Сьогодні 28 березня 2024 р.

«Динамо» U16 впевнено перемогло австрійський «Рапід» у Відні

16-річні та 17-річні футболісти академії «Динамо» продовжують своє футбольне навчання в Угорщині, де мають змогу не лише перебувати у безпеці, харчуватися, а й повноцінно тренуватися на базі футбольної академії Пушкаша. Кожен тиждень у хлопців заповнений не лише тренуваннями, а й іграми з провідними командами Словаччини, Чехії, Австрії, Румунії, Хорватії та Угорщини. Причому українські футболісти не лише приймають своїх суперників на полях академії Пушкаш, які вже встигли стати для них рідними, а й проводять виїзні поєдинки в інших країнах.

Нагадаємо, що 23-го квітня динамівці обома віковими категоріями U16 та U17 у столиці Австрії Відні зіграли із однолітками із місцевої «Аустрії», а у четвер, 5-го травня, знову запланували товариський поєдинок у Відні. Щоправда, цього разу суперниками киян стали однолітки із столичного «Рапіда». Зазначимо, що свій поєдинок провела лише команда футболістів 2006-го року народження (вікова категорія U16) під керівництвом тренерів Олексія Дроценка та Павла Чередніченка, адже старші гравці, до яких приєдналися кілька молодших партнерів, вирушили на турнір до Румунії, який проходитиме 6-8 травня.

Гра завершилася впевненою перемогою наших хлопців з рахунком 5:1, причому всі м’ячі були забиті у другому таймі.

«Динамо» U16 розпочало поєдинок достатньо активно. З перших хвилин хлопі стали шукати шпарини у захисті суперників і ледь не досягли успіху у цьому – удар Білого прийняла на себе стійка. Після кількох атак у відповідь, які не несли у собі особливої загрози воротам Суркіса, кияни розпочали другу хвилю наступальних дій. Воротарю господарів довелося добре попрацювати, перш ніж австрійці змогли відсунути гру від власних воріт.

Втім, зробити це супернику вдалося ненадовго, проте й динамівцям протягом певного часу не вдавалося завершувати свої спроби точними ударами чи вдалими останніми передачами. Хорошу нагоду відзначитися мав Коробов, який підключився на подачу кутового та пробив головою, але удар вийшов несильним, і воротар забрав м’яч у руки. А згодом Осипенко зі штрафного пробив вище воріт. Хоча наші хлопці мали перевагу в ігровому плані, рахунок на табло до перерви так і не змінився – 0:0.

У перерві тренерський штаб «Динамо» провів багато замін, і це позначилося на грі команди у другому таймі. Вже за перші 10 хвилин глядачі побачили три забиті м’ячі. Спочатку свій момент реалізував Лобко, влучним ударом відправивши м’яч точно у кут воріт, а через хвилину рахунок подвоїв Осипенко, підтримавши починання партнера ударом із меж штрафного майданчика. Хоча зовсім скоро суперник скористався незлагодженістю у захисних діях українців та один м’яч відіграв.

Надалі на полі було не лише багато боротьби, а й хороших, швидких комбінацій. Гості загрожували воротам австрійців як з гри, так і після стандартних положень. На жаль, не обійшлося і без зіткнень, після яких лікарю довелося надавати допомогу київським футболістам. Найцікавіші події динамівці відклали на останні вісім хвилин поєдинку – саме за цей час вони змогли відзначитися ще тричі!

Спочатку чудовим ударом з правого краю штрафного майданчика вдалося забити Захарченку. Згодом четвертий м’яч записав на свій рахунок Білий. А остаточний рахунок – 5:1 на користь динамівців незадовго до завершення гри встановив Лобко, оформивши дубль.

РАПІД U16 – ДИНАМО U16 – 1:5
Голи:
??? (56) – Лобко (53, 90), Осипенко (54), Захарченко (82), Білий (87).
Динамо: 71. Суркіс (12. Кіблицький, 30; 1. Микитенко, 61), 3. Кузьменко (4. Кусий, 46), 13. Коробов, 5. Захарченко, 15. Дикий (20. Мариновський, 46), 18. Іщенко (9. Кузик, 75), 21. Калин (22. Шевченко, 35), 8. Білий (6. Хмельовський, 46), 7. Осипенко (8. Білий, 69), 9. Кузик (21. Калин, 46), 11. Пономаренко (к) (10. Лобко, 25).

5 травня 2022 23:46







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЧЄ-2024 (U19), еліт-раунд кваліфікації. Україна – Швейцарія. Огляд матчу

 

26 березня 2024 16:40

ЧЄ-2024 (U19), еліт-раунд кваліфікації. Україна – Латвія. Огляд матчу

 

24 березня 2024 19:13

ЧЄ-2024 (U19), еліт-раунд кваліфікації. Україна – Латвія. Повний матч

 

23 березня 2024 17:00