Сьогодні 29 березня 2024 р.

Час збирати каміння. Що означають обшуки для УАФ та Павелка

Ігор ЦВИК

«Для всього свій час, і година своя кожній справі під небом», – каже нам Біблія. Глава ФФУ (тобто вже УАФ) Андрій Павелко мав би добре знати ці слова, якщо вже він до церкви навіть Кубок чемпіонів притарабанив.

Схоже, що тепер, після кількох років правління в Українській асоціації футболу її шеф може пожинати все те, що посіяв. Сьогодні вранці у Будинок футболу в Києві завітали детективи НАБУ, котрі офіційно повідомили, що проводять там обшук. Пан Павелко хотів знову сказати, що «це все фейки» і навіть заявив, що НАБУ працює у справі договірних матчів. Може воно б і цього разу пройшло, якби не прес-реліз Національного Антикорупційного бюро, де чорним по білому написано: «Слідчі дії санкціоновані ухвалою суду та здійснюються в межах розслідування можливих зловживань при закупівлях коштом державного бюджету робіт та послуг із будівництва футбольних полів зі штучним покриттям».

Гм, звісно, від обшуків до звинувачень, а тим більше до обвинувального вироку суду – дуже довга дорога. Але на ній принаймні вже почали йти вперше за кілька років. Симпотматично, що це трапилося буквально за два тижні після того, як присягу прийняв новий президент України. Чому це так важливо? Справа в тому, що пан Павелко не лише входить у Блок Петра Порошенка, але й був і залишається главою Бюджетного комітету Верховної ради України. Ви собі уявляєте, які оборудки можна крутити, якщо об'єднати бюджет України, вже легендарний завод із виготовлення штучних полів і посаду керівника ФФУ-УАФ? От і НАБУ собі цілком добре уявляє. Нарешті.

Тут ще потрібно нагадати, що зовсім нещодавно відбулася зустріч президента України з главами НАБУ та САП, де їм було поставлено конкретний термін, за який Холодницький та Ситник мусять показати результати або піти. Звісно, пану Назару Холодницькому було, мабуть, непросто піти проти УАФ, зважаючи на те, що він там обіймає посаду віце-президента, тут наче самого себе за хвіст ловити. Але обирати таки довелося, а результат цього вибору принесли вранці під каву та круасани детективи НАБУ. Повторюю ще раз: ми не маємо права звинувачувати будь-кого до рішення суду, але не просто так існує приказка про те, що диму без вогню не буває. А тут же в нас не просто дим, а такий стовп стоїть, що мало б бути навіть з УЄФА помітно. Правда, там поки мовчать і дають Павелку все нові і нові посади. Чи надовго?

6 червня 2019 11:10







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня повномасштабної війни

 

28 березня 2024 20:47

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня повномасштабної війни

 

27 березня 2024 18:50

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня повномасштабної війни

 

26 березня 2024 19:55