Сьогодні 19 квітня 2024 р.

Збірна провела тренування у Хожуві

Олександр ГЛИВИНСЬКИЙ

Переліт із Києва до польського Катовіце для нашої делегації промайнув швидко – всього лише півтори години льоту.


У двох сусідніх містах
Після прибуття синьо-жовті одразу ж вирушили до готелю Vienna House Easy, аби пообідати й підготуватися до вечірнього тренування. Хожув, в якому розташований Сілезький стадіон, – це передмістя Катовіце. Тож мешкають українці в Катовіце, а гратимуть у сусідньому містечку – дистанцію автобус долає за 10 хвилин.
 
Сучасний стадіон
«Шльонськи», як звучить назва Сілезького стадіону в оригіналі, добудований два роки тому і є зразком сучасної спортивної споруди із просторими підтрибунними приміщеннями та великими роздягальнями. Розлогі трибуни нагадують НСК «Олімпійський», на який Сілезький дуже схожий ізсередини. Вміщуючи 47 тис. глядачів, ця арена є другою за місткістю після варшавського «Народового», який може розмістити на 10 тис. осіб більше. Але нині ці цифри є умовними, адже під час пандемії ігри відбуваються за порожніх трибун. До слова, «Народовий» наразі є польовим шпиталем для хворих на COVID-19: у підтрибунних приміщеннях розміщено 1 300 лікарняних ліжок.

undefined

undefined

  
Офіційне тренування

Щодо вечірнього тренування на Сілезькому, то в ньому взяли участь усі 25 гравців, присутніх у розташуванні головної команди країни. Фактично це тренування стало першим повноцінним на зборі – і за участю всіх виконавців, і за характером роботи. Пріоритетне завдання – налагодити ігрові зв’язки з огляду на повернення хлопців, які пропустили збір місяць тому через захворювання на коронавірус, а також на велике число молодих футболістів, для яких жовтневий збір став дебютним у національній команді. Зважаючи на завтрашній матч, заняття носило тактичний характер.

undefined

undefined

  
Нині для тренерського штабу важливо визначити, кому дати навантаження, а чиї сили, можливо, і приберегти на наступні поєдинки – у Лізі націй УЄФА. Саме так вирішив зробити наставник збірної Польщі Єжи Бжечек, який на офіційній прес-конференції сказав, що дасть відпочити лідеру «Кадри» Роберту Левандовському та іншим легіонерам з європейських чемпіонатів.

Андрій Шевченко таких заяв не робив, але це не означає, що перед коучем синьо-жовтих не стоїть питання вибору. Хто стане одним польовим гравцем та одним воротарем, які не потраплять до заявки на матч із Польщею, стане відомо сьогодні після півночі.

undefined

undefined

undefined

Фото Євгена КРАВСА

10 листопада 2020 23:25







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Синьо-жовтий тріумф. Мудрик про свій гол, радість Довбика, інтерв'ю Судакова

 

27 березня 2024 15:55

Україна на Євро! Фани, емоції, стадіон, коментарі після матчу

 

27 березня 2024 15:00

Тренування національної збірної України напередодні матча з Ісландією

 

26 березня 2024 11:39