Сьогодні 28 березня 2024 р.

Нагорняк: «Плануємо зіграти два матчі зі збірною Грузії»

Після збору юнацької збірної України U-16, яка зіграла два товариські матчі з бельгійськими однолітками, головний тренер синьо-жовтих Сергій Нагорняк підбив підсумки візиту до Бельгії.

– Сергію Миколайовичу, наскільки корисним для ваших підопічних вийшов минулий збір?
– Корисність цих спарингів переоцінити складно. Для наших хлопців це був величезний досвід. Завдяки УАФ ми отримали можливість перевірити себе на тлі однієї з кращих збірних Європи, і вони побачили, до чого потрібно прагнути.

У першому матчі ми зіграли внічию, а в другому – програли, але, незважаючи на це, наші футболісти в другому таймі проявили себе з найкращого боку, часом переграючи суперника.

– Які найбільш позитивні моменти ви б відзначили у грі своїх підопічних?
– Сподіваюся, вони зрозуміли, що в матчах на такому рівні не можна розслаблятися ані на секунду. За допомогою відеоматеріалів ми якоюсь мірою познайомилися зі збірною Бельгії, але насправді ця інформація практично нічого не дала, оскільки бельгійці кожного разу діють по-різному. І дуже важливо, що наші гравці змогли перебудуватися. У збірній були задіяні здебільшого футболісти «Динамо» й «Шахтаря», які у своїй кар'єрі ще не стикалися з таким пресингом. Але знову ж таки, я залишився задоволеним тим, що наші хлопці не розгубилися. Так, помилок вистачало, проте характер у них був на висоті, і результат тут не головне.

– Ви вже бачите кістяк цієї команди?
– Є виконавці, на яких у майбутньому ми хочемо розраховувати, але в такому віці гравці настільки нестабільні, що загадувати далеко наперед немає сенсу.

– Коли наступний збір у вашої команди?
– Заключний етап підготовки в поточному році ми плануємо розпочати 16 жовтня, а 19-го й 21-го числа зіграти два виїзні товариські матчі зі збірною Грузії. На цьому зборі хочемо подивитися у справі ще кількох нових футболістів.

29 вересня 2019 17:17







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЧЄ-2024 (U19), еліт-раунд кваліфікації. Україна – Швейцарія. Огляд матчу

 

26 березня 2024 16:40

ЧЄ-2024 (U19), еліт-раунд кваліфікації. Україна – Латвія. Огляд матчу

 

24 березня 2024 19:13

ЧЄ-2024 (U19), еліт-раунд кваліфікації. Україна – Латвія. Повний матч

 

23 березня 2024 17:00