Сьогодні 19 квітня 2024 р.

Петиция о расследовании разворовывания бюджетных средств руководством ФФУ

Петиція до Президента України, в якій головна вимога – розслідування щодо привласнення бюджетних коштів президентом ФФУ Андрієм Павелко та його спільниками.

Надаємо текст цієї петиції, створеної Скупінським Олегом Віталійовичем, представником Громадської організації «Ініціативи майбутнього».

«Я, Скупінський Олег Віталійович, є представником Громадської організації “Ініціативи майбутнього” (надалі – ГО “Ініціативи майбутнього”), яка здійснює свою діяльність у найважливіших сферах, передусім шляхом боротьби з корупцією та зловживанням владою. Нашу увагу привернули гучні скандали за участю Федерації футболу України (далі – ФФУ), які розгорілись у зв’язку з недопустимим поводженням з Кубком Ліги чемпіонів, а також з обнародуванням на ресурсі AnonOps Communications от Anonymous електронної переписки головних функціонерів ФФУ.

Нами проаналізовано вищевказану електронну переписку та виявлено беззаперечні та вичерпні докази, що керівництво ФФУ в особі Президента Павелка А.В., генерального секретаря ФФУ Юрія Запісоцького, фінансового директора ФФУ Євгенії Сагайдак, директора та екс-директора ТОВ “ФФУ Продакшн” Андрія Бондаренко та Андрія Окунського, було завчасно з умислом на заволодіння бюджетними коштами розроблено чітку шахрайську схему, в результаті реалізації якої було привласнено 160 млн. грн. державних коштів. Докази розкрадання бюджетних коштів керівництвом ФФУ ГО “Ініціативи майбутнього” надала Службі безпеки України, Генеральній прокуратурі України та Національному антикорупційному бюро України. Однак, незважаючи на гучний резонанс серед суспільства та беззаперечність доказів, жодний правоохоронний орган не розпочав досудове розслідування кричущого розкрадання бюджетних коштів, не послідувало будь-якої реакції представників влади!!! Це неприпустимо!!! З великими сподіваннями звертаюся до Президента України, як голови держави, з проханнями:

1. Звернутись до:

– Верховної Ради України з проханням створити тимчасову слідчу комісію Верховної Ради України для розслідування заволодіння бюджетним коштами, виділеними на будівництво футбольних полів для дітей відповідно до Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України за 2017 рік”

– Рахункової Палати України для ініціювання позапланових перевірок та ревізій розпорядників бюджетних коштів усіх рівнів та усіх суб’єктів, які приймали участь у операціях з бюджетними коштами, в тому числі з коштами місцевих бюджетів, виділеними в порядку співфінансування, з метою здійснення контролю за виконанням Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України за 2017 рік” та використанням коштів місцевих бюджетів.

– Верховної Ради України з вимогою терміново відсторонити Павелка Андрія Васильовича з посади Голови Комітету Верховної Ради України з питань бюджету.

– Кабінету Міністрів України з вимогою про проведення службового розслідування дій службових осіб Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлового-комунального господарства України – розпорядника бюджетних коштів, що привели до розкрадання бюджетних коштів під час виконання Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України за 2017 рік”.

2. Доручити правоохоронним органам України внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення Павелком Андрієм Васильовичем та його спільниками привласнення бюджетних коштів в особливо великих розмірах та провести ретельне неупереджене досудове розслідування у найкоротші строки.

3. Взяти досудове розслідування щодо вчинення Павелком Андрієм Васильовичем та його спільниками привласнення бюджетних коштів в особливо великих розмірах на особистий контроль.

Підтримати петицію можна тут

28 травня 2018 23:02







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня повномасштабної війни

 

18 квітня 2024 21:12

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня повномасштабної війни

 

17 квітня 2024 22:34

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 783-го дня повномасштабної війни

 

16 квітня 2024 20:30