Сьогодні 29 березня 2024 р.

Коньков: «Диалог с РФС возможен только по инициативе УЕФА и ФИФА»

По материалам пресс-службы ФФУ

У вівторок, 5 серпня, у Будинку футболу відбулась зустріч керівництва Федерації футболу України із представниками вітчизняних мас-медіа.

У заході взяли участь президент Федерації Анатолій Коньков, перший віце-президент Анатолій Попов, віце-президент Андрій Павелко, а також член Виконкому ФФУ Віталій Пилипенко.

Протягом зустрічі, яка тривала майже дві години, керівники ФФУ відповідали на численні питання журналістів та обговорювали шляхи вирішення тих проблем , які наразі існують в українському футболі.

Насамперед було підняте питання реакції Федерації футболу України на рішення РФС щодо включення до її складу кримських футбольних клубів. Президент ФФУ зазначив, що позиція ФФУ з приводу цього питання залишається незмінною: «Ми не ініціювали зустрічей з представниками РФС, не робили жодних пропозицій щодо подальших виступів кримських клубів. ФФУ буде до кінця відстоювати свої клуби». За словами Анатолія Конькова, діалог з керівництвом РФС можливий лише з ініціативи УЄФА та ФІФА.

Відповів президент ФФУ і на запитання журналістів стосовно відсутності заявки України на проведення матчів фінальної стадії чемпіонату Європи 2020 року: «Коли постало питання подачі заявки на проведення матчів Євро-2020, керівництво країни не підтримало ініціативу ФФУ».

Окремим блоком стало висвітлення питань витрат коштів, які ФФУ отримала від ФІФА та УЄФА за програмами розвитку  «Гол» та «Хет-Трик». «Першочергово керівництво ФФУ планувало побудувати у кожному регіоні України міні-стадіони, але, у підсумку, проект було переформатовано і затверджено в УЄФА − будівництво футбольного манежу для молодіжних та юнацьких збірних команд України у Вишгороді», – відзначив Коньков.

Віталій Пилипенко підкреслив, що на сьогоднішній день у Вишгороді проведено великий обсяг робіт з будівництва манежу: «Виділено 3,2 гектара землі, наразі проводиться тендер на проект споруди. Будівництво почнеться у жовтні цього року, а здати проект планується до грудня 2015 року». Крім того, Пилипенко зазначив, що найближчим часом національна збірна команда України, у свою чергу,  отримає у розпорядження футбольну базу, яка знаходиться у Бородянці: «Футбольний комплекс буде подарований ФФУ!»

Керівництво ФФУ також відповіло на інші питання журналістів, серед яких: вибір схеми та написання Регламенту проведення чемпіонату України у сезоні 2014/2015 років, зокрема, організація календаря матчів відповідно до потреб національної збірної команди України при підготовці до відбіркового циклу Євро-2016; шляхи для реформування вітчизняного футбольного господарства у розрізі масового та аматорського футболу; відмова ФФУ від додаткових асистентів арбітрів у матчах Прем’єр-ліги у новому сезоні, тощо.

5 серпня 2014 18:38







Матеріали на тему

Коньков: «Будем отстаивать интересы украинского футбола»
5 серпня 2014 16:35


Бальчос: «Решение РФС противоречит нормам ФИФА и УЕФА»
5 серпня 2014 12:53


Коньков запретил комментировать ситуацию с крымскими клубами
5 серпня 2014 12:17


ФИФА не получала документов от РФС по крымским клубам
4 серпня 2014 20:59


Григорий Суркис: «Исполком РФС на ложном пути»
2 серпня 2014 23:40


РФС и Крым: много шума из ничего
1 серпня 2014 17:16


«Крымнаш». Удавка для РФС
1 серпня 2014 13:38


Раша, гудбай? Как РФС совершает самоубийство
31 липня 2014 20:30




Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня повномасштабної війни

 

28 березня 2024 20:47

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня повномасштабної війни

 

27 березня 2024 18:50

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня повномасштабної війни

 

26 березня 2024 19:55