Сьогодні 28 березня 2024 р.

Друга ліга, 11-й тур. Анонс матчів

ГРУПА «А»

П’ятниця, 13 листопада 2020 року. м. Львів, стадіон «Україна», 14:30.
«Карпати» (Львів) - «Буковина» (Чернівці)

Арбітр – Крістіна Козорог (Київська область)

Всього одне очко за останніх шість турів набрала львівська команда. Перервати невдачі й виграти вперше з середини вересня – така ціль «Карпат» у протистоянні з «Буковиною».

На відміну від чернівчан, які вимушено пропустили два останніх тури, «Карпати» в останніх матчах брали участь. Зокрема, в минулому турі зазнали поразки 0:3 від «Діназа». Перебуваючи з 4 очками в групі аутсайдерів, вони однозначно спробують виграти, щоб перервати невдачі та, зокрема, скоротити до мінімуму відставання від «Буковини» (у якої 8 очок).

Щодо історії протистоянь, то в офіційних матчах суперники не перетиналися від 1996 року, коли львів’яни виграли в Чернівцях на кубок. А до того провели чотири зустрічі в Вищій лізі. Три із п’яти виграли, до слова, «Карпати».

Субота, 14 листопада 2020 року. м. Вінниця, стадіон «Центральний», 13:00.
«Нива» (Вінниця) – «Рубікон» (Київ)

Арбітр – Максим Поліщук (Кривий Ріг)

Вінницька команда може заносити собі в актив останні тури. Розпочавши чемпіонат із серії поразок, але при цьому блискуче проявивши себе в Кубку України, «Нива» спершу перервала невдачі довгоочікуваною перемогою (2:1 вдома над ФК «Чернігів»), а потім по-справжньому дала бій галицьким «Карпатам». У Бурштині, на полі суперників, вінничани вели в рахунку, і хоча поступилися 4:2, але гідно витримали випробування суперником, який стрімко набирає форму.

«Рубікон» пропустив останні матчі з ужгородцями та чернівчанами, і станом на цю вимушену паузу мав невдалу серію з поразки та нічиєї. Остання перемога новачка Другої ліги в чемпіонаті датована серединою жовтня. Перебуваючи на сьомому місці з 9 очками, кияни під керівництвом Литовченка вже відстають від групи лідерів, а при цьому недостатньо відриваються від групи аутсайдерів. Тож цей виїзд буде досить відповідальним для них.

Матч п’ятого туру. Субота, 14 листопада 2020 року. м. Буча. Стадіон «Ювілейний», 13:00
.
«Оболонь-2» (Буча) – ФК «Чернігів»

Арбітр – Сергій Подригуля (Луцьк)

Резервний склад першолігової «Оболоні» у минулому турі розділив очки з колегами з «Волині-2». Із 6 очками в доробку колектив посідає 11 місце, де навряд чи почувається комфортно. Матч проти дебютанта ПФЛ – шанс для молодіжної команди дати бій і перервати 5-матчеву безвиграшну серію. А що «Оболонь-2» на це спроможна, свідчить той факт, що із п’яти матчів без перемог три вона завершила внічию. Це конкурентоздатна команда в Другій лізі. Всього два очка відділяє її від сьогоднішнього суперника.

Що стосується ФК «Чернігів», то новачки Другої ліги вимушено гостюють на Київщині. Зважаючи на карантинне зонування, попередні два домашніх матчі вони провели в цьому регіоні – столиці та Ірпені, зазнавши поразок від суперників із групи лідерів («Поділля» виграло 3:0, «Діназ» – 2:1). Зігравши перенесений матч посеред тижня, чернігівська команда спробує мобілізуватися на матч проти оболонців. Цікавий факт: на виїзді «тигри» здобули 5 очок із 8-ми в своєму доробку.

Неділя, 15 листопада 2020 року. с. Демидів. Стадіон «Діназ», 13:30
.
«Діназ» (Вишгород) – «Волинь-2» (Луцьк)

Арбітр – Людмила Тельбух (Дніпро)

Набравши 19 очок, «Діназ» зрівнявся з «Поділлям» і розділяє з хмельничанами 3-4 місця. До лідерів лише одне очко. Само собою, це максимально мотивує вишгородців.

Суперник – поки незнаний. «Волинь-2» дебютує в змаганнях, і в першому колі лише знайомиться з учасниками Другої ліги, а вони – з нею. У минулому турі лучани здобули вольову нічию з «двієчкою» «Оболоні». В останніх трьох своїх матчах волиняни встигли відчути і перемогу, і нічию, і поразку.

А от «Діназ» виграв два матчі поспіль після домашньої поразки від «Епіцентру» (1:2). І тепер всерйоз претендує на місце на вершині таблиці.

Неділя, 15 листопада 2020 року. м. Хмельницький, стадіон «Поділля», 14:00
.
«Поділля» (Хмельницький) - «Карпати» (Галич)

Арбітр – Тарас Панасюк (Бердичів)

Надзвичайно цікавий та інтригуючий матч – протистояння четвертої та другої команд Групи «А», які розділяє всього лише одне очко. «Поділля» – в когорті команд, які все ще не програвали в нинішньому чемпіонаті (до них належать ще двоє дебютантів – «Епіцентр» і «Метал»).

Хмельничани в минулому турі розгромили ФК «Чернігів» (3:0 в гостях), тож до першого за місяць домашнього матчу підходять у бойовому настрої. Зважаючи на перенесення матчу ФК «Ужгород» – «Епіцентр», у випадку перемоги підопічні Костишина очолять турнірну таблицю.

Втім, «Карпати» (Галич) наразі в хорошій формі. Перемога 4:2 над вінницькою «Нивою» зберегла за ними друге місце. Це був третій поспіль виграш підопічних Гнатіва після поразки від «Діназа». Але поки що результати домашніх матчів цієї команди значно переконливіші, ніж виїзних – 14 із 20-ти очок «Карпати» набрали саме вдома.

Особливо цікавим центральний матч туру в західній групі буде, якщо зважати, що суперники ще незнайомі одне з одним. Від цього протистояння можна очікувати будь-чого.

ФК «Чернігів» пропускає тур через непарну кількість команд. Матчі «Оболонь-2» (Буча) – «Чайка» (Петропавлівська Борщагівка) та ФК «Ужгород» – «Епіцентр» (Дунаївці) перенесені на невизначений термін.


ГРУПА «Б»

Субота, 14 листопада 2020 року. м. Нова Каховка. Стадіон «Енергія», 14:00
.
«Енергія» (Нова Каховка) – «Реал Фарма» (Одеса)

Арбітр – Андрій Воєвода (Дніпро)

Новокаховська команда вимушено пропускала минулий тур, а от «Реал Фарма» зазнав домашньої поразки від «Яруда» (1:2). П’ять очок розділяє наразі суперників: одесити посідають 10 місце, у той час, як «Енергія» – сьоме.

Щоб зрівнятися з «Перемогою», а можливо – й «Кривбасом», якому належить зіграти з непереможним лідером, «Енергії» треба обов’язково вигравати. Але «Реал Фарма» є складним суперником для новокаховців, який надто часто відбирає у них очки (із 20 матчів вісім виграла «Енергія» при шести нічиїх і шести поразках).

Востаннє одесити обігрували «Енергію» чотири роки тому (4:1), але із десяти матчів з того часу відразу п’ять звели внічию.

Неділя, 15 листопада 2020 року. м. Кривий Ріг, стадіон «Шахта Жовтнева», 14:00
.
«Кривбас» (Кривий Ріг) - «Метал» (Харків)

Арбітр – Клим Заброда (Київ)

Центральний матч туру пройде в сприятливому антуражі. «Кривбас», переживши корона-паузу, знову набрав крейсерський хід. Посеред тижня в перенесеному матчі підопічні Приходька обіграли «Яруд» – 5:1. З останніх п’яти матчів криворіжці не програли жодного, і хоча поруч із трьома перемогами були дві нічиї, вагомість тих же 2:2 в гостях у прямого конкурента – «Металурга» – важко переоцінити.

Наразі «Кривбас» розділяє 2-4 місця з сімферопольцями та запоріжцями, маючи по 17 очок. За існуючої щільності (а позаду ще кілька переслідувачів, у яких є, зокрема, й матчі в запасі) дуже важливо виграти в матчі з одним із головних конкурентів.

Програвши на старті сезону в кубку першоліговому «ВПК-Агро» (1:3), харківський «Метал» не знає поразок уже 10 матчів поспіль. У чемпіонаті підопічні нової зірки тренерського цеху Кучера лише раз втратили очки – «Енергія» відстояла в Харкові нічию 0:0 при тому, що господарі навіть били пенальті. Із 28 очками «Метал» зберігає перше місце в Групі «Б», маючи вже досить суттєвий відрив від найближчих конкурентів. «Кривбас», який входить у групу найближчих переслідувачів лідера, відстає від сьогоднішніх суперників на 11 очок – і ця гра дає надію на скорочення дуже солідного відриву.

МФК «Миколаїв-2» пропускає тур через непарну кількість команд. Матчі «Металург» (Запоріжжя) – «Черкащина» (Черкаси), «Таврія Сімферополь» – «Перемога» (Дніпро) та «Яруд» (Мар
іуполь) ФК «Нікополь» перенесені на невизначений термін.

13 листопада 2020 12:18







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Нива Бузова – чемпіон Другої ліги-2022/23. Шлях до тріумфу

 

29 травня 2023 08:00

Вторая лига. Суперфинал. Металл – Подолье 1:0. Обзор матча

 

16 червня 2021 20:43

Николаев-2 прервал 18-матчевую беспроигрышную серию Металлиста-1925

 

12 листопада 2017 22:18