Сьогодні 29 березня 2024 р.

Йовічевіч: «Є дисбаланс, так що попереду дуже багато роботи»

Головний тренер СК «Дніпро-1» Ігор Йовічевіч прокоментував результат гри своєї команди проти «Олександрії» (1:4).

– Рахунок такий, який ми і заслужили. Ми невдало почали перший тайм, швидко пропустили і це вплинуло на психологічний стан команди. Суперник після забитого голу закрився і шукав власні нагоди забити на контратаках. Другий гол зі стандартного положення зорієнтував суперника на захист ще більше. На нашу думку, той фол, можливо і був сумнівний, але суддя його зафіксував. У другому таймі ми вже пізно стали гостро грати, а суперник використовував стандартні положення, коли концентрація важливіша за тактичні дії.  До того ж, кожен пропущений м’яч впливав на психологічний стан гравців, і у цьому напрямку ми мусимо багато працювати. Щоб бути у футболі сильнішим, треба грати з головою, бути міцними, терпіти. Будемо розмовляти з керівництвом клубу, щоб у ці дні придбати футболістів і мати в команді більш серйозну конкуренцію, і після якісних тренувань вже готуватися до наступних матчів. То ж, будемо робити висновки.

В цілому, матч вийшов складним. Суперник грає у вертикальний футбол, використовує багато довгих передач, постійні підбирання і передачі у глибину. Це дуже специфічний футбол, але він надавав супернику результат, а нам вже було важко відіграватися.

Зараз тільки познайомився з командою. Пройшло пару днів, наживо тільки побачив їх характеристики. Є дисбаланс у певних ситуаціях, так що попереду дуже багато роботи. Але краще ось так отримати чотири голи в одному матчі, ніж у чотирьох матчах по одному. Зараз сконцентруємося на кубкову гру, потім на «Ворсклу» у чемпіонаті, а далі під час перерви зможемо більше попрацювати над певними речами, які ми зараз помічаємо.

– Сьогодні не зіграли Когут, Хобленко, Логінов. Наскільки це вплинуло на результат?

– Звичайно, що ці футболісти зараз для нас дуже важливі, але ми мусимо бути свідомими – у нас в Дніпрі буде хороша команда. Поки що було мало часу при підготовці до гри в Олександрії і є деякі позиції, які ми мусимо освіжити, зміцнити, щоб конкуренція зростала, і тоді, з певним часом, ми зможемо вирішувати ті завдання, які поставило перед клубом його керівництво. Поки що і хлопцям потрібна адаптація до мене, і їм пристосуватися до моїх вимог. Сподіваюся, що все буде добре. Я бачив позитивні думки керівництва клубу, що саме вони хочуть, але для цього ми мусимо багато працювати.

– На початку матчу ви дещо перебудовували гру. Це «Олександрія» розгадала ваші наміри, чи щось просто не виходило у грі?
– Коли команда грає 4-4-2 і хочеш, щоб був контроль м’яча, треба мати перевагу, або на початку атаки, або в опорній зоні і вміти грати між лініями.  А тоді, коли вже розгортаєш команду з відкриванням, і треба загострювати, або через фланг, або передачами за спин центральним захисникам. У нас це не виходило, особливо у першому таймі. Суперник забив вже на третій хвилині, закрився і його захист з десяти гравців дуже важко проходити. А у нас ще і не було терпіння грати більш широко, багато контролювати м’яч. До того ж, ми самі подарували супернику контратаки, які господарі проводили дуже гостро, з такими швидкими футболістами, як Третьяков і Лучкевич. Але ми їм дали можливостей набагато більше, ніж вони самі створили.

26 вересня 2020 23:41







Матеріали на тему

Олександрія – Дніпро-1 4:1. Україна, 4-й тур. Звіт
26 вересня 2020 21:26




Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Украина, 4-й тур. Александрия – Днепр-1 4:1. Обзор матча

 

26 вересня 2020 22:42