Сьогодні 29 березня 2024 р.

Мариуполь – Александрия 1:0. Украина, 9-й тур. Отчет

До стартового свистка в турнірній таблиці команди розташовувалися на різних полюсах. Якщо «Олександрія» посідала друге місце згори, то «Маріуполь» знаходився на другому місці знизу. Виходячи з цих позицій, мислилося, що якраз «Олександрія» диктуватиме приазовцям свої умови.

До стартового свистка в турнірній таблиці команди розташовувалися на різних полюсах. Якщо «Олександрія» посідала друге місце згори, то «Маріуполь» знаходився на другому місці знизу. Виходячи з цих позицій, мислилося, що якраз «Олександрія» диктуватиме приазовцям свої умови.

Але вже на 8 хвилині досвідчений Руслан Фомін протягнув м’яч практично до кута воротарського майданчика і потужно пробив у правий нижній кут воріт Юрія Паньківа. 1:0.

Олександрійці ж виглядали досить мляво, навіть сонно. Чи то ранній початок, чи спекотна погода не давали футболістам грати в свою гру.

Зазначимо також, що поле в Маріуполі за традицією погано приймає гостей з Олександрії. За минулі шість матчів було зафіксовано чотири поразки команди Володимира Шарана і дві нічиїх.

В середині першого тайму олександрійці пожвавішали і зуміли вирівняти гру. Акцент гри змінився і «Маріуполь» потрапив під домінацію «Олександрії». У кінцівці гості грали гостріше буквально з кожною хвилиною, але до завершальних ударів справа так і не доходила.

Лише на 42 хвилині голкіперу господарів поля Євгену Гальчуку довелося серйозно вступити в гру. Кирило Ковалець по центру хитнув захист приазовців і наніс прицільний удар в лівий нижній кут воріт «Маріуполя».

На початку другого тайму суперники протягом хвилини обмінялися разючими випадами. Спочатку Ковалець, як фішки, обіграв кількох суперників, увійшов у штрафний майданчик і ударив з близької відстані. Гальчук виручив свою команду. Відразу ж послідувала контратака господарів поля. Валерій Федорчук вивів сам на сам з Паньківим Олександра Зубкова. Тут вже прийшла черга воротаря виручати свою команду – ногами відбити підступний удар.

Власне, весь другий тайм, а особливо кінцівка матчу пройшла під диктовку «Маріуполя». Заміни, які зробив Олександр Бабич, підсилили гру команди. У складі «Олександрії» можна відзначити активні дії хіба що Ковальця.

Уже на останній хвилині легкою втіхою для олександрійців був момент, коли після подачі з кутового Валерій Бондаренко пробив головою, але м’яч від газона влучив у поперечину воріт.

Останній шанс врятувати гру гості втратили на другій доданій арбітром хвилині, коли після затяжної атаки «Олександрії» Євген Банада з вигідної позиції пробив вище воріт.

Отже, якщо «Маріуполь» провів один із найкращих своїх матчів у чемпіонаті, то «Олександрія» провела напевне найгіршу гру.

МАРІУПОЛЬ – ОЛЕКСАНДРІЯ – 1:0 
Гол: Фомін (8). 
Маріуполь: Гальчук, Тищенко, Яворський, Биков, Демірі, Ігнатенко, Федорчук, Чурко (Вакула, 61), Мішньов, Зубков (Борячук, 75), Фомін (Пихальонок, 81).
Олександрія: Паньків, Микицей, Бондаренко, Шендрик, Цуріков (Стецьків, 46),  Ковалець, Запорожан, Банада, Полярус (Шастал, 68), Пономар (Сітало, 53), Задерака. 
Попередження: Ігнатенко (21), Фомін (24), Биков (90+2) – Запорожан (85).  

22 вересня 2018 15:55







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

УПЛ, 22-й тур. Рух: у фокусі – ЛНЗ

 

28 березня 2024 16:00

УПЛ, 22-й тур. Кривбас готується до Вереса

 

28 березня 2024 11:39

Україна, 17-й тур. ЛНЗ – Минай. Огляд матчу

 

23 березня 2024 18:46