Сьогодні 28 березня 2024 р.

U-18: волевая победа Украины на «Кубке Федераций»

Прес-служба ФФУ

Юнацька збірна команда України серед гравців віком до 18 років відсвяткувала перемогу над однолітками з Норвегії у матчі другого туру «Кубку Федерацій», який цими днями триває у Латвії.

Зважаючи на результати першого ігрового дня, а саме нічию українців і македонців та успіх Норвегії у грі з Латвією, «синьо-жовтим» конче необхідно було здобувати позитивний результат у протистоянні з «вікінгами», аби претендувати на найвищі місця у підсумковій таблиці змагань.
 
Перша половина першого тайму зустрічі українців та норвежців пройшла за рівної гри. Окрім знайомства з можливостями один одного, гравці також звикали до дощової погоди та вологого поля, а тому швидкісного та видовищного футболу геть було чекати.
 
«Бомба вибухнула» на 18-й хвилині, коли одна з нечисленних атак норвежців лівим флангом стала результативною. Прострільна передача у центр та невідпорний удар форварда команди суперників у дальній кут наших воріт – і вже ми «горимо» в один м’яч.
 
У поєдинку з македонцями підопічні Олександра Петракова також пропустили першими, але, як і годиться, зуміли уникнути неприємного результату. Традиція, згідно з якою ми спочатку створюємо собі проблеми, а згодом із героїзмом їх долаємо, повторилася і в протистоянні з лідерами турніру. За кілька хвилин до перерви українці заробили право на штрафний, а Сухар, відгукнувшись на навіс партнера зі стандарту та вигравши «другий поверх», переправив «сферу» у ворота.
 
Із свистком арбітра на другий тайм команда Петракова понеслася в атаку і невдовзі вийшла уперед у рахунку. Козиренко на швидкості розправився з кількома суперниками на лівому фланзі, увійшов до норвезьких володінь та прострілив на вільного Кулакова, якому нічого не залишалося, як підставити ногу та відправити м’яч за призначенням. На 53-й хвилині українці й зовсім могли зняти усі питання щодо переможця зустрічі. Організувавши швидкісну контратаку, «синьо-жовті» доставили «шкіряного» у штрафний майданчик, де Корнієнко вже був готовий забивати третій гол. Лише самовідданий підкат захисника в останню мить врятував скандинавів від капітуляції.
 
Надалі наша команда віддала м’яч суперникам, сконцентрувавшись на можливостях контратакувальної гри. І напівмоменти виникали як біля одних, так і інших воріт, але більше забитих голів глядачі не побачили – 2:1.
 
Таким чином, збірна України очолила турнірну таблицю, маючи в активі чотири пункти. Трохи пізніше сьогодні відбудеться матч між командами Латвії та Македонії. А вирішальна гра з господарями змагань чекає на команду Петракова вже у понеділок, 27 березня.
 
«Кубок Федерацій»
 
НОРВЕГІЯ U-18 – УКРАЇНА U-18 – 1:2
Голи (Україна):
Сухар (41), Кулаков (50).

25 березня 2017 12:47







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЧЄ-2024 (U19), еліт-раунд кваліфікації. Україна – Швейцарія. Увесь матч

 

26 березня 2024 16:40

ЧЄ-2024 (U19), еліт-раунд кваліфікації. Україна – Латвія. Огляд матчу

 

24 березня 2024 19:13

ЧЄ-2024 (U19), еліт-раунд кваліфікації. Україна – Латвія. Повний матч

 

23 березня 2024 17:00