Сьогодні 18 квітня 2024 р.

Петраков: «Рады за Миколенко, но сборной U-20 его очень не хватало»

Юнацька збірна України (футболісти не старші 1999 року народження) завершила перший етап підготовки до чемпіонату світу, який проходитиме з 23 травня по 15 червня наступного року в Польщі.

Під час збору синьо-жовті зіграли два виїзні товариські матчі – проти молодіжної збірної Азербайджану (U-21) і збірної Польщі (U-20). Про підсумки проведеної роботи розповів головний тренер команди Олександр Петраков.

– Олександре Васильовичу, багато інформації отримали за підсумками двох спарингів?
– Незважаючи на наші великі кадрові втрати, збірна Польщі, наприклад, по грі нас не перевершила. Ми самі собі привезли голи. Хоча, звичайно, у цьому поєдинку, як і в матчі з Азербайджаном, позначилося те, що ми з футболістами не бачилися три з половиною місяці. Довелося знову звикати один до одного. Шкода, що, на відміну від інших збірних, ми не змогли попрацювати у вересневі та жовтневі дати УЄФА.

– Щодо організації матчів у вас питань не виникало?
– Нас чудово приймали і в Азербайджані, і в Польщі, де вже відчувається запах чемпіонату світу. Адже ми грали на одному зі стадіонів, які прийматимуть мундіаль.

– Вам не вдалося зібрати всіх найсильніших…
– Саме так. Валерій Бондар зіграв в Азербайджані, але наслідки хвороби позначилися, і при перельоті до Польщі ми залишили захисника в Києві. В Андрія Кулакова вже по ходу збору піднялася температура, тому він узагалі не грав. Перед поєдинком із Польщею захворів і Микола Мусолітін. Георгій Цітаішвілі, прибувши до розташування команди, сказав, що в нього болить коліно, і він не може грати за збірну. Футболіст зібрав речі і поїхав. Юхим Конопля й Олексій Хахльов лікують колінні суглоби. А Віталій Миколенко, як відомо, був у розташуванні головної команди країни. Ми раді за нашого віце-капітана, який привернув увагу Андрія Шевченка і його помічників, але нам його дуже бракувало.

На жаль, хлопці, які були покликані замінити травмованих, мене, якщо відверто, поки що не вразили. Так, вони старалися, але рівень їхньої майстерності залишає бажати кращого. Попереду ще дуже багато роботи, а часу до чемпіонату світу не так багато.

– Наступний етап підготовки відбудеться нескоро?
– На жаль, так. Попередньо – наприкінці березня. Тобто тепер ми зустрінемося з хлопцями тільки за чотири місяці. Але нам не звикати досягати результату титанічними зусиллями.

22 листопада 2018 14:55







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

U19. Олександрія – Динамо. Повний матч

 

12 квітня 2024 15:00

U-19, 23-й тур. Динамо – ЛНЗ. Огляд матчу

 

07 квітня 2024 17:54

ЧЄ-2024 (U19), еліт-раунд кваліфікації. Україна – Швейцарія. Огляд матчу

 

26 березня 2024 16:40