Сьогодні 20 квітня 2024 р.

Галюза: «На стороні «Динамо» – досвід і гнучкість Луческу»

Колишній гравець «Зорі» та «Таврії» Ілля Галюза поділився очікуванням від матчу за Суперкубок України між «Шахтарем» та «Динамо», а також відзначив зміни у грі «гірників» з приходом Роберто Де Дзербі.

– Поділіться своїми очікуваннями від матчу за Суперкубок України? Наскільки ця гра на нинішньому етапі сезону є доречною?
– Звичайно, дата проведення матчу не форматна, і, на мій погляд, втрачається антураж і атмосфера самої гри, як це буває перед сезоном. Очікую хорошої гри, напевно буде залучено максимум гравців в обох командах, тому що календар щільний і навантаження буде розподілена.

– З огляду на рівень гри, хто для вас зараз є фаворитом протистояння? Очікуєте на відкритий чи прагматичний футбол?
– Фаворита, на мій погляд, немає, бо вивіска «Динамо – «Шахтар» – це завжди принципове протистояння і команди хочуть обіграти опонента, попри статус поєдинку. Тренери в цьому матчі будуть вирішувати кілька завдань: досягати результату і проводитимуть певну ротацію гравців. Хочеться побачити відкритий футбол з великою кількістю моментів і хорошою атмосферою. І, звичайно, Де Дзербі захочеться виграти перший титул в Україні.

– Наскільки нинішній «Шахтар» вже можна називати командою Де Дзербі? Чи процес формування ще продовжується?
– «Шахтар» змінюється, шукає ту гру, яку хоче бачити тренер, команда знаходиться в стадії становлення.

– Помітили якісь зміни у грі «Шахтаря» у порівнянні з минулим сезоном?
– Зміни, звичайно, простежуються. Помітні принципи позиційної гри, покращився контроль м'яча, кількість передач збільшилася. Відзначу впевнений, на межі ризику, білд-ап на своїй третини поля, активне залучення воротаря на початку атак. Також помітна інша структура і позиції гравців. Іноді, наприклад, два ромби в центрі, або гра 2-3-2-3, вузьке розташування вінгера і широке розміщення латераля. Команда стає агресивнішою, швидшою і потужнішою.

Проте, помітні й проблеми у грі гірників. Наприклад, пресинг і контрпресинг поки ще не налагоджені до автоматизму, незавершена структура при володінні в атакувальній третині, не завжди є хороше просування м'яча. Гра в опорній зоні без чистого руйнівника призводить до негативних наслідків при захисті, помилки оборони та відсутність балансу також даються взнаки.

Думаю, Де Дзербі потрібен час, щоб «Шахтар» проявив ті якості, завдяки яким тренера і брали в клуб.

– Які гравці на вашу думку можуть стати героями зустрічі? Кого із футболістів нинішнього «Шахтаря» можете виділити?
– Лідерами «Шахтаря», на мій погляд, є Марлон, Додо, Тете, Патрік і Педріньо. Хтось із них і стане героєм даної зустрічі. Думаю, що в основний час буде нічия, а переможе «Динамо», завдяки досвіду і гнучкості Луческу. 

22 вересня 2021 18:04







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня повномасштабної війни

 

19 квітня 2024 23:27

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня повномасштабної війни

 

18 квітня 2024 21:12

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня повномасштабної війни

 

17 квітня 2024 22:34