Сьогодні 29 березня 2024 р.

ФК «Перемога» подает иск в CAS из-за отказа в выдаче аттестата для выступлений во второй лиге

Любительский клуб «Перемога» из Днепра подает иск в Спортивный арбитражный суд в швейцарской Лозанне (САS) против ФФУ/УАФ в связи с тем, что команду не допустили к соревнованиям во второй лиге.

Вот что говорится в официальном заявлении ФК «Перемога» на его страничке в Facebook:

«Футбольний клуб «Перемога», паралельно із судовими справами в Україні, подає позов у Спортивний арбітражний суд в швейцарській Лозанні (САS), щоб міжнародна спортивна спільнота побачила, які корупційні дії відбуваються в Українській асоціації футболу, а насамперед в її атестаційному комітеті, де будемо витребувати матеріали усіх команд - претендентів на отримання ліцензії ПФЛ. Саме після цієї процедури буде зрозуміло, яка команда, в який термін, надала необхідні документи і фінансові гарантії своєї участі в чемпіонаті Другої ліги. Ці документи допоможуть об’єктивно вирішити дану справу.

Атестаційні скандали вже не один рік виникають в УАФ, і особливо їх багато у нижчих дивізіонах, проте вони не мають великого розголосу у пресі.

Вже ні для кого не є секретом, що в регламенті змагань чітко прописані критерії надання заявок до ліцензійного комітету, клуби їх не виконують, але потім, все одно отримують атестати. Є випадки, коли УАФ приймає від клубів документи на апеляцію вже після закінчення терміну подачі скарги, що також повністю порушує усі спортивні правові норми. Нам відомо, що деякі клуби взагалі надавали заявку на участь у Другій лізі в травні (хоча це потрібно робити за півроку до цього терміну, тобто ще у листопаді) і у підсумку отримували ліцензію, хоча ці клуби взагалі не проходили ніяких поетапних перевірок від УАФ, на відміну, знову таки, від ФК «Перемога»! При цьому у продовж минулого півроку ніяких ключових претензій по проходженню ліцензування наш клуб не отримував! Тобто, ліцензійний комітет встановлює власні кулуарні правила «гри», які і стають основною корупційною складовою при отриманні атестату професійного клубу. Таким чином, за останні роки атестаційний комітет просто перетворився на відділ заробітку грошей, які зникають у кишенях працівників УАФ.

Футбольний клуб «Перемога» буде битися за свою честь і честь всього вітчизняного футболу, щоб у майбутньому чинуші біля футбольного корита були не тільки відсторонені від організації проведення будь-яких змагань на усіх рівнях, а ще і отримали справжні кримінальні вироки за корупцію».

1 липня 2019 15:35







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Нива Бузова – чемпіон Другої ліги-2022/23. Шлях до тріумфу

 

29 травня 2023 08:00

Вторая лига. Суперфинал. Металл – Подолье 1:0. Обзор матча

 

16 червня 2021 20:43

Николаев-2 прервал 18-матчевую беспроигрышную серию Металлиста-1925

 

12 листопада 2017 22:18