Сьогодні 29 березня 2024 р.

Гливинський: «Рішення щодо матчу Швейцарія – Україна точно не буде прийняте оперативно»

Прес-аташе збірної України Олександр Гливинський на своїй сторінці у Facebook у вівторок ввечері  прокоментував відміну матчу проти Швейцарії в рамках 6-го туру Ліги націй УЄФА.

«Ну що ж, остаточно зрозуміло, що матч Ліги націй УЕФА Швейцарія – Україна не відбудеться ані сьогодні, ані завтра. Подальшу долю гри вирішуватиме Дисциплінарний комітет УЕФА, який, згідно з ідповідним кодексом, може прийняти три варіанти рішення: перенести матч на іншу дату, виявити провину однієї з команд у тому, що гра не відбулася, або жеребом визначити результат зустрічі – перемога однієї з команд або нічия.

Коли саме відбудеться засідання Дисциплінарного комітету УЕФА сказати важко, але це точно не буде оперативно. Можливо цього місяця, можливо наступного, а може й пізніше.

Збірна України виконувала усі приписи, які вимагає протокол УЕФА «Повернення до гри» – регулярні ПЛР-тести, постійне носіння захисної маски (знімали лише у своїх готельних покоях і перед тарілкою у ресторані), соціальна дистанція, постійна дезінфекція рук і відсутність контактів з навколишнім світом.

Якщо й були тренери чи гравці десь без масок, то суто у роздягальні, на тренуванні чи під час гри – як відомо, саме це і дозволено протоколом. Тому підстав бачити бодай якусь провину Збірної України у тому, що відбулося поширення коронавірусу у команді, просто немає. Тут справа у самій інфекції, яку не завжди зупиниш переліченими заходами безпеки, вона розвивається поступово і передається від одного іншому не одночасно. Очевидно, що інфекція могла потрапити до колективу зовні, але де і коли це трапилося, тепер сказати складно: перші позитивні тести були зафіксовані у Німеччині – 13 листопада, однак зараження могло відбутися й раніше.

Попри те, що до початку збору і під час нього самого синьо-жовті втратили аж 14 гравців (!!!) через позитивні ПЛР – тести (не рахуємо – Кривцова і Мораеса, яких УЕФА допускала до матчу, зважаючи на «жовтий статус гравців», які перехворіли) – українці готові були зіграти сьогодні у Швейцарії!

І це незважаючи на те, що уже позбулися через коронавірус фактично однієї команди (якщо брати до уваги мінімальний припустимий склад на гру під час пандемії – 13 гравців)!

У нас у наявності була якщо не друга, то ще одна (інша) команда для гри – усі з негативними ПЛР-тестами. Однак Україні запропонувала привезти ще одну – виходить третю з негативними тестами. Де ж її взяти?

Саме це запропонував зробити головний санітарний лікар Люцерна. Він вважає, що присутня у готелі його міста команда несе загрозу зараження для інших, хоча у цих хлопців і негативні ПЛР-тести. УЕФА пересилити цей фактор не може, оскільки у її регламенті чітко прописано – «матч може відбутися за наявності мінімум 12 гравців і одного воротаря і дозволу місцевої влади на проведення матчу». А дозволу якраз і немає, а є заборона.

Усе, робити нічого, навіть якщо усе це видається несправедливим.

Відтак збірна України завтра повертається до Києва чартерним рейсом з Цюриха – санітарний лікар Люцерна дозволив, оскільки це не регулярний рейс, і ним летить лише українська футбольна делегація.

Усім хлопцям бажаємо швидшого одужання, а вболівальникам – віри й терпіння. Тепер збірна чекає до кінця березня, коли за календарем мають розпочатися відбірні матчі на чемпіонат світу – 2022. Ну, і звісно, чекаємо на рішення УЕФА щодо долі матчу Швейцарія – Україна».

18 листопада 2020 08:58







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Синьо-жовтий тріумф. Мудрик про свій гол, радість Довбика, інтерв'ю Судакова

 

27 березня 2024 15:55

Україна на Євро! Фани, емоції, стадіон, коментарі після матчу

 

27 березня 2024 15:00

Тренування національної збірної України напередодні матча з Ісландією

 

26 березня 2024 11:39