Сьогодні 20 квітня 2024 р.

Топ-5 молодих українців, яким втеча легіонерів дає несподіваний шанс

Костянтин ПАТКЕВИЧ, «Футбольний клуб»

Нагнойний забиває за «Зарю» в Лізі конференцій, Ванат дебютує в Лізі чемпіонів за «Динамо», а Очеретько грає за «Шахтар» проти «Аяксу». Навряд півроку тому ці хлопці могли розраховувати на подібні серпневі подарунки…

Аби вижити в умовах жахливої війни, розв’язаної нелюдем-сусідом, український футбол має адаптуватись до нових реалій, однією з яких став масовий відтік іноземних гравців. І старих варягів свіжими не заміниш – не той це випадок. А отже треба розраховувати на власні резерви, прискорюючи професійне дорослішання молоді і надаючи їй можливості, на які вчорашнім дублерам за інших обставин нині було б годі сподіватись.

Хто ж із представників нового покоління в першу чергу має скористатися неочікуваним шансом, наданим рідним клубом?

Денис НАГНОЙНИЙ, 20 років
Захисник «Зорі»

undefined

  
Так, легкий, позбавлений значних габаритів футболіст, який діяв на вістрі луганських атак у четверговій грі з румунською «Університатею» і зрештою забив вирішальний гол, у ростері «Зорі» значиться як захисник. Це не помилка. На юнацькому рівні Денис дійсно виступав у обороні. Та й не тільки там. Коли минулої осені двічі виходив на заміну в іграх УПЛ – закривав позицію опорника.

Одначе те, що хлопець із різноплановими навичками може бути надзвичайно корисним біля чужих воріт, стало зрозуміло не сьогодні, адже в семи завершальних турах 2021 року Нагнойний забив за юнацький склад «Зорі» дев’ять м’ячів!

На літніх зборах 20-річний футболіст, який має гарну швидкість, відчуття моменту і щільний удар з правої ноги, встиг вразити нідерландського наставника команди Патріка ван Леувена. Недаремно в першому матчі сезону той довірив місце в основі саме Нагнойному, а, наприклад, не досвідченому Денису Безбородьку.

Вочевидь, якби в команді залишились її іранські нападники Аллах’яр Саядманеш і Захеді Шахаб, дебюту в «старті» Денису довелося б чекати довго, але нинішня ситуація малює перед молодим універсалом привабливі перспективи.


Олексій КАЩУК, 22 роки
Вінгер «Шахтаря»

undefined

  
Поза всяким сумнівом чемпіон світу-2019 у складі молодіжної збірної України не знадобився б «Шахтарю» цієї осені, якби не прощання з цілою низкою легіонерів, які минулого сезону формували атакувальний потенціал гірників. Мова про Педріньо, Тете, Соломона, Фернандо і, звичайно, Давіда Нереса.

Так, стрімкий, технічний, завжди націлений на ворота Кащук має досвід виступів у Прем’єр-лізі, але – у складі «Маріуполя», за який він відіграв на правах оренди два з половиною роки. А в березні Олексій взагалі влаштувався в Азербайджані, де протягом трьох місяців допомагав місцевому «Сабаху». Щодо рідного «Шахтаря», то його кольори вінгер захищав виключно на юнацькому рівні…

Проте новий керманич гірників Ігор Йовичевич, схоже, на Олексія по-справжньому розраховує, звично використовуючи його на правому фланзі атаки. Подальша доля футболіста залежатиме від його сміливості й наполегливості. Якщо не зараз, то коли?  


Юрій КОЗИРЕНКО, 22 роки

Атакувальний півзахисник «Ворскли»

imago images 1013462055

  
Цей невеличкий на зріст, міцно збитий хлопчина є вихованцем київського «Динамо», за яке свого часу грав у Юнацькій лізі УЄФА. Не сподіваючись пробитися в основну команду «біло-синіх» і вирушивши до Полтави за ігровою практикою, Юрій не зміг закріпитися й там, встигнувши провести в УПЛ лише дев’ять матчів.  

Потім були оренди до «Гірника-Спорт» і білоруської «Іслочі», аж поки «Ворскла» не згадала про свого «моторчика», який може з однаковою ефективністю діяти в центрі та на фланзі, має неабияке гольове чуття і здатен гарно прикластися з лівої.  

Звісно, якби Полтаву не залишив бразилець Рангел, якби в ній все ще феєрили люксембурзькі брати Тіллі, шансів проявити себе в команді Віктора Скрипника у Козиренка було б небагато. Але тепер, коли досвідчені конкуренти поїхали, Юрій цілком може стати не просто гравцем «основи», а й одним із лідерів «Ворскли». Ефектні гол з асистом у матчі проти шведського АІКа є тому гарним доказом.


Олег ОЧЕРЕТЬКО, 19 років

Півзахисник «Шахтаря»

undefined

  
Ще один представник донецької школи, якому навряд щось світило в «Шахтарі» за присутності тих таки Педріньо, Тете, Соломона, Маркоса Антоніо. На кшталт Кащуку, Очеретько – технічний, настирний наділений справжнім бойовим характером хавбек – вже встиг привернути до себе увагу фахівців. Але, залишаючись гірником, він також мав змогу демонструвати свої якості лише в «Маріуполі» та молодіжній збірній.    

Юнацька ліга УЄФА, першість U19 – далі цих турнірів у «Шахтарі» Очеретько не пішов. І з великою долею вірогідності можна було прогнозувати, що й наступний сезон Олег проведе в оренді – в «Маріуполі» чи десь в іншому місці. Але втрутилися обставини…

Наразі у спарингах проти клубів із Нідерландів Очеретько грає регулярно і виглядає впевнено. Ворота «Фортуни» він вразив, взявши на себе гру у чужому карному майданчику і чітко спрямувавши м’яча  у дальній кут. Залишається лише продовжувати в тому ж дусі.


Владислав ВАНАТ, 20 років
Нападник «Динамо»

undefined

  
Аванси цьому бомбардиру роздають давно і наполегливо. Ще б пак, 26 голів у 26 матчах першості-2020/21 (U19) багато про що говорять. Індивідуальна майстерність, швидкісні характеристики, холоднокровність на завершальній стадії – все це у Ваната є, і залишалося лише дочекатись, коли хлопець зможе викласти свої вагомі козирі у дорослій грі.

Оренда до одеського «Чорноморця» з одного боку підтвердила неабиякий атакувальний хист Владислава, а з іншого показала, що процес його адаптації до футболу УПЛ стрімким не вийде. Отримати ж достатньо часу в «Динамо» з його максимальними цілями і відсутністю права на помилки тим більше виглядало справою проблематичною.

Але Мірча Луческу в нападника вірить, продовжуючи надавати йому шанс за шансом. І зараз, коли Київ залишили вінгери Карлос Де Пена та Беньямин Вербич, використання Ваната на фланзі є чудовою опцією як для команди, так і для самого футболіста. Так, наразі Влад є гравцем заміни, але саме він вийшов замість травмованого словенця в Стамбулі – в надважкому бою з «Фенербахче». Вийшов і не здувся.

Наближується старт Прем’єр-ліги, яка надасть тренерам ще більший простір для маневру. У Ваната, так само як і в інших наших молодих талантів, з’являться нові можливості. Хто поставиться до подарунку долі дбайливо і з усією відповідальністю, той і перейде на новий рівень.

6 серпня 2022 16:35







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід

Jordans

Yeezy

Jordan Shoes

Adidas UK

Air Jordan 4

Air Jordan 1

Jordan 1

Air Jordans

Nike Air Jordans

Jordans 1

Air Jordan 1

Nike Jordan 1

Nike Jordan

Jordan 1s

Jordan 1

Adidas Yeezy

Adidas Yeezy

Yeezy

Adidas Yeezy

Yeezy Shoes

Air Jordan 1

Air Jordan 11

Air Jordan 1 Mid

Air Jordan 1

Air Jordan 1

Jordan 1

Jordan 1

Air Jordan 4

Air Jordans

Air Jordan 1

Jordan 1

Air Jordan Shoes

Air Jordan

Air Jordans

Fake Yeezys

Jordan 1

Jordan 1

Jordan 1

Air Jordan 1 Mid

Jordan 1 Mid

Jordan 1

Jordan 1s

Air Jordan 4

Jordan 4

Air Jordan 4

Jordan 4

Jordan

Jordan 4 Military Black

Jordan 4

Jordan 4s

Jordan 1

Jordan AJ 1

Jordan AJ 1

Jordan Retro 4

Jordans 4

Jordan Shoes

Jordans Shoes

NFL Shop Official Online Store

Nike Air Jordan

Nike Jordan 1

Nike Jordans

Nike Outlet

Nike Outlet Store

Nike Outlet

Nike Outlet Store Online Shopping

Nike Outlet

Nike Shoes

Nike UK

Nike Vapormax Flyknit

Off White

Pandora Jewelry

Pandora

Pandora Bracelet

Pandora Bracelets

Pandora Bracelets

Pandora Charms

Pandora Charms

Pandora Jewelry

Pandora Charms Sale Clearance

Pandora Charms

Pandora Jewelry Official Site

Pandora Jewelry

Pandora Jewelry Official Site

Pandora Jewelry

Pandora

Pandora Jewelry Official Site

Pandora Jewelry

Pandora Jewelry Official Site Clearance

Pandora Jewelry

Pandora Jewelry

Pandora Online Shop

Pandora

Pandora Outlet

Pandora UK

Yeezy

Yeezy 350

Yeezy 350

Yeezy

Yeezy 350

Yeezy Boost 350

Yeezy 350 V2

Yeezy 450

Yeezy 700

Adidas Yeezy

Yeezy

Yeezy Foam Runner

Yeezy 350

Yeezy

Yeezy

Adidas Yeezy

Yeezy

Yeezy Shoes

Yeezy Shoes

Yeezy

Yeezy Slides

Yeezy Slides

Yeezy Supply

Yeezy

Yeezy Slides

Rolex

Rolex Watches

Ray Ban Outlet

Ray Bans

Ray Ban Sunglasses

Ray Ban Sunglasses

Ray Bans

Cheap Ray Bans

Nike Shoes

Nike Outlet

Nike Outlet

2022-10-22 05:11




Поділитися

U19. Олександрія – Динамо. Повний матч

 

12 квітня 2024 15:00

U-19, 23-й тур. Динамо – ЛНЗ. Огляд матчу

 

07 квітня 2024 17:54

ЧЄ-2024 (U19), еліт-раунд кваліфікації. Україна – Швейцарія. Огляд матчу

 

26 березня 2024 16:40