Сьогодні 29 березня 2024 р.

СМИ: Зачем Платини встречается с Порошенко?

Сайт «Чемпион» поведал о своей версии мотивов встречи главы УЕФА Мишеля Платини и Президента Украины Петра Порошенко.

У четвер, 20 листопада, до Києва прилетів президент УЄФА Мішель Платіні. Зустрічали Платіні в Києві віце-президент УЄФА Григорій Суркіс та віце-президент Федерації футболу України, народний депутат від Блоку Порошенка Андрій Павелко. На пятницю в Платіні запланована зустріч з Президентом України Петром Порошенком.

Платіні прилетів до Києва вже з готовим пакетом рішень по кримських футбольних клубах. Як зазначають джерела Чемпіона в оточенні Григорія Суркіса, президент УЄФА на зустрічі з Порошенком буде вести діалог, щоб Україна не заважала розвиватися кримському футболу і визнала кримські клуби, що виступають в чемпіонаті Росії. На цій зустрічі Платіні має донести свої аргументи визнання кримського футболу в складі Російського футбольного союзу.

Як відомо, на цьому тижні відбулася зустріч по кримському питанню в Ньоні очільників РФС та УЄФА. Вже на наступний день Платіні вилетів до Києва випрошувати індульгенцію для кримського футболу. В Україні кураторами теми по кримському футболу є Григорій Суркіс та Андрій Павелко. Останній вхожий до Порошенка і за його сприяння і відбудеться зустріч Платіні з питаннями по Криму.

Платіні буде наполягати на тому, щоб Україна відкликали всі свої заяви з УЄФА та ФІФА по кримських клубах і дозволила розививатися футболу в Криму. Основний спіч Платіні такий: футбол у Криму має розвиватися, незважаючи ні нащо. Окремо, буде зазначено про бажання самих кримських команд грати в чемпіонаті Росії. 

Платіні в обмін має запропонувати пункт угоди, який буде дуже вигідний українській стороні і змусить відпустити у вільне плавання трійку кримських команд, що виступають в другій лізі чемпіонату Росії. Що саме запропонує Платіні Порошенку наразі не відомо.

Як повідомляють джерела Чемпіона, на зустрічі Платіні з представниками Росії в Ньоні, російська сторона досить жорстко поставила питання щодо кримських футбольних клубів. Росіяни повідомили, що вони знайшли порозуміння з ФФУ по кримському питанню. При цьому варто зазначити, що президента ФФУ Анатолія Конькова в цьому питанні не беруть до уваги. Коньков навіть не зустрічав Платіні по прильоту до Києва, його самоусунули. За словами представників РФС, вони узгодили усі свої позиції по кримському питанні з Суркісом та Павелком.

Чи проміняє Порошенко анексовани футбольний Крим і на що, стане відомо вже найближчим часом. Чекаємо на ще одну зраду?

20 листопада 2014 18:47







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня повномасштабної війни

 

28 березня 2024 20:47

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня повномасштабної війни

 

27 березня 2024 18:50

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня повномасштабної війни

 

26 березня 2024 19:55