Сьогодні 16 травня 2024 р.

Минай – Металіст 1925 1:1. Україна, 23-й тур. Звіт

Гості забили першими, але не втримали перевагу: на гол Микити Безуглого влучним ударом з пенальті відповів Вадим Вітенчук. 

Раніше «Минай» чотири рази грав проти «Металіста 1925» і тричі перемагав. Ще один матч залишився за харків'янами, але завжди перевага тої чи іншої команди була тільки в один м'яч. На щільність очікували й сьогодні. Сьогоднішні суперники – це не про феєричний, іскристий, яскравий футбол. Але це про боротьбу, характер, терпіння.

Обом тим паче не можна програвати. Будь-яка поразка доволі суттєво погіршує турнірне становище з огляду на ту щільність, яка сформувалася у турнірній таблиці. Водночас МХ1925 є одним з лідерів чемпіонату за кількістю розписаних нічиїх. Цікаво, чи погодилися б харків'яни поділити очки, якби гіпотетично така пропозиція надійшла до матчу?

Як показали події на полі, ризикувати готовий ніхто не був. Це був класичний футбол до першої результативної помилки. Однак обидва колективи доволі зіграні для того, аби не «привозити» на рівному місці. Тож перший тайм так і минув: боротьба, фоли, стандарти, але не гострота.

Найкращий шанс забити втратив Микита Безуглий, який після подачі кутового бив у протихід воротарю. Без шансів для Бандури, але й повз стійку. Нюанс в тому, що на дальній міг замкнути партнер… якби встиг. Перед тим у «Металіста 1925» бив Русин, але зовсім безхитрісно. Ще один удар зі штрафного теж накрив Бандура.

«Минай» створив шанс на перших хвилинах, але вихід на ударну позицію – це тільки половина справи. Друга половина не склалася – вкрай неточний постріл. Господарі довгенько запрягали, але потім (вже після моменту Безуглого) відповіли ударом головою від Мельника, що став можливий після подачі зі штрафного. На стандарти була велика ставка. Але спрацьовувала ця ставка не завжди.

Але й не завжди потрібно було. Бо ледь м'яч не залетів у сітку після «ігрової» атаки. Немчанінов перебував з м'ячем далеко від воріт, але не знайшов продовження, тож вирішив бити. І пробив так, що Сидоренко з величезними труднощами відбив м'яч. Вишневський зіграв на добиванні й поцілив у стійку, а Гечев третім темпом вже не встиг. На цей час «Металіст 1925» перебував у меншості через травму, й тренери харків'ян постійно викрикували «хвилина, хвилина». І ледь ця остання хвилина не стала фатальною.

Дуже вчасно для МХ1925 настала перерва. Після неї гра змінилася, бо був гол. Тайм розпочався з обопільних атак, які ні до чого не призвели. А потім був якісний навіс Вачіберадзе й не менш якісний удар Безуглого. Вдруге Микиту з-під опіки випустили захисники «Миная». І вдруге він суперникові не вибачив.

Це не була безнадійна ситуація. Шаран одразу зробив три заміни, потім ще одну й одна з цих опцій могла зіграти. Колеснику викотили м'яча під удар на блюдечці, але той примудрився бездарно ткнути м'яча воротареві в руки. Безнадія могла настати пізніше, коли Курило пробивав після стандарту в падінні. Не влучив, але якби забив… А так «Минай» такий знайшов свій шанс, хоча для цього довелося буквально підставитись під фол. . Твердохліб виграв позицію, Курило в підкаті «в'їхав» йому в ногу. Вітенчук забив з 11-ти метрів.

Після цього поспішали обидві команди – треба віддати їм належне. Не було гри на втримування цього рахунку. Але й не було сил та майстерності змінити щось за той час, що залишився до фінального свистка. У підсумку перша нічия в протистоянні між цими командами – як наголос на впертості, непоступливості обох команд. Між «Минаєм» та «Металістом 1925» уже матчі такі конкурентні, вперті.

МИНАЙ – МЕТАЛІСТ 1925 – 1:1
Голи:
Вітенчук (73, з пенальті) – Безуглий (52).
Минай: Бандура, Трубочкін (Рогозинський, 56), Гечев ( Дмитрук, 56), Булеза, Твердохліб, Немчанінов, Горін (Шишка, 55), Гончар, Вітенчук, Мельник (Чуєв, 78), Вишневський (Колесник, 63).
Металіст 1925: Сидоренко, Капінус (Жичиков, 61), Є. Ткачук, Вачіберадзе (А.Ткачук, 83), Р.Русин, Курило,  Бичек (Чирук, 46), Дмитренко (Ременюк, 46), Кравченко (Мартинюк, 70), Габелок, Безуглий. Попередження: Гончар (51), Колесник (90+3) – Безуглий (3), Капінус (19).

29 квітня 2023 15:15







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Україна, 28-й тур. Колос – ЛНЗ. Огляд матчу

 

13 травня 2024 20:08

Україна, 28-й тур. Зоря – Верес. Огляд матчу

 

13 травня 2024 19:45

Україна, 28-й тур. Кривбас – Полісся. Огляд матчу

 

13 травня 2024 17:34