Сьогодні 20 квітня 2024 р.

Турнир Банникова: Украина обыграла Беларусь

У заключній грі групового етапу із командою Білорусі головний тренер української збірної Олег Кузнецов випустив виконавців, які до цього не мали достатньо ігрового часу протягом турніру. І ця ротація одразу позначилася на якості гри українців, які у першому таймі виглядали досить пасивними, коли справа доходила до переходу з оборони в атаку. Колектив Валентина Міхєєва, незважаючи на відсутність зіркових індивідуальностей, досить надійно перекривала усі вільні зони і намагалася не давати часу «синьо-жовтим» для прийняття рішень на власній половині поля. 

В умовах пекельного сонця та тактичної гри із великою кількістю єдиноборств гольових моментів протягом першої 40-хвилинки було небагато. На 12-й хвилині спроби ударів по воротах суперників виконали Станіслав Біблік та Ярослав Надольський, але у першому випадку воротар Станіслав Лецько відбив м’яч, а в іншому – на допомогу прийшов частокіл ніг із захисників. За мить знову Біблік був близьким до успіху. Надольський виконав подачу зі штрафного, але «сферу» після удару головою у виконанні нашого форварда пройшла у сантиметрах від каркасу воріт.

Також заслуговує на увагу небезпечний «постріл» Гурова на 17-й хвилині: капітан українців «розрядив гармату» на вході до штрафного з правого флангу, але голкіпер не без труднощів зреагував на цей епізод. Білоруси, які протягом першої половини зустрічі переважно думали про власні ворота, також дочекалися свого шансу на 36-ї хвилині. Щоправда, змарнували його, адже Кирило Самойленко впорався із ударом Максима Капральова у ближній нижній кут.

У перерві наставник збірної України змінив майже 2/3 складу, зокрема, випустивши на поле гравців, які запам’яталися якісними діями під час створення атак у двох перших матчах турніру Баннікова. На 51-й хвилині Лецько відбив небезпечний удар від Артема Шулянського з лівого флангу. Ще через три хвилини Шулянський міг відкривати рахунок у зустрічі, замикаючи навісну подачу Надольського на дальній стійці. Але українська кількість перетворилася в якість лише на 63-й хвилині. Михайла Мудрика було збито у штрафному майданчику білорусів, і Вікентій Волошин взявся виконувати 11-метрове покарання. Удар у правий від себе кут – Лецько вгадав напрям польоту м’яча, але не зумів врятувати свою команду від голу.

Забитий м’яч заспокоїв «синьо-жовтих» і змусив команду Міхєєва йти вперед та шукати щастя у володіннях Самойленка. На щастя, українська збірна надійно відіграла у захисті у той час, що залишався до фінального свистка. Мінімальна перемога підопічних Кузнецова дозволяє їм позмагатися за бронзові нагороди із командою Словаччини у матчі за третє місце, який відбудеться 20 серпня на стадіоні ім. Мельника в Обухові.

Україна U-17 – Білорусь U-17 – 1:0
Гол: Волошин (64, з пенальті). 
Україна: Самойленко, Пінчук (Снісар, 41), Біловар (Ауссі, 41), Надольський, Біблік, Хондак (Якуба, 41), Мельничук (Шулянський, 41), Гуров (к) (Підручний, 71), Желізко (Волошин, 41), Варяник (Мудрик, 41), Ярош (Данилюк, 41). 
Білорусь: Лецько, Лузан, Белашевич, Прищепа, Іванютенко (к), Трофимчук, Капральов (Латиш, 65), Давискіба, Дубров, Кабишев (Козел, 41), Євтухович. 
Попередження: Хондак (17), Варяник (24), Якуба (47), Підручний (72) – Дубров (41), Белашевич (50)

У неділю, 20 серпня, юнацька збірна України зіграє у матчі за третє місце із командою Словаччини в Обухові (15:00), а збірна Грузії змагатиметься за золоті нагороди із однолітками з Ізраїлю в Борисполі (17:00).

Турнир Банникова: Украина проиграла Грузии 

19 серпня 2017 22:58







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

U19. Олександрія – Динамо. Повний матч

 

12 квітня 2024 15:00

U-19, 23-й тур. Динамо – ЛНЗ. Огляд матчу

 

07 квітня 2024 17:54

ЧЄ-2024 (U19), еліт-раунд кваліфікації. Україна – Швейцарія. Огляд матчу

 

26 березня 2024 16:40