Сьогодні 29 березня 2024 р.

Сарнавский: «Надоело быть запасным»

Голкіпер «Львова» Богдан Сарнавський ділиться враженнями про літні збори, нового наставника, розкриваючи сподівання на сезон-2018/19.

– Богдане, днями Ваша команда провела черговий спаринг – тепер із «Миколаєвом». Які корисні висновки можна з нього зробити?
– Для чого ми тренуємося? Для того, щоби добре грати й радувати глядача плюс показувати результат. У нас зараз багато чого нового – тренер, футболісти, схеми, ігрові зв’язки. Все це треба налагодити до старту Чемпіонату. Нині, можна сказати, приглядаємось один до одного, вивчаємо свої можливості.

– Про нового наставника: чи адаптувалася команда до Жильмара і як йому живеться-працюється у Львові?
– Якщо брати до уваги суто ігрові моменти, то можу сказати, що тут немає чогось особливо незвичного. Тим паче ми, воротарі, займаємося зі свої тренером – Тарасом Олександровичем Гребенюком. Усе йде добре.

– «Немає чогось особливо незвичного»? Якщо чесно, у громадськості склалося враження, що Жильмар сьогодні намагається перевести «Львів» на «тікі-таку»…
– Ну, щось у цьому є. У нас тепер усі вправи з м’ячем. Одна з головних причин – зміни у складі: бразильці люблять працювати з м’ячем, для них це природно, й ми намагаємося не відставати. Але, повторюсь: якогось кардинального перевороту в нашій грі не буде.

– Іще про бразильського наставника «Львова»: кажуть, він є дуже простою у спілкуванні людиною й наполягає, щоби до нього зверталися на «ти»…
– Не знаю, хто як, та я би не ризикнув… Субординація має бути в будь-якому випадку. От із помічниками Жильмара – Рошею Батистою, Сергієм Борзенком (колишній капітан «Вереса» сьогодні травмований) – ми на «ти».

– Впродовж теми складу: виникає паралель, що сьогоднішні «леви» в дечому нагадують «Шахтар» часів Луческу – українська задня лінія, бразильська креативна ланка.
– Щось таке є. Чесно кажучи, дуже хочеться, щоб у наших бразильців усе вийшло – як свого часу вийшло у «гірників».

– На Вашу команду чекає ще один спаринг, опісля – матч зі столичним «Арсеналом». Уже думаєте про 22 число?
– Ми закладаємо фундамент підготовки не на конкретний поєдинок, а на весь сезон. Але, звичайно, всі в передчутті старту Чемпіонату УПЛ. Хочемо показати – всім і собі, – як готувались у міжсезоння.

– Богдане, пам’ятаємо Вас іще за часів виступу в київському «Арсеналі». Потім були «Шахтар», «Ворскла», «Верес», і всюди Ви числилися запасним…
– Справді, вже час «вистрелити», зарекомендувати себе. Набридло бути запасним. Новий сезон в якійсь мірі визначальний для мене. Сподіваюся, все вийде.

11 липня 2018 14:11







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

УПЛ, 22-й тур. Рух: у фокусі – ЛНЗ

 

28 березня 2024 16:00

УПЛ, 22-й тур. Кривбас готується до Вереса

 

28 березня 2024 11:39

Україна, 17-й тур. ЛНЗ – Минай. Огляд матчу

 

23 березня 2024 18:46