Сьогодні 28 березня 2024 р.

Гура: «Перша частина зимових зборів пройшла вдало»

Головний тренер ФК «Олександрії» Юрій Володимирович Гура поділився враженнями від першої частини зимових навчально-тренувальних зборів у Туреччині.

– Юрію Володимировичу, завершилися два тижні навчально-тренувальних зборів у Туреччині. Вже можна зробити якісь проміжні висновки щодо фізичного стану наших гравців? І, взагалі, чи залишився тренерський штаб і ви особисто задоволені підготовкою?

– На жаль, ми відправилися до Туреччини не повним складом: травмовані в першому колі гравці, окрім Еміля Мустафаєва, залишилися відновлюватися в Україні, до того ж у січні на збори через застуду не зміг вилетіти Юрій Копина. Проте з нами поїхали три гравці молодіжного складу – Андрій Андрейчук, Микита Ситников і Дем'ян Чубатий. Ми мали подивитися на роботу юнаків в основі, поекспериментувати зі складом, попрацювати під різним рівнем фізичного навантаження. У спарингах на цих зборах якість гри, правильне фізичне навантаження, зіграність, порозуміння на полі важливіші за результат.

Попри зливи та навіть сніг, які цього разу супроводжували нас у Туреччині, ми провели 12 ефективних тренувальних днів і п’ять контрольних поєдинків. Та я можу сказати, що першою частиною зборів наш тренерський штаб залишився задоволеним. У другій частині зборів ми вже будемо приблизно визначатися з футболістами, які гратимуть за основу в чемпіонаті, тому намагатимемося награвати та готувати більш-менш оптимальний склад в спарингах.

– Розкажіть, будь ласка, про кожний поєдинок окремо.

– Першою була команда «Заглембє». На відміну від суперника, ми були на самому початку підготовки. Футболісти «Заглембє» вже були у належній формі: їх збори були на фінішній прямій, команда була готова до старту чемпіонату. Хоча ми грали два тайми двома різним складами, із залученням гравців «молодіжки», які тільки-но вливалися в колектив, виглядали наші хлопці досить непогано. Завдяки цьому матчу наш тренерський штаб побачив ступінь готовності футболісти до роботи. На зустріч із «Гурніком» ми знову вийшли двома різними складами в кожному таймі. Тут нам важливо було подивитися на гру під навантаженнями та зіграність. А вже в наступних поєдинках наші гравці мали продемонструвати цю саму зіграність, особливо в атакувальних й у захисних діях. Знову ж повторюся: результат в таких зустрічах не важливий, головне – якість гри.

– Перші чотири спаринги нам не вдавалося виграти. Перемога прийшла лише в матчі проти данського «Вайле». Сильно засмучував такий результат?

– Я особисто завжди засмучуюсь, коли команда програє. Хочеться перемог. Ми з тренерським штабом перед будь-якої зустріччю намагаємось заряджати команду лише на перемогу. Але я прекрасно розумію, що після зимової перерви важко отримати результат миттєво. Перемоги ще будуть. Інше питання – реалізація. Хотілося б щоб кожен свій момент на завершальній стадії футболіст доводив до логічного завершення, тобто – голу. В матчі із «Вайле» порадувало те, що і моменти були, і швидкі переходи від захисту в атаку. Все, що напрацьовували на тренуваннях, все реалізувалося в цьому поєдинку.

– Зараз у футболістів вихідні, а завтра, 4 лютого, команда повертається до тренувань.

– Так. Три дні хлопці мають змогу трішки відпочити фізично і психологічно. До когось приїхали кохані, хтось поїхав у невеличку подорож. А вже завтра ми знову приступаємо до праці у дворазовому режимі тренувань. На найближчі два з половиною тижні в нас заплановано п’ять спарингів: з «Раннерс» (Данія), «Капфенберг» (Австрія), «Тобол» (Казахстан), «Торпедо» Кутаїсі (Грузія), «Аксу» (Казахстан).

3 лютого 2022 17:17







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

УПЛ, 22-й тур. Рух: у фокусі – ЛНЗ

 

28 березня 2024 16:00

УПЛ, 22-й тур. Кривбас готується до Вереса

 

28 березня 2024 11:39

Україна, 17-й тур. ЛНЗ – Минай. Огляд матчу

 

23 березня 2024 18:46