Сьогодні 29 березня 2024 р.

Петраков: «От США отказались, спарринг с Уругваем сорвался, к Мали не поедем…»

У груповому раунді чемпіонату світу-2019 U-20 синьо-жовтим доведеться зустрітися з командами Катару, Нігерії та США. Нагадаємо, що цей турнір буде проходити в Польщі із 23 травня по 15 червня. Про підготовку до турніру розповів головний тренер юнацької збірної України Олександр Петраков.

– Олександре Васильовичу, що скажете про суперників збірної України у груповому раунді чемпіонату світу?
– Зараз я мало що про них знаю, оскільки ще не вивчав команди ретельно. Утім, у нас достатньо відеоматеріалів, статистичних даних, тому найближчим часом почну над ними працювати. У всіх суперників рівні шанси на вихід із групи.

З американцями ми грали на чемпіонаті світу в Новій Зеландії у 2015 році. Зрозуміло, що в них вже зовсім інша команда, але тренер залишився той самий. Після нинішнього жеребкування він вилетів до Німеччини обговорювати з керівниками місцевих клубів питання щодо своїх футболістів, які там виступають, аби їх відпустили на турнір.

Я, до речі, вже бачив гру американців проти Гондурасу, оскільки ми планували зіграти зі США товариський матч 22 березня. Тепер довелося відмовитися, оскільки вони наші суперники на чемпіонату світу. На цю дату ми перенесли поєдинок із Південною Кореєю, а на 25-е опонента поки немає. Зірвався спаринг з Уругваєм. Ми домовилися з ним зіграти 17 травня, але в цієї збірної змінився наставник, і уругвайці відмовилися.

Хочеться провести товариські матчі з представниками різних конфедерацій. 18 квітня в Німеччині почне підготовку до чемпіонату світу збірна Малі, вона запрошує нас туди, але, ясна річ, що в квітні ми приїхати не зможемо. Мексика запрошує до Австрії. Сподіваюся, зможемо домовитися перед чемпіонатом світу зіграти з ПАР.

– Наскільки відомо, ви зараз перебуваєте в Польщі?
– Так. Вивчаємо місцеву інфраструктуру, поля, тренажерні зали, готелі, конференц-зали, де можна було б проводити тактичні заняття. Організаційних питань вистачає.

– Але найголовніше для вас питання, напевно, полягає в тому, щоб клуби відпустили всіх футболістів, на яких ви будете розраховувати?
– Хочеться, щоб переміг здоровий глузд у кожної людини, яка причетна до вирішення цього питання. Це чемпіонат світу, і для футболістів він може бути першим й останнім подібним форумом у кар'єрі. Я уявляю бажання хлопців зіграти в Польщі і з гідністю захистити честь країни. Це другий за значимістю турнір у світі, про що сказали представники ФІФА на жеребкуванні, тому хочеться вірити, що інтереси збірної вийдуть на перше місце.

26 лютого 2019 18:51







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЧЄ-2024 (U19), еліт-раунд кваліфікації. Україна – Швейцарія. Огляд матчу

 

26 березня 2024 16:40

ЧЄ-2024 (U19), еліт-раунд кваліфікації. Україна – Латвія. Огляд матчу

 

24 березня 2024 19:13

ЧЄ-2024 (U19), еліт-раунд кваліфікації. Україна – Латвія. Повний матч

 

23 березня 2024 17:00