Сьогодні 18 квітня 2024 р.

Литва – Україна 0:3. ЄВРО-2020, група B. Звіт про четверту перемогу

Влад МИРЕНКО, «Футбольний клуб»

Голи Зінченка, Марлоса та Маліновського принесли команді Андрія Шевченка впевнену перемогу та ще на крок наблизили до ЄВРО-2020.

Перед матчем Андрію Шевченку необхідно було вирішити кілька важливих питань по стартовому складу. Вряди-годи у розпорядженні тренера синьо-жовтих були всі ключові гравці, й лише один з них – Коноплянка – явно перебуває не в оптимальних фізичних кондиціях.

Зрештою, керманич збірної на вістрі атаки надав перевагу Яремчуку, а не головному бомбардиру «Шахтаря» Мораесу. Коноплянка залишився в запасі, а на його місце Шевченко формально відрядив Марлоса, а не Циганкова. Не потрапив у основу й інший динамівець – Караваєв, що останнім часом мав статус запасного і в клубі.

Раніше, як відомо, Шевченко легко довіряв місце в старті навіть тим, хто мало грав у своїх клубах – наприклад, тому ж Коноплянці чи Матвієнку з Кривцовим. Головне щоб вони відповідали тактико-стратегічним вимогам тренерського штабу. Однак цього разу вирішив, що брак ігрової практики Караваєва – підстава для виходу в основі Болбата.

І дебютант основи ледь не «привіз» момент уже на першій хвилині, втративши м’яча на власній половині поля. Литовці одразу ж перевели м’яча в штрафну площу нашої команди, однак Миколенко у підкаті заблокував удар Черних.

Утім, українці швидко взяли гру в свої руки й провели кілька атак, швидко відкривши рахунок. Марлос в своєму стилі змістився в центральну зону і класним прихованим пасом знайшов Зінченка, який спокійно прийняв м’яч у карному майданчику й відправив його у кут воріт.

Цей гол мав подвійну цінність, адже тепер господарі поля не могли виключно сидіти в обороні, а мусили так чи інакше розкриватись. І дійсно литовці активніше пішли вперед, на деяких змусили гостей зосередитись на обороні. Однак, взявши невелику паузу, синьо-жовті знову повернули собі ініціативу й почали грати в контроль м’яча.

Зрештою Марлос, вкотре змістившись у центр з флангу, запресингував захисника, відібрав м’яча, вискочив один на один і бездоганно поцілив під штангу – 2:0!

undefined

  
Господарі після цього явно поплили – в нашої команди до перерви було ще чимало нагод, щоб забити третій. Вихід віч-на-віч змарнував Яремчук, з кількох метрів на добиванні не влучив у ворота Кривцов. Українці грали на куражі – розкуто, розумно, різноманітно. Зрештою на 62-й хвилині Маліновський чудовим дальнім ударом остаточно зняв усі питання.

Сил економити синьо-жовті й не думали, адже в цій «спарці» на них чекає не офіційний матч, а товариський – з Нігерією в Дніпрі. Тому й неслись вони уперед до самого кінця, хоча й не змогли більше забити. Наприкінці ще й пропустити могли, але П'ятов відбив удар Вербіцкаса упритул. Відтак, наша команда здобула четверту поспіль перемогу в групі В й зробила ще один важливий крок до фінальної стадії ЄВРО-2020!

ЛИТВА – УКРАЇНА – 0:3
Голи:
Зінченко (7), Марлос (27), Маліновський (62).
Литва: Зубас, Міколюнас, Гірдвайніс, Паленіс, Воробйов, Шимкус, Вербіцкас, Жулпа, Матулявічюс (Кукліс, 63), Голубіцкас (Слівка, 46), Черних (Лаукжеміс, 67).
Україна: П’ятов, Болбат, Кривцов, Матвієнко, Миколенко, Степаненко, Зінченко, Маліновський (Безус, 80), Ярмоленко (Циганков, 60), Яремчук (Жуніор Мораес, 65), Марлос.
Попередження: Миколенко (73).

7 вересня 2019 21:55







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЄВРО-2020, група B. Литва – Україна 0:3. Огляд матчу

 

08 вересня 2019 12:07