Сьогодні 19 квітня 2024 р.

Юнацька ліга УЄФА. Плей-офф. Динамо – Ювентус 3:0

Костянтин ПАТКЕВИЧ, «Футбольний клуб» (з Києва)

У небесній канцелярії саме в середу завагалися: чи не забагато вже у лютому киянам весняного сонечка. Але перспективу нудної мрячки «перебили» солідна афіша матчу та плідна інформаційна кампанія динамівського клубу. Про таку кількість уболівальників, як зібралося на трибунах стадіону імені Валерія Лобановського, мріють учасники більшості матчів вітчизняної Прем’єр-ліги.

Для підопічних Ігоря Костюка підтримка своєї аудиторії була зовсім не зайвою. Принаймні – ще одним аргументом, який можна було покласти на шальки терезів проти того факту, що суперник перебуває в змагальному тонусі, а «Динамо» готувалося до плей-офф на тренувальному зборі.

Стартовий відтинок зустрічі засвідчив, що юних динамівців зовсім не бентежить гучне ім’я опонента. Надто вже впевнено, завзято розпочали біло-сині гру. Й швидкий гол команда цілком заслужила.

На шостій хвилині на лівому фланзі Шулянський точним пасом подякував за підключення до атаки Вівчаренку, той прострілив у напрямку воротарського майданчика, де на м’ячі першим опинився Ісаєнко. Його удар Лорія парирував, але не дуже вдало – снаряд скакав у дальній кут. Про всяк випадок Ващишин допоміг, уразивши ціль практично з лінії воріт – 1:0!

Повівши в рахунку, динамівці (до речі, фаворити пари на думку букмекерів) зовсім не збиралися зменшувати оберти. Лідером атак господарів був Цитаїшвілі, котрий своїм дриблінгом буквально замучив туринських захисників. Ще до перерви він опинявся на ударній позиції щонайменше чотири рази. Найнебезпечнішим був епізод, коли хавбек, «накрутивши» перед тим Анцоліна, бив з гострого кута – голкіпер «Юве» відбив м’яч ногою.

То була така собі відповідь на штрафний у виконанні Кавільї, коли м’яч на лічені сантиметри розминувся зі штангою. Гості лише наприкінці першого тайму стали реально огризатися, доводячи атаки до логічного завершення. Непоганий шанс мав 16-річний іспанський легіонер «Ювентуса» Морено, але метрів з 18 «вистрілив» вище воріт.

І все ж останнє слово перед перервою «Динамо» залишило за собою. Шкода, що після пасу Вівчаренка Ісаєнко пробив головою в падінні трохи неточно – гол вийшов би напрочуд ефектним. Щойно гра поновилася, він знову міг відзначитися, але не влучив у «рамку» вже ногою, завершуючи розіграш кутового.

«Ювентусу» треба було вмикати додаткові потужності, аби сподіватися на успіх в атаці. Однак динамівці намагалися брати суперника в лещата пресингу. На 56-й хвилині така спроба ледве не призвела до другого гола. Ващишин у підкаті відібрав м’яч неподалік від чужого карного майданчика, Булеца першим устиг на підбирання, наблизився до воріт і... відпасував ліворуч на Шулянського. Той двічі намагався переграти Лорію, але воротар створив справжнє маленьке диво, парирувавши обидва удари впритул.

А невдовзі голкіперові ще й пощастило – Цитаїшвілі не влучив у дальній кут. У ці хвилини «Динамо» мало відчутну ігрову перевагу, фактично не даючи туринцям голови підняти. Другий гол став у цьому плані показовим. Попов перервав атаку «Юве» в центральному колі, відправивши у прорив Булецу. Повернутися назад, перешкодити тому прицілитися й пробити під самісіньку штангу юним «зебрам» забракло сил і, схоже, натхнення. Надто вже переконливий вигляд мали кияни.

На цьому тлі абсолютно справедливо те, що гості не спромоглися навіть на гол престижу. А ось «Динамо» довело рахунок до розгромного. Це Попов, прийшовши на подачу кутового, увігнав «цвях» під поперечину безсилого Лорії.

Кияни вийшли до 1/8 фіналу, продемонструвавши солідну гру, яка дозволяє команді та її прихильникам із оптимізмом дивитися в майбутнє. Молодці, хлопці!

ДИНАМО – ЮВЕНТУС – 3:0
Голи:
Ващишин (6), Булеца (69), Попов (85).
Динамо: Нещерет, Білошевський, Вівчаренко, Ісаєнко, Булеца (Надольський, 83), Цитаїшвілі (Волошин, 90), Сирота, Шулянський (Ванат ,87), Попов, Ващишин (Михайленко, 87), Скорко.
Ювентус: Лорія, Олівейра Роса (Леоне, 67), Анцолін (Франкофонте, 84), Макун, Фаджолі (Пінеллі, 46), Морроне (Маркович, 60), Петреллі, Морено, Ніколуссі-Кавілья, Капелліні (Іверу, 84), Портанова.

20 лютого 2019 20:25







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

U19. Олександрія – Динамо. Повний матч

 

12 квітня 2024 15:00

U-19, 23-й тур. Динамо – ЛНЗ. Огляд матчу

 

07 квітня 2024 17:54

ЧЄ-2024 (U19), еліт-раунд кваліфікації. Україна – Швейцарія. Огляд матчу

 

26 березня 2024 16:40