Сьогодні 29 березня 2024 р.

Звернення Виконкому ГС ФФК до своїх колективних членів

У відповідь на незаконні дії ФФУ/УАФ Федерація футболу Києва має намір шукати правду за допомогою правоохоронних органів і готова апелювати до Спортивного арбітражного суду Лозанни.

«Шановні колеги!

Комітет з розвитку футболу в регіонах УАФ 30 квітня 2020 року оголосив конкурс на отримання статусу регіональної федерації. Попри те, що у березні 2018 року ФФК була незаконно позбавлена цього статусу,  Федерація підготувала та своєчасно направила до УАФ вичерпний пакет документів, який в повному обсязі відображав роботу Федерації столиці України. Натомість не було жодного сумніву стосовно позитивного для нас рішення про надання ФФК статусу регіональної федерації.

Однак, 06.06.20 року присутні на засіданні члени Комітету з розвитку футболу в регіонах за попередньою змовою з керівництвом УАФ, зловживаючи своїми повноваженнями, маніпулюючи та підміняючи на свій розсуд положення статутних та регламентних документів ФІФА, УЄФА та УАФ – здійснили фальсифікацію висновку Комітету. Як наслідок, вони рекомендували Виконкому та Конгресу УАФ виключити ФФК зі складу членів УАФ.

Таке незаконне резюме не було аргументовано жодним документом футбольних інституцій і не витікає із загальної практики функціонування інших регіональних федерацій.

Зокрема, за висновком Комітету УАФ,  Федерація футболу м. Києва має бути виключена за те, що:

– не має у власності офісу та стадіону, а довгострокова оренда цих об’єктів УАФ не влаштовує. І це в умовах, коли переважна більшість федерацій зі статусом регіональних, не мають таких об’єктів у своїй власності;

– у минулому одну з комісій ФФК на громадських засадах очолював фахівець, якого органами футбольного правосуддя УАФ було притягнуто до дисциплінарної відповідальності за порушення положень Кодексу етики та чесної гри УАФ. Але за час існування ФІФА, УЄФА, ФФУ/УАФ та регіональних федерацій – членів ФФУ/УАФ таких функціонерів, що допускали порушення, було більше ніж достатньо. Однак, це в жодному випадку не впливало на існування, діяльність або членство самих організацій;

– участь Голови ФФК Кочетова І.М. в якості свідка у Спортивному суді в Лозанні по справі не зіграного у серпні 2017 року матчу ФК «Маріуполь» – «Динамо» Київ на боці колективного члена ФФК «Динамо». На думку членів Комітету з розвитку футболу в регіонах та Комітету з етики і чесної гри УАФ це було неприпустимим.

Тим не менше, залучення свідків з будь-яких справ, що розглядаються органами футбольного правосуддя дозволено, регламентовано та є нормою всіх суб’єктів футбольної діяльності. Більше того, Статутом ФФК визначено, що захист свого колективного члена у різних як футбольних так і державних структурах для голови ФФК є обов’язковим.

Незважаючи на те, що Комітет з розвитку футболу в регіонах УАФ своїм фальсифікованим висновком ввів в оману членів Виконкому та делегатів Конгресу УАФ, які ухвалили протизаконне рішення, ФФК і надалі залишається єдиною футбольною федерацією столиці України, якій  згідно п’ятирічного Договору про співпрацю з Київською міською державною адміністрацією надане виключне право  з розвитку всіх видів і напрямків футболу та організації і проведення офіційних міських змагань.

Рішення Конгресу УАФ жодним чином не впливає на реалізацію заходів під егідою ФФК, передбачених календарними планами сезонів 2019/2020 та 2020/2021 років, затвердженими КМДА.

Враховуючи, що в діях  членів Комітету з розвитку футболу в регіонах та окремих керівників УАФ, які за попередньою змовою фальсифікували висновок Комітету, на підставі якого ФФК була виключена зі складу УАФ, вбачаються ознаки злочину, за відповідною правовою оцінкою щодо таких дій ми звернемося до правоохоронних органів.

Чітко виконуючи рекомендації ФІФА, УЄФА, УАФ та ФФК, Федерація футболу м. Києва за відновленням справедливості буде звертатися з приводу конфліктної ситуації також до органів  футбольного правосуддя. З метою відстояти законність в цій історії на найвищому рівні ми налаштовані апелювати і до Спортивного  арбітражного суду м. Лозанни.

Виконком ФФК оперативно інформуватиме столичну футбольну громаду про наші подальші дії».

Звернення підтримане членами Виконкому ГС ФФК одноголосно

11 червня 2020 16:40







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня повномасштабної війни

 

28 березня 2024 20:47

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня повномасштабної війни

 

27 березня 2024 18:50

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня повномасштабної війни

 

26 березня 2024 19:55