Сьогодні 28 березня 2024 р.

Динамовский мастер-класс для студентов НУФВСУ

Навчальний процес в нещодавно створеному Інституті футболу закипів: на базі дитячо-юнацької футбольної школи «Динамо» на Нивках пройшов майстер-клас для студентів Національного університету фізичного виховання і спорту України. Майбутні футбольні фахівці отримали можливість на власні очі спостерігати за тренуванням спільної групи динамівських гравців 2000-2002 років народження під керівництвом тренера Олексія Дроценка.
 
Після створення,у лютому ФФУ та НУФВСУ закладу, який має на меті вдосконалити систему підготовки спеціалістів та збільшити кількість кваліфікованих футбольних тренерів серед випускників ВНЗ, за сприяння президента Федерації Андрія Павелка в Україні розпочалася розробка державної програми розвитку футболу до 2030 року. У зв’язку з цим одним з перших кроків Інституту футболу стало впровадження «С»-диплому ФФУ в оновлену програму підготовки студентів. Їх залучення до перегляду та аналізу тренувального процесу провідних вітчизняних футбольних клубів покликане посприяти цьому процесу. На наступному Конгресі ФФУ, який відбудеться вже у червні, буде представлена низка матеріалів програмного та методичного забезпечення підготовки фахівців з футболу з вищою освітою. Тим самим Інститут футболу декларує, що серйозно приділятиме увагу навчанню молодих спеціалістів, адже на поточний час відчувається дефіцит дійсно кваліфікованих кадрів.
 
Разом зі студентами 4-го курсу НУФВСУ на тренуванні також була присутня навчальна група, сформована зі слухачів тренерських курсів за програмами «A+B»-дипломів УЄФА для професіональних гравців. Серед знайомих облич – такі відомі постаті українського футболу як Сергій Назаренко, Андрій Воробей та Олександр Яковенко, які отримали завдання проаналізувати проведення навчально-тренувального заняття (постановка завдань, управління командою, комунікація, оперативний контроль, ефективність виправлення помилок, тощо).
 
Протягом майстер-класу тренери динамівської школи залюбки відповідали на запитання присутніх та охоче ділилися з наступним поколінням тренерів специфікою підготовки футболістів молодших вікових груп у тренувальному процесі.
 
На черзі – майстер-клас для студентів Інституту футболу від тренерів дитячо-юнацької академії донецького «Шахтаря», проведення якого заплановане навесні-влітку цього року. Також у найближчих планах Інституту – створення науково-методичного центру з метою надання практичної допомоги комплексній науковій групі збірних команд та футбольним клубам.

25 квітня 2017 13:44







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня повномасштабної війни

 

27 березня 2024 18:50

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня повномасштабної війни

 

26 березня 2024 19:55

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 760-го дня повномасштабної війни

 

24 березня 2024 21:00