Сьогодні 28 квітня 2024 р.

Тренер Академії «Лівого Берега»: «У нас займаються діти з Бучі й Ірпеня»

Тренер Академії «Лівого Берега» Богдан Городнюк розповів, що клуб відновив роботу під час війни.

Емоційний стан
– Висловлюю вдячність президенту клубу Миколі Лавренку, який ініціював відновлення тренувань для дітей. Піклуємося про їхній психологічний стан, адже розуміємо, наскільки війна змінила психіку підростаючого покоління. Вони повернулися до тренувань з зовсім іншими емоціями. Діти за цей час подорослішали. З кожним тренуванням бачимо, що вони оживають, веселішають.

Головна мета
– Перші тренування проводилися для підняття емоційного стану дітей. Зараз не йдеться про якийсь повноцінний тренувальний процес. Для нас важливо, щоб діти отримували позитивні емоції від футболу.

Ініціатива президента
– На дебютному тренуванні було лише 14 юних футболістів. На період війни прийматимемо всіх дітей з інших клубів, якщо у них буде бажання тренуватися з нами. Це була ініціатива нашого президента. Ми працюємо з дітьми 2007-2015 років народження. Двері нашого клубу для всіх відкриті. Приємно, що кількість дітей зростає, за кілька днів з нами вже тренувалися 31 футболіст, в тому числі з інших клубів. Розділили дітей на три вікові групи. З кожною групою працюють по два тренери. Лікарі присутні на тренувальному процесі.

Європейські академії
– Щодо наших футболістів, які перебувають за кордоном, то більшість з них займаються у європейських академіях. Ми спілкуємося з їхніми батьками і отримуємо багато корисної інформації. Наших футболістів хвалять за кордоном. Попри все ми чекаємо на повернення гравців до ФК «Лівий Берег», для них завжди відкриті двері в Академії.

Безпека дітей
– Зробили все можливе, щоб діти тренувалися у безпеці, адже це зараз дуже важливо. Поруч з тренувальними полями у нас є бомбосховище. Провели розмови з дітьми, проінформували їх про те, що у разі повітряної тривоги усі будуть у безпеці.

Надання житла
– На жаль, багато футболістів, а також їхні сім’ї постраждали під час війни. Наш клуб не є виключенням. У нас займаються діти з Бучі та Ірпеня, домівки яких були зруйновані або розграбовані. Президент надав можливість проживати на базі усім дітям з клубу, хто цього потребує. Проживання, харчування та тренувальний процес фінансується Миколою Лавренком. На базі вже проживають два футболісти клубу.

Вдячність українцям
– Хочу подякувати Володимиру Зеленському, всьому керівництву держави, ЗСУ, теробороні та волонтерам. Спасибі всім людям, які захищають Україну. Вдячний кожному громадянину України. Перемога буде за нами. Слава Україні!

15 квітня 2022 20:50







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Інтерв'ю з головним тренером юнацької збірної України U19 Дмитром Михайленком

 

27 квітня 2024 09:22

Першість U19, 26-й тур. Дніпро-1 – Динамо. Повний матч

 

26 квітня 2024 11:00

U19. Олександрія – Динамо. Повний матч

 

12 квітня 2024 15:00