Сьогодні 20 квітня 2024 р.

Україна, 10-й тур. Десна – Львів. Анонс

«Десна» – однозначний фаворит цього протистояння, але дві останні домашні зустрічі зі «Львовом» чернігівці програли. 








«Десна» (Чернігів) – «Львів»
22 листопада, початок – о 17.00

Чернігів, ст-н ім. Юрія Гагаріна
Арбітр – Сергій Бойко (Київськя обл.)
Пряма ТВ-трансляція – «Футбол 1»

У найближчу неділю на «Десну» чекає протистояння з останньою командою поточного сезону УПЛ, й одночасно, напевно, найбільш принциповим суперником останніх років – «Львовом».

Нагадаємо, що не так давно сучасний «Львів» звався «Верес» (Рівне), й саме цю команду у сезоні 2016/17 «Десна» перегнала у таблиці, але не зуміла випередити у кабінетах можновладців: спортивні чиновники тоді закрили шлях в УПЛ для «Десни» та відкрили для «Вереса», який через рік перетворився на «Львів» та переїхав у сусідній регіон.

Але й в рамках Прем’єр-Ліги протистояння чернігівців, вже зі «Львовом», майже завжди були напружені. Достатньо згадати зустріч 17 березня 2019-го, коли саме у двобої цих колективів вирішилася доля путівки у першу шістку, й вирішилася вона не на користь «Десни».

У цьому сезоні, не надто вдало стартувавши у чемпіонаті, «Львів» продовжує пошуки себе. Дворічну дискваліфікацію отримав півзахисник команди Ярослав Богунов, зате під час перерви на матчі збірних львів’яни підписали нападника Захарківа, який до цього грав у латвійській «Єлгаві». Не так давно «Львів» розстався зі своїм наставником Георгієм Цецадзе. Втім, змінивши грузина, український спеціаліст Віталій Шумський приголомшливо почав роботу на посаді виконуючого обов’язки головного тренера й в першому ж своєму матчі переграв одного з лідерів УПЛ – «Ворсклу».

Ця пауза була першою перервою для «Львова» Шумського, тож у тренера був час перебудувати команду під своє бачення футболу. Отже, наразі «Львів» – це, певним чином, таємниця. Розгадувати яку доведеться «Десні».

Що ж до чернігівської команди, то під питанням участь у матчі зі «Львовом» Шевцова, який отримав невеличке пошкодження у молодіжній збірній. Також не легко буде Коноплі та Тамму, які нещодавно повернулися зі збірних (Йоонас лише у середу провів всі 90 хвилин у грі проти Грузії). Інші ж гравці тренувалися весь час у таборі «Десни» та мають перебувати у непоганих фізичних кондиціях
.
«На папері» фаворитом протистояння, безумовно, є сіверяни. Але три очки ще потрібно перенести з «паперу» у турнірну таблицю.

Історія протистоянь

Якщо говорити саме про протистояння «Десни» та «Львова» (не зачіпаючи «Верес»), то команди провели 10 очних поєдинків з яких 4 закінчилися перемогами чернігівців, 5 разів успіх святкувала львівська команда, а одного разу, 24 березня 2010 року, колективи зіграли внічию. Що цікаво, у тому матчі Андрій Мостовий, який зараз захищає кольори «Десни», грав у складі львівського клубу… У цих зустрічах чернігівці пропустили 11, а забили 13 голів.

Остання гра команд, 27 жовтня 2019 року, закінчилася гостьовою перемогою «Десни» 4:1. На гол Пернамбуко чернігівці відповіли м’ячами Дегтярьова, Дениса Фаворова та дублем Хльобаса.

Цікаві факти та можливі події

– «Львів» може зазнати 50-ї поразки в Чемпіонатах або пропустити 150-й гол в УПЛ (ще 2 м’ячі);
– гравці «Десни» можуть забити 50-й домашній гол в УПЛ (ще 2 м’ячі);
– безпрограшний домашній клубний рекордний серіал «Десни» в УПЛ триває 4 матчі: 3 перемоги і нічия;
– на своєму полі «Десна» забиває голи впродовж рекордних для клубу 11-ти матчів – 26 голів;
– «Львів» утримує клубну антирекордну гостьову безвиграшну серію в УПЛ, яка з 4 березня цього року триває 11 ігор: =3-8;
– «Львів» на полях суперників в УПЛ з 15 вересня 2019 року більше одного голу за матч не забиває;
– Олександр Рябоконь біля керма різних клубів може стати свідком 150 голу своїх підопічних (залишився один м’яч).

22 листопада 2020 16:00







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Україна, 10-й тур. Зоря – Шахтар. Огляд перенесеного матчу

 

18 квітня 2024 18:29

Україна, 15-й тур. Олександрія – Оболонь. Огляд матчу

 

17 квітня 2024 21:30

Україна, 16-й тур. Минай – Динамо. Огляд матчу

 

17 квітня 2024 17:57