каховка)

Матч двох дебютантів ПФЛ привертає особливу увагу. Щодо «Металу» – тут все очевидно: три поспіль перемоги із загальним рахунком 12:0 тільки підтвердили роздуми перед стартом, навіяні потужним і досвідченим складом харківської команди. Щодо «Перемоги» – після двох нульових нічиїх команда з міста Дніпра відкрила лік забитим м'ячам, сенсаційно перегравши криворізький «Кривбас» – досвідченого й амбітного суперника, який дуже вдало стартував у сезоні 2020/21 і до цього не втрачав очок і не оступався ні в чемпіонаті, ні в кубку.

Після перемоги над криворіжцями «Перемога» піднялася на шосте місце з п'ятьма очками. При співвідношенні м'ячів 1:0 підопічні легендарних Тарана та Яровенка спробують зупинити потужну атаку «Металу». До слова, ми всі тепер очікуємо дебюту в харківському клубі іменитого новачка – Андерсон Піко, 31-річний бразильський захисник із досвідом виступів у «Греміо», «Фламенго», нашому «Дніпрі» та угорській «Кішварді» офіційно представлений в клубних соцмережах як новий гравець «Металу».

Тож чия візьме: «Метал» продовжить свою вражаючу серію в чемпіонаті чи «Перемога» знову збереже ворота в недоторканності та піднесе нову, ще більш гучну, сенсацію? Подивимося в стартовому матчі четвертого туру Другої ліги, який почне цікавий матч Групи «Б».

Субота, 26 вересня 2020 року. с. Білозір’я. Стадіон «Зоря», 15:00.
«Черкащина» (Черкаси) – ФК «Нікополь»
Арбітр – Сергій Подригуля (Луцьк)

Повернення в місто Черкаси Безсмертного, який колись виводив на нові обрії місцевий «Дніпро», дало новий поштовх у розвитку «Черкащини». Ця команда не вигравала рік, а при Безсмертному набрала чотири очка в двох турах, не пропускаючи. Після дербі з «Дніпром» (0:0) та виїзним виграшем над «Реал Фармою» (2:0) черкасці чекають в гості ФК «Нікополь».

Міцний суперник і досвідчений друголіговий боєць на старті нового сезону не набрав ще жодного очка, проте справедливо буде відзначити, що підопічні Варжеленка почергово зустрічалися з фаворитами змагань – запорізьким «Металургом» (0:3), «Кривбасом» (1:6) і «Металом» (0:2). Минула поразка з вилученням Двалі показала, що нікопольці здатні нав’язати боротьбу навіть висококласнішим суперникам із підбором досвідчених гравців.

Стосовно історії протистоянь, то ще черкаський «Славутич» у першій половині 2010-х зустрічався з макіївсько-нікопольським клубом, і виграв тоді всі 5 матчів із загальним рахунком 14:0.

Субота, 26 вересня 2020 року. с. Зоря, стадіон «ім. Б. Тропанця», 16:00.
«Балкани» (Зоря) – «Яруд» (Маріуполь)
Арбітр – Тарас Панасюк (Бердичів)

Обидві команди минулого сезону грали в різних вимірах: «Балкани» – в Першій лізі, в якій могли залишатися за спортивним принципом, «Яруд» – в аматорському чемпіонаті, після кількох років в якому вирішив пройти атестацію та здобути ліцензію на участь у Другій лізі.

Підопічні молодого наставника Киликевича, відомого в минулому форварда, поки не здобували перемог («Яруд» зіграв внічию з «Таврією» на її полі – 1:1, потім поступився «Енергії» вдома – 1:3). Спробувати піднести ще одну виїзну сенсацію вони можуть на Одещині.

«Балкани», попри збереження основних рис першолігового складу, поки що не серед лідерів. Вони почали з нулівки проти дебютанта ліги – «Перемоги», потім вдома розгромили МФК «Миколаїв-2» (4:0), але в минулому турі в кінцівці матчу з сімферопольцями пропустили випад суперників і мінімально програли. Тож на черговий домашній матч настрій підопічних Пархоменка бойовий.

Субота, 26 вересня 2020 року. м. Запоріжжя, стадіон «Славутич-Арена», 17:00
«Металург» (Запоріжжя) – «Таврія-Сімферополь»
Арбітр – Максим Поліщук (Кривий Ріг)

Перед звітним туром ці дві команди розділяють 2-3 місця, маючи по 7 очок. Востаннє вони перетиналися в офіційних матчах в позаминулому сезоні, коли «Металург» все ж підвищився в класі й на рік перейшов у Першу лігу. Тоді всі три матчі протистояння виграли запоріжці, але загалом, якщо брати всю історію взаємин із 1958 року, маленька перевага на стороні сімферопольців – 36 перемог «Металурга», 27 нічиїх, 39 перемог «Таврії».

Цікавий нюанс: на своєму полі підопічні Микитина в цьому сезоні в основний час не перемагали (кубковий матч із «Авангардом», який дійшов до серії пенальті), винесемо за дужки. А от на виїзді незмінно перемагають, та й загалом у чемпіонаті ще не знають пропуску м’ячів.

Виграла два матчі з трьох і «Таврія» – так само при одній нічиїй. Команда під керівництвом Шевченка значно посилилася цього літа й тепер є цілком боєздатною одиницею, яка розглядається як ще один потенційний борець за медалі. Від цього класичне запорізько-сімферопольське протистояння очікується ще цікавішим!

Неділя, 27 вересня 2020 року. м. Черкаси. Стадіон «Черкаси-Арена», 16:00.
«Дніпро» (Черкаси) – «Реал Фарма» (Одеса)
Арбітр – Людмила Тельбух (Дніпро)

«Реал Фарма» продовжує дні черкаської футбольної культури. Після матчу з «Черкащиною» (0:2 вдома) одесити завітають в гості до «Дніпра». Для обох команд це матч підвищеної турнірної ваги та відповідальності, адже обидві поки не можуть похвалитися турнірними результатами.

«Дніпро» поступився вдома харків’янам (0:4) і набрав перше очко в дербі з «Черкащиною» (0:0), втім, поки що м’ячів не забивав. А «Реал Фарма» програв три матчі поспіль із загальним рахунком 0:9, от тільки рівень суперників обумовив такі результати – це були такі потужні клуби, як «Метал», «Кривбас» і «Черкащина», яка значно посилилася.

Неділя, 27 вересня 2020 року. м. Кривий Ріг, стадіон «Шахти Жовтнева», 16:00.
«Кривбас» (Кривий Ріг) – МФК «Миколаїв-2»
Арбітр – Павло Дубровець (Житомир)

Мінімальна поразка в Дніпрі перервала чудову переможну серію підопічних Приходька. «Перемога», яка здобула першу перемогу в Другій лізі, обірвала ходу криворіжців, і тепер «Кривбас» розділяє 4-5 місця з «Енергією». Втім, при існуючій щільності та матчі конкурентів між собою, це можна виправити.

МФК «Миколаїв-2» програв три матчі поспіль із загальним рахунком 1:7, але це були протистояння з міцними «Енергією», «Балканами» та «Металургом». Складні випробування резервного складу першолігового клубу продовжаться в грі з «Кривбасом». У минулому криворіжці набрали 13 очок із 15 можливих із цим суперником – 4 перемоги та єдина нічия (3:3 рік тому).

26 вересня 2020 11:15







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Нива Бузова – чемпіон Другої ліги-2022/23. Шлях до тріумфу

 

29 травня 2023 08:00

Вторая лига. Суперфинал. Металл – Подолье 1:0. Обзор матча

 

16 червня 2021 20:43

Николаев-2 прервал 18-матчевую беспроигрышную серию Металлиста-1925

 

12 листопада 2017 22:18