Сьогодні 28 березня 2024 р.

«Динамо» U19 розпочало підготовку до матчу проти «Спортинга»

Юнацька команда київського «Динамо», залишаючись єдиним представником України в єврокубкових змаганнях поточного сезону, готується до поєдинку 1/8 фіналу Юнацької ліги УЄФА проти лісабонського «Спортинга».

У зв’язку з повномасштабною війною, яку наприкінці лютого росія розв’язала на всій території України, та неможливістю провести цей міжнародний матч у нашій державі, УЄФА виступив із пропозицією організувати проведення поєдинку зі «Спортингом» на нейтральному полі, висловивши повну солідарність і підтримку народу України.

Підготовка до проведення матчу Юнацької ліги УЄФА за участю «Динамо» U19 стала можливою завдяки безпосередньому сприянню та зусиллям перших осіб нашої держави в особі Президента України та керівників Міністерства молоді та спорту.

Зустріч нашої команди з лісабонським «Спортингом» готується до проведення в Румунії, на стадіоні бухарестського «Рапіда», 7 квітня.

Сьогодні підопічні Ігоря Костюка провели перший матч із початку війни України з росією, зустрівшись із командою «Стяуа». Динамівці розгромили суперників із рахунком 5:0 завдяки голам Віктора Блізніченка, Назара Волошина, Дмитра Мельніченка, Кирила Попова та Ігоря Горбача.

Про відновлення життєдіяльності юнацької команди, можливість презентувати Україну на міжнародній арені та допомогу держави в реалізації єврокубкового матчу розповів заступник генерального директора «Динамо» Сергій Мохник:

– Зібрати команду виявилося непросто, адже на момент початку війни гравці перебували не тільки в Києві, а й у Полтавській, Черкаській областях і інших регіонах України. Тим не менш, команду вдалося зібрати в повному складі – за виключенням Вівчаренка, який захворів на коронавірус. Наразі «Динамо» U19 перебуває в Румунії та розпочало підготовку до матчу Юнацької ліги УЄФА проти лісабонського «Спортинга».

Хочу висловити подяку Президенту України, нашому Верховному Головнокомандувачу Володимиру Зеленському, Міністру молоді та спорту Вадиму Гутцайту, Голові Державної прикордонної служби Сергію Дейнеко, за сприяння яких команда «Динамо» U19 в умовах війни отримала можливість виїхати за кордон для підготовки до проведення міжнародного матчу. Ми зробимо все від себе залежне, щоб юні футболісти, які є майбутнім нашого футболу, виправдали цю довіру та гідно представили Україну на європейській футбольній арені.

Окремо хочеться подякувати президенту «Динамо» Ігорю Суркісу, який цілодобово знаходиться на зв’язку з командою, переживаючи не лише за футболістів, а й за їхні родини. Також ми щиро вдячні президенту «Стяуа» Джіджі Бекалі, який надав нам можливість проживати та тренуватися на базі бухарестської команди.

Відзначу, що активну участь у тренувальному процесі «Динамо» U19 приймає головний тренер першої команди Мірча Луческу, який присутній на всіх тренуваннях.

В суботу ввечері відбулося урочисте відкриття нового стадіону бухарестського «Рапіда», на яке ми отримали запрошення. На цьому ж стадіоні ми проведемо свій матч Юнацької ліги УЄФА проти «Спортинга». На відкритті арени зібрався повний стадіон, і коли Мірча Луческу разом із ведучим церемонії повідомив місцевим уболівальникам, що на трибунах присутня команда київського «Динамо», всі глядачі піднялися зі своїх місць і влаштували овацію на честь українців, які в цей час змушені у кривавій війні виборювати свій суверенітет і незалежність. Дуже хотілося б, щоб бухарестські вболівальники прийшли на цей стадіон 7 квітня, щоб підтримати нашу команду.

Хлопці перебувають в хорошому настрої, наскільки це можливо в даних умовах. Хоча, звісно, трагічні події на батьківщині не можуть не впливати на команду психологічно, тому потрібен певний час для підготовки. У нас є 10 днів, щоб якісно підготуватися до зустрічі зі «Спортингом» і якнайкраще провести цей матч. Заплановані ще дві контрольні зустрічі з румунськими клубами – на 28 березня з «Рапідом» та на 31-ше – із «Волунтарі».

Футболісти з величезним завзяттям і мотивацією готуються до майбутнього поєдинку ЮЛЧ, вони вдячні за шанс боротися та захищати честь України на своєму полі бою – футбольному полі. Юні динамівці прагнуть провести цей матч задля всіх своїх співвітчизників і покладуть всі сили заради перемоги, щоб подарувати Україні бодай маленький момент радості та спортивної гордості в темні часи війни.

Від імені ФК «Динамо» Київ хочу висловити безмежну вдячність, повагу та пошану захисникам України, які, часом ціною власного життя та здоров’я, боронять нашу державу від російських загарбників. Саме завдяки героїзму та самопожертві українських військових наші підопічні зараз отримали шанс підготуватися до міжнародних змагань, зіграти під синьо-жовтим прапором у престижному турнірі та привернути ще більшу увагу європейської спільноти до війни в Україні.

27 березня 2022 10:22







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЧЄ-2024 (U19), еліт-раунд кваліфікації. Україна – Швейцарія. Огляд матчу

 

26 березня 2024 16:40

ЧЄ-2024 (U19), еліт-раунд кваліфікації. Україна – Латвія. Огляд матчу

 

24 березня 2024 19:13

ЧЄ-2024 (U19), еліт-раунд кваліфікації. Україна – Латвія. Повний матч

 

23 березня 2024 17:00