Сьогодні 19 квітня 2024 р.

Вторая лига, 19-й тур. Анонс матчей

Одеса цими днями переживає справжній футбольний бум. Уже наступного дня після матчу національної збірної футбол в місто повертається один із центральних матчів другої ліги «Жемчужина» – «Кремінь».

«Тепловик» пропускає цей тур.

13 листопада 2016 рік. 14:00. м.Одеса. Стадіон «Спартак»
«Жемчужина» (Одеса) – «Кремінь» (Кременчук)
Арбітр
– Іван Салаш (Калуш)
Перше коло – 0:2
Дискваліфіковані: Поспєлов – Богданов, Бичков

Центральний матч туру й найкрупніша подія листопада у другій лізі – дві команди, які вже встигли відчути смак лідерства, зіграють між собою, і від результату цієї гри багато в чому буде залежати доля т.зв. «зимового чемпіонства» – тобто, того, хто саме фінішує на чолі таблиці перед антрактом.

Треба сказати, що «Кремінь» минулий тур пропустив. З одного боку, це позбавило його лідерства, адже «Жемчужина» виграла черговий (13-й поспіль!) матч і потіснила суперників з першого місця. Однак з іншого боку у гостей буде очевидна перевага у свіжості. У той час, як одесити за п’ять днів провели два поспіль виїзних матчі, кременчужці волею календаря відпочивали.

Утім, останні матчі з аутсайдерами (запоріжцями та нікопольцями) далися «Кременю» непросто – здобувши трудові перемоги, він втратив через дискваліфікації основних правого захисника (Бичкова) та центрального півзахисника (Богданов). Є втрата й у господарів – основний захисник Поспєлов «спіймав» зайву картку в моменті з пенальті в Нікополі (зате відзначився участю в двох результативних атаках).

Важко віддати перевагу якійсь із команд в центральному матчі 19-го ігрового дня. Відзначимо лише, що зустрінуться гідні одне одного суперники. «Жемчужина» – найрезультативніша команда ліги (39 голів), «Кремінь» володіє найкращою обороною (10 пропущених). Хоча кременчужці опинилися на третьому місці, від лідера вони відстають лише на одне очко.

За перипетіями цього матчу з величезним інтересом стежитиме вся футбольна Україна, а особливо – «Рух», який опинився між двома суперниками і готовий скористатися їхньою осічкою.

13 листопада 2016 рік. 14:00. м.Горностаївка. Стадіон «Затис»
«Мир» (Горностаївка) – «Металург Запоріжжя»
Арбітр
– Геннадій Серпутько (Одеса)
Перше коло – 1:0
Дискваліфіковані: немає – Чернявський, Петров

«Мир» в останніх двох турах грав в гостях і привіз звідти лише одне очко – причому, якщо матч із «Балканами» й очікувався винятково важким, то в Первомайську проти «Суднобудівника», який давно не знав удач, горностаївці напевно розраховували на максимум.

Ці два тури дещо погіршили становище команди із Херсонщини, утім, щільність таблиці зберігається, і треба цим користатися, щоб не відстати від групи лідерів. Саме тому іншого завдання, ніж перемога, у матчі з аутсайдерами у господарів бути не може.

«Металург» ще із третього туру не може виграти в гостях. У восьми наступних виїздах запоріжці завоювали лише одне очко. Та й загалом, уже п’ять матчів поспіль не можуть здобути перемоги. Після розгромної домашньої поразки від «Кристалу» (1:6) в Горностаївці гостям не допоможуть ще й двоє дискваліфікованих.

13 листопада 2016 рік. 14:00. м.Хмельницький. Стадіон СК «Поділля».
«Поділля» (Хмельницький) – «Балкани» (с.Зоря)
Арбітр
– Дмитро Євтухов (Дніпро)
Перше коло – 1:5
Дискваліфіковані: немає – немає

Уже два місяці поспіль «Поділля» не може покинути останнє місце. Молода хмельницька команда здобуває свій перший досвід на дорослому професіональному рівні, але все ж хочеться набирати очки й відриватися від небезпечної зони. Останній цього року домашній матч має підбадьорити хмельничан у боротьбі з міцним суперником.

Тим більше, що після поразки від «Суднобудівника» «Поділля» отримає посилення у вигляді Колесникова та Якубова, які повертаються після дискваліфікації.

Утім, «Балкани» – міцний суперник. Саме вони завдали подолянам найпершої крупної поразки в сезоні. З останніх десяти матчів зорянці програли лише один, набравши за цей період 21 очко. У гостей суттєва мотивація, адже у випадку перемоги вони точно будуть у п’ятірці за результатами 19-го туру.

13 листопада 2016 рік. 14:00. м.Винники. Стадіон імені Богдана Маркевича
«Рух» (Винники) – «Суднобудівник» (Миколаїв)
Арбітр
– Дмитро Денисюк (Київська обл.)
Перше коло – 1:0
Дискваліфіковані: немає – Швець

Матч, у якому один із лідерів приймає одного з аутсайдерів, набуває нового значення. Річ у тім, що днями «Рух» змінив головного тренера – Гданського замінив Мостовий. Тож це буде дебют Руслана Івановича на новому для себе посту.

«Суднобудівник» їде у Винники в хорошому настрої, обірвавши свою тривалу безвиграшну серію перемогою над «Поділлям». Утім, після цієї гри миколаївці втратили технічного й завше активного Швеця (перебір карток) та володаря хорошого удару й подачі Толгаренка (травмований, покинув поле ще на початку матчу минулого туру й, імовірно, не встигає відновитися).

«Рух» – однозначний фаворит протистояння, а очна зустріч конкурентів, які можуть втратити очки, додає йому сил. Утім, треба нагадати, що на старті сезону винниківчани виграли лише мінімально й змушені були докласти чимало зусиль.

13 листопада 2016 рік. 14:00. м.Вінниця. Центральний міський стадіон
«Нива-В» (Вінниця) – «Іллічівець-2» (Маріуполь)
Арбітр
– Олександр Кальонов (Львів)
Перше коло – 2:1
Дискваліфіковані: немає – немає

Обидві команди у минулому турі програли, але якщо «Іллічівець-2» поступився одному з лідерів («Руху»), то «Нива-В» їхала в Нову Каховку з надіями на очки, але програла «Енергії» й поступилася їй і в турнірній таблиці. Особлива біда вінничан – останнім часом вони часто пропускають наприкінці матчів, що дорого обходиться їм з точки зору турнірної боротьби.

Хоча ще не так давно обидві команди були не так далеко від лідерів, нині вони в другій половині турнірної таблиці й дуже потребують очок.

13 листопада 2016 рік. 14:00. смт. Петрове. «Інгулець-Арена».
«Інгулець-2» (Петрове) – «Енергія» (Нова Каховка)
Арбітр
– Дмитро Резников (Кам’янське)
Перше коло – 3:0
Дискваліфіковані: Колесников – немає

В різному настрої підходять суперники до зустрічі. «Інгулець-2» в виїзній «спайці» отримав лише два очки, «Енергія» в домашній – шість. Причому, обіграла не лише середняків вінничан, а й «Рух», скинувши лідера з вершини.

Утім, зайвої ейфорії у гостей бути не повинно. Єдиної своєї крупної домашньої поразки в сезоні новокаховчани зазнали якраз від «Інгульця-2» й прекрасно про це пам’ятають. Тому не розхолоджує молоду «Енергію» ні відсутність забивного Колесникова, ні той факт, що в останніх матчах «Інгулець-2» не збирав гравців на повну заявку на матч.

«Інгулець» – міцний клуб з чудовим кадровим потенціалом. Він невипадково в перший же сезон серед професіоналів узяв бронзу в другій лізі й підвищився в класі. А його резерв невипадково цього сезону претендує на, як мінімум, повторення цього досягнення. Від трійки «Інгулець-2» відстав дуже вагомо, тож втрачати очки у останньому домашньому матчі року не збирається.

13 листопада 2016 рік. 13:30. м.Біла Церква. ЦДЮНСБ «Трудові резерви»
«Арсенал-Київщина» (Біла Церква) – «Реал Фарма» (Одеса)
Арбітр
– Володимир Маляр (Хмельницький)
Перше коло – 0:4
Дискваліфіковані: немає – Серденюк

Білоцерківці довго опиралися в Івано-Франківську, але у підсумку крупно поступилися «Тепловику» (0:3). Навряд чи забула команда й крупну поразку від «Реал Фарми» в першому колі.

Тому завданням господарів буде спробувати зачепитися за очки й піднести одну з тих сенсацій, які їм уже вдавалися раніше (не забуваймо, тренерська криза у Вінниці сталася якраз після поразки «Ниви-В» від «канонірів», також білоцерківці обігрували миколаївців, хмельничан та запоріжців).

Тим більше, що «Арсенал-Київщина» всі 12 своїх очок взяв удома, а «Реал Фарма» в гостях завоював лише 5 із 28 своїх очок. У двох недавніх домашніх матчах одесити взяли 4 очки. Вони значно вище в таблиці й попри втрату дискваліфікованого Серденюка спробують взяти максимум на Київщині.

14 листопада 2016 рік. 14:00. м.Херсон. Стадіон «Кристал».
«Кристал» (Херсон) – «Нікополь-НПГУ»
Арбітр
– Вадим Запрутняк (Ужгород)
Перше коло – 1:1
Дискваліфіковані: немає – Кірєєв

«Кристал» буде закривати тур і заодно прощатися з рідними уболівальниками до весни. Перед складним виїздом в Кременчук херсонцям бажано зарядитися упевненістю в матчі з нікопольцями.

«Кристал» у смузі удач. Ще при Шевцову була започаткована успішна серія, і Якименко її продовжує. П’ять турів не знають поразок херсонці (3 перемоги й 2 нічиї), а в минулому турі в Запоріжжі вони каменю на камені не лишили від «Металурга» (6:1).

Утім, «Нікополь-НПГУ» – суперник статечний. Ця команда в минулих турах поступилася, але – лідерам і лише в один м’яч. Та й у першому колі зіграла з «Кристалом» внічию. Єдине – турбує гостей дискваліфікація Кірєєва, що при скромності їхнього складу вагомо.

13 листопада 2016 14:34







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Нива Бузова – чемпіон Другої ліги-2022/23. Шлях до тріумфу

 

29 травня 2023 08:00

Вторая лига. Суперфинал. Металл – Подолье 1:0. Обзор матча

 

16 червня 2021 20:43

Николаев-2 прервал 18-матчевую беспроигрышную серию Металлиста-1925

 

12 листопада 2017 22:18