Сьогодні 20 квітня 2024 р.

Шевченко: «Сподобалася реакція хлопців на розмову після Франції»

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко провів прес-конференцію після матчу Ліги націй проти команди Німеччини (1:2).

– Сьогодні у всіх настрій уже кращий, адже гра збірної була гідною. У чому ви бачите головний позитивний момент сьогоднішнього матчу?
– Насамперед позитив я бачу в тому, що глядачі повернулися на трибуни. Також мені сподобалася реакція хлопців на розмову, яка відбулася в нас після матчу проти Франції. Футболісти виконали повністю установку на гру. Багато хто з них уперше вийшов на такому рівні в офіційному поєдинку, і вони проявили себе дуже добре.

– Чого не вистачило, щоб досягти кращого результату та чого варто чекати від команди загалом у Лізі націй?
– Наші цілі на цей турнір я вже озвучував: це підготовка до наступного року, коли відбудеться Євро-2020 та матчі відбору до чемпіонату світу. Якщо нам вдасться втриматися в елітному дивізіоні, це буде чудовий результат.

У ситуації, в якій ми опинилися – травми, інфікування коронавірусом – ці втрати дуже впливають на якість нашої гри. Ми не маємо такого вибору гравців, як провідні збірні Європи. Якщо у нас випадає один-два гравці – це вже проблема. Але ми свідомо йдемо на ризик, запрошуємо молодих футболістів, створюємо конкуренцію. Можливо, хтось із них у найближчому майбутньому проб’ється до основного складу.

Якщо подивитися статистику швидкісної роботи, тільки два провідні клуби України, «Динамо» та «Шахтар», можна порівняти з клубами провідних ліг Європи. Треба, щоб наші футболісти могли грати на такому рівні.

– Чи залишилися в команди сили на матч з Іспанією, чи буде проводитися ще ПЛР-тестування? Можливо, будуть запрошені нові гравці?
– Тести будуть проводитися однозначно, відповідно до регламенту. Нових гравців запрошувати ми не плануємо. Головне зараз – відновити футболістів після двох таких складних матчів, які в нас були. Сьогодні було віддано багато сил. Викликати когось просто для кількості немає сенсу. Поки важко знаходити гравців, які відповідають потрібним характеристикам.

– Сьогодні ви свідомо відмовилися від високого пресингу? Також цікавить ваша думка про гру Бущана.
– Ми завжди підтримуємо гравців, які помиляються. Ніхто не застрахований від помилок. Бущан впорався, здійснив кілька сейвів.

Так, у нас був новий план на гру, але ми змогли провести всього два тренування. У цьому полягає складність роботи тренерів національних збірних – замало часу на відпрацювання певних моментів. Але я задоволений, що хлопці пристосувалися до нової тактики. Німеччина – це команда, яка може робити на полі все, попереду в неї швидкі гравці, у середині поля Кроос – феноменальний виконавець, який грає практично без втрат. Наші гравці багато переміщувалися, вважаю, хлопці сьогодні були молодці.

– Проти Іспанії доведеться грати без Маліновського, який буде дискваліфікований. Ким його можна замінити?
– Подивимося як відновляться гравці. У Коваленка сьогодні були судоми… У запасі в нас є кілька виконавців, які можуть зіграти на цій позиції.

10 жовтня 2020 23:35







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Синьо-жовтий тріумф. Мудрик про свій гол, радість Довбика, інтерв'ю Судакова

 

27 березня 2024 15:55

Україна на Євро! Фани, емоції, стадіон, коментарі після матчу

 

27 березня 2024 15:00

Тренування національної збірної України напередодні матча з Ісландією

 

26 березня 2024 11:39