Сьогодні 16 квітня 2024 р.

Шахтар – Львів 0:0. Україна, 16-й тур. Звіт

За матеріалами прес-служби ФК «Львів»

Лідер Прем'єр-ліги не зумів розпечатати ворота суперника, задовільнившись лише нічиєю.

Після останньої гри з «Олімпіком» у чемпіонаті, в якій львівський колектив не міг розраховувати на низку виконавців з основи, на матч з «Шахтарем» Юрій Бакалов виставив фактично оптимальний на поточний день стартовий склад. До основи повернувся Сергій Воронін, який склав компанію Борзенку, Парамонову та Адамюку у задній лінії. Повернувся після пошкодження й Западня, а Бруно врешті відбув дискваліфікацію через перебір жовтих карток.

«Шахтар» з перших секунд окреслив свою перевагу, і вже на другій хвилині Тайсон знайшов простір між лініями львівської команди та спробував забити швидкий м’яч. Бандура виявився готовим до «пострілу» бразильця і в ефектному стрибку парирував цей удар. Трохи згодом «гірники» заробили право на небезпечний штрафний, якому передував небезпечний підкат «гірчичник» Парамонову. Але і в цьому випадку Бандура контролював напрям польоту «сфери» зі «стандарту».

Стартовий натиск донеччан тривав близько десяти хвилин. Відповідь від «Львова» прийшла на 14-й хвилині, коли Приймак вивів Бруно на ударну позицію, але форвард з незручної лівої ноги пробив повз дальній нижній кут.

Свій наступний гольовий момент господарі створили після кутового. Ракицький виконав подачу від кутового прапорця, Бандура не зумів дістатися до м’яча, а Болбат, пробиваючи з льоту, не влучив у ворота.

Команда Паулу Фонсеки продовжили атакувати великими силами. Нем з дальньої дистанції пробив повз ворота, Борзенко перервав дуже гострий простріл від Ісмаїлі поблизу власних воріт, Мораес намагався поцілити у верхній ближній кут, проте шкіряна куля просвистіла трохи вище поперечини.

Наприкінці тайму «містянам» знову вдалося відвернути гру з власної половини поля і змусити гравців оборони та воротаря «Шахтаря» попрацювати біля своїх воріт. Під час одного зі «стандартів» Пятов зловив м’яча на лінії, коли Бруно завдавав удару з «другого поверху» після навісу Западні.

Перша десятихвилинка після повернення команд на поле стала по-справжньому вогняною для вболівальників. Розпочали феєрію атак підопічні Юрія Бакалова. Тейлор у контратаці віддав передачу уперед на Бруно, але форвард «Львова» не зумів влучно спрямувати м’яча у ціль. На 52-й хвилині гості вибігли у чергову контратаку, і триходівка Западні, Сабіно та Бруно завершувалася реальною нагодою бразильця. Вперше у матчі Пятову довелося демонструвати майстерність, щоб нівелювати загрозу біля власних воріт. І не востаннє, оскільки аналогічний момент виник у Бруно невдовзі – нападник знову пробивав з лівої і у черговий раз воротар був на висоті.

Не минуло й хвилини, яка швидкісний випад «Шахтаря» лівим флангом ледве не завершився голом. Бандура намертво зафіксував «сферу» після удару Тайсона з 5-ти метрів! А ще за мить Ісмаїлі виконав гострий простріл уздовж лінії воротарського, проте ніхто із його партнерів не зумів підставити ногу та результативно завершити цю атаку. На 65-й хвилині вже Хочолава не влучив ударом головою у ближній кут після подачі Ракицького з кутового.

З плином часу «Шахтар», як і в першому таймі, нарощував агресію на половині поля львів’ян. Однак, реальних нагод для взяття воріт у «гірників» майже не виникало – далося взнаки тактичне рішення тренерського штабу, згідно з яким гості великими силами сіли на захист власних воріт. Щоправда, міг забивати Дентіньо, який замикав простріл Коваленка з лівого флангу. І знову на заваді був Бандура, успішні та холоднокровні дії якого цього вечора посприяли тому, що «Львів» все-таки здобув нічию. На виїзді проти чемпіона України та команди, що регулярно та успішно виступає у Лізі чемпіонів! Нічию, що рівноцінна перемозі!

ШАХТАР – ЛЬВІВ – 0:0
Шахт
ар: П’ятов, Хочолава, Тайсон, Мораес, Алан Патрік (Кайоде, 86), Нем (Коваленко, 70), Майкон, Ісмаїлі, Ракицький, Болбат (Дентіньо, 81), Данченко.
ФК Льв
ів: Бандура, Тейлор (Голіков, 90+4), Адамюк, Приймак (Мартан, 68), Бруно да Сілва (Жуліо Сезар, 90+2), Ліма, Борзенко, Западня, Парамонов, Воронін, Сабіно.
Попередження: Ракицький (44) – Парамонов (7), Ліма (15), Приймак (46), Сабіно (69), Бандура (73).


23 листопада 2018 21:05







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Україна, 24-й тур. Металіст 1925 – Дніпро-1. Огляд матчу

 

15 квітня 2024 21:16

Україна, 24-й тур. ЛНЗ – Верес. Огляд матчу

 

15 квітня 2024 19:02

Україна, 24-й тур. Полісся – Колос. Огляд матчу

 

14 квітня 2024 20:33