Сьогодні 29 березня 2024 р.

Україна, 20-й тур. Десна – Маріуполь. Анонс матчу

«Десна» проведе перший у 2020 році домашній офіційний матч: чернігівська команда прийматиме «Маріуполь».









«Десна» (Чернігів) – «Маріуполь»
29 лютого. Початок – 14:00
Чернігів. Стадіон ім. Гагаріна
Головний арбітр: Андрій Коваленко (Полтава)
Телетрансляція – на каналі УНІАН

За особистими зустрічами останніх часів (зокрема, гра першого кола завершилася перемогою чернігівців 4:0) здається, що «Маріуполь» – найбільш відповідний опонент для того, щоб «Десна» могла здобути першу домашню перемогу у році.

Проте не варто забувати, що команда з Донецької області не тільки має набагато більший досвід виступів у Прем’єр-Лізі: маріупольці два останніх сезони грали у першій шістці та здобували місце у Лізі Європи. Зараз же «Маріуполь» подвійно небезпечний, адже гостьова команда веде напружену боротьбу за шосту позицію за підсумками першого етапу. А тому у Чернігові «Маріуполю», безумовно, потрібна перемога. Втім, звісно, «Десні» вона ще більш необхідна.

Після того як у минулому турі «Зоря» перемогла як раз «Маріуполь», а «синьо-білі» у напруженому та суперечливому матчі у Харкові поступилася «Шахтарю», луганчани на 4 очки відірвалися від «Десни». Тому, щоб продовжити боротьбу за призову трійку, вдома чернігівцям потрібно набрати три бали.

Окрема мотивація має бути у новачків команди: Будківського, Гуцуляка, Тамма, Тотовицького та «нового-старого» Арвеладзе, бо вони вперше зіграють перед домашніми трибунами. До того ж, найближчі матчі – можливість для одного з кращих бомбардирів сезону-2019/20 Олександра Філіппова довести, що він гідний виклику у збірну.

Додамо, що через дискваліфікації матч пропустять Чех і Танковський (обидва – «Маріуполь»).

Історія протистоянь:

За часів Незалежної України «Десна» 13 разів перетиналася з «Маріуполем». Й на цей час у статистиці команд рівність: по 6 перемог, 1 нічиєї та 6 поразок у кожної.

Проте у рамках УПЛ всі 3 зустрічі колективів закінчувалися перемогами «Десни» з сумарним рахунком 10:1. Востаннє з чернігівці програвали супернику (який у той час носив назву «Іллічівець») ще у квітні 2016-го, коли на своєму полі «Десна» команда поступилася 0:1.

Гра першого кола поточного чемпіонату у Маріуполі закінчилася з рахунком 4:0 на користь «Десни» (по дублю оформили Хльобас та Філіппов).

Різниця забитих та пропущених м’ячів 22-19 на користь «Десни».

29 лютого 2020 09:55







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

УПЛ, 22-й тур. Рух: у фокусі – ЛНЗ

 

28 березня 2024 16:00

УПЛ, 22-й тур. Кривбас готується до Вереса

 

28 березня 2024 11:39

Україна, 17-й тур. ЛНЗ – Минай. Огляд матчу

 

23 березня 2024 18:46