Сьогодні 28 березня 2024 р.

Кузнецов: «Задача сборной Украины U-19 – первое место в группе»

Учора ввечері розпочався збір юнацької збірної України (футболісти не старші 2001 року народження), яка з 13-го по 19 листопада братиме участь у кваліфікаційному раунді Євро-2020 (U-19). Напередодні старту безпосередньої підготовки до цих змагань головний тренер синьо-жовтих Олег Кузнецов відповів на декілька запитань.

– Олегу Володимировичу, збір вашої команди почався на два дні пізніше, ніж було заплановано. Чому?
– Так склалися обставини. «Шахтар» і «Динамо» виступали в Юнацькій лізі УЄФА. До того ж і тур першості U-19, який відбувається 8-го й 9 листопада, не перенесли, хоча ми просили про це клуби перед початком сезону. Тому тільки ближче до вечора 9-го числа команда збереться в повному складі, а наступного дня ми вже вирушимо до Швеції.

– Можна сказати, що перший матч кваліфікації ваші підопічні гратимуть практично з листа.
– Ми до цього вже звикли.

– Чи всі найкращі футболісти 2001 року народження приїдуть до збірної?
– У принципі, так. Наш тренерський штаб бачить саме такий склад. Вибір припав на тих виконавців, які мають повноцінну ігрову практику у своїх клубах, і на тих хлопців, яких ми давно знаємо.

– Як охарактеризуєте майбутніх суперників?
– Головний акцент зараз зроблено на збірній Естонії, з якою ми граємо перший матч на турнірі. Уже після цієї зустрічі отримаємо відеозапис поєдинку Швеція – Словенія й почнемо ретельніше вивчати наступних суперників. Я бачив деякі матчі шведів і словенців, але нашим футболістам поки що нічого не розповідав, оскільки потрібно звірити дані з новою інформацією.

Що стосується естонців, то в них є хлопці, які виступають у зарубіжних клубах. Я вже отримав свіжу інформацію щодо цього опонента.

У словенців типова югославська школа. У їхньому складі багато швидких, технічних футболістів. Для них це шанс заявити про себе й виїхати до більш сильної за футбольними мірками країни, тому й мотивація у збірної Словенії буде на максимальному рівні.

Гра шведів типова для скандинавських збірних. Команда діє в силовій манері, із високими нападниками у складі, які добре грають головою.

– Під час жеребкування кваліфікаційного раунду чемпіонату Європи збірна України була в першому кошику. Ми – фаворити?
– Не думаю. У нас рівна група, хіба що збірна Естонії трохи відстає.

– Синьо-жовті налаштовані виграти свою групу?
– Будемо намагатися. УАФ створила всі умови для якісної підготовки, і тепер наша головна мета – вихід до наступного етапу змагань, бажано – із першого місця, оскільки це може відбитися на посіві команди під час жеребкування еліт-раунду.

Нагадаємо, що у кваліфікаційному раунді чемпіонату Європи 2020 року (U-19) наша збірна зіграє проти Естонії (13 листопада), Словенії (16 листопада) і Швеції (19 листопада). До еліт-раунду вийдуть дві найсильніші команди з кожної групи й краща серед збірних, що посядуть треті місця (за результатами зустрічей із двома лідерами своєї групи). Матчі цієї стадії відбудуться навесні 2020 року.

Переможці семи груп елітного раунду проб'ються до фінальної стадії, яка проходитиме в липні 2020 року в Північній Ірландії.

9 листопада 2019 23:39







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЧЄ-2024 (U19), еліт-раунд кваліфікації. Україна – Швейцарія. Огляд матчу

 

26 березня 2024 16:40

ЧЄ-2024 (U19), еліт-раунд кваліфікації. Україна – Латвія. Огляд матчу

 

24 березня 2024 19:13

ЧЄ-2024 (U19), еліт-раунд кваліфікації. Україна – Латвія. Повний матч

 

23 березня 2024 17:00