Сьогодні 29 березня 2024 р.

Яремчук: «Литовцы нас изучили и знают наши сильные стороны»

Цього року Роман Яремчук став основним центрфорвардом збірної України, на його рахунку – три голи в чотирьох останніх матчах синьо-жовтих. Напередодні матчу з Литвою думки нападника займає лише це протистояння.

– Романе, з яким настроєм прибув до національної команди – начебто клубний сезон складається непогано?
– У «Генті» все гаразд, але, приїжджаючи до збірної, клубні справи залишаю в Бельгії. Неважливо, як ти зіграв за клуб – у національній команді слід показувати результат, а тому перемикання відбувається автоматично. До того ж сприяє той факт, що тут – близький мені менталітет людей, по-родинному тепла атмосфера й чудовий мікроклімат. Завжди радий бачити товаришів по збірній, тренерів, лікарів, масажистів, адміністраторів. Сюди приїжджаю лише з позитивом і великим задоволенням!

Фактично всі відзначають той факт, що у збірній – особлива атмосфера й хочеться, щоби все так було й надалі. Ми товаришуємо, й це відображається у грі – ми боремося один за одного й віддаємося в матчах на всі сто. На моє переконання, це одна зі складових позитивного результату.

– У грі з Литвою у Вільнюсі ти не забив, але зіграв корисно – віддав зручний пас Маліновському, який розрядив свою «гармату». Гольовий пас – ознака добре виконаної роботи?
– Безумовно. Як на мене, вийшла хороша гра, яка дозволила досягти гарного результату. Ми набрали три очки, і я був задоволений перемогою на виїзді.

– У виїзному матчі з Литвою для нас все склалося візуально легко – забили швидкий м’яч, переважали суперника. Тепер граємо вдома й не на штучному газоні. Можна припустити, що складніше точно не буде?
– Литовці нас вивчили й знають наші сильні сторони, тому, можливо, матимуть іншу схему гри. Складно казати зараз, але, сподіваюся, прийде повний стадіон і дванадцятий гравець у Харкові буде для нас сильним натхненником і пожене вперед. А ми, як завжди вдома, покажемо якісну гру й досягнемо максимального результату. Необхідно брати три очки й рухатися далі.

– От відверто – тобі вдається зараз думати лише про Литву, а Португалія буде займати твоє сумління аж з 12 жовтня?
– Лише так і не інакше. Тепер ми маємо думати суто про Литву. Не дай Боже, невдалий результат – буде погано всій країні! Як ми можемо думати про другу гру, якщо ще не провели першу? Готуємося на Литву. Що стосується збірної Португалії – це чемпіон Європи. Фаворити – це їхній статус. Так, ми в гарній вони формі, але фаворитами є португальці.

– Що скажеш про Кріштану Роналду? Копіюєш його у грі?
– Це виконавець зовсім іншого гатунку і, звісно, треба брати в нього найкраще: дивитися, як він грає, й вчитися. Однак копіювати, намагаючись зробити «як Криштіану» – велика помилка. Слід мати свій стиль та власну думку й брати найкраще у кращих людей.

У Лісабоні нам було складно грати – на чужому стадіоні й за підтримки фанів суперника. Тепер же, сподіваюся, наші вболівальники створять таку атмосферу, що складно буде вже португальцям.

9 жовтня 2019 20:03







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Синьо-жовтий тріумф. Мудрик про свій гол, радість Довбика, інтерв'ю Судакова

 

27 березня 2024 15:55

Україна на Євро! Фани, емоції, стадіон, коментарі після матчу

 

27 березня 2024 15:00

Тренування національної збірної України напередодні матча з Ісландією

 

26 березня 2024 11:39