Сьогодні 28 березня 2024 р.

Друга ліга: вісім дебютантів, відродження «Кривбасу»

6 вересня стартує чемпіонат України з футболу серед команд другої ліги. Поза всяким сумнівом, його родзинкою буде дебют одразу восьми аматорських колективів, що здобули статус професіоналів.

А «Кривбас» представлятиме Кривий Ріг на всеукраїнській арені аж після семирічної перерви. На Конференції ПФЛ було затверджено список учасників третього за силою вітчизняного дивізіону.

Група «А»
«Буковина» (Чернівці)
«Оболонь-2» (Київ)
«Нива» (Вінниця)
«Поділля» (Хмельницький)
«Діназ» (Вишгород)
«Чернігів» (Чернігів)
«Ужгород» (Ужгород)
«Чайка» (Петропавлівська Борщагівка)
«Епіцентр» (Дунаївці)
«Рубікон» (Київ)
«Карпати» (Галич)
«Волинь-2» (Луцьк)
«Карпати» (Львів)
«Калуш» (Калуш)

Група «Б»
«Металург» (Запоріжжя)
«Реал-Фарма» (Одеса)
«Енергія» (Нова Каховка)
«Нікополь» (Нікополь)
«Таврія-Сімферополь» (Херсон)
«Миколаїв-2» (Миколаїв)
«Кривбас» (Кривий Ріг)
«Черкащина» (Черкаси)
«Яруд» (Маріуполь)
«Перемога» (Дніпро)
«Дніпро» (Черкаси)
«Метал» (Харків)
«Балкани» (Зоря)

Згідно з регламентом, путівки до першої ліги отримають по дві кращі команди з кожної групи. Цього разу вирішено обійтися без плей-офф за підвищення у класі.

У групі «А» не приховує, що збирається наступного року спробувати свої сили в першому дивізіоні, поки що лише новачок, «Епіцентр». Мабуть, для дунаївців за приклад слугують їхні земляки з волочиського «Агробізнесу», які швидко здолали тернистий шлях від аматорів до команди, що вже претендує на вихід до еліти. До речі, не виключено, що головним конкурентом «Епіцентру» в боротьбі за верхню сходинку п’єдесталу пошани буде ще один представник Хмельницької області – «Поділля». Підопічні Віталія Костишина завершили підготовку до сезону спарингом із ковалівським «Колосом» і, хоча поступилися в гостях (0:2), справили своїми діями приємне враження.

Буквально в останній момент дозволили виступати у другій лізі «Карпатам», але, оскільки в міжсезоння лави зелено-білих залишили всі гравці основного складу, то резервістам буде складно замахнутися на високі позиції. До того ж і досі невідомо, хто тренуватиме львів'ян.

Що ж до групи «Б», то тут щонайменше чотири команди прагнуть підвищитися у класі. Серед них і «Кривбас», який знову з’явився на всеукраїнській арені (на фото).

«Відродження «Кривбасу» стало можливим завдяки об’єднанню з «Гірником», що останніми роками представляв Кривий Ріг у другій лізі, – сказав головний тренер команди Геннадій Приходько. – Адже саме з «Гірника» перейшли президент ФК, тренерський штаб, футболісти. До речі, гратиме «Кривбас» на стадіоні, де раніше приймав суперників «Гірник». Більше того, навіть кольори ігрової форми не довелося змінювати, вони у «Кривбасу» й «Гірника» виявилися однаковими – червоно-білими...»

На думку експертів, «Кривбасу» слід передусім остерігатися дебютантів із «Металу». Слобожани добре попрацювали на трансферному ринку, зробивши ставку на гравців, що мають досвід виступів навіть в елітному дивізіоні.

25 серпня 2020 07:58







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Нива Бузова – чемпіон Другої ліги-2022/23. Шлях до тріумфу

 

29 травня 2023 08:00

Вторая лига. Суперфинал. Металл – Подолье 1:0. Обзор матча

 

16 червня 2021 20:43

Николаев-2 прервал 18-матчевую беспроигрышную серию Металлиста-1925

 

12 листопада 2017 22:18