Сьогодні 28 березня 2024 р.

Шаран: «Футбол дуже потрібен людям. У першу чергу в психологічному плані»

На стадіоні «Минай» пройшло друге тренування за участю потенційних новачків команди. По закінченню роботи Володимир Шаран поспілкувався з клубною прес-службою.

– Володимир Богданович, приємно поринути у робочий процес?
– Так, безумовно. Місяць тому я вже приїжджав в Ужгород. І тоді також було приємно повернутись. Хоча тоді було лише шість гравців першої команди, та представники U-19. Ми проводили тренування. Також було приємно попрацювати, тому що вже було важкувато психологічно. А зараз взагалі справжня робота розпочалась – маю на увазі перегляд потенційних новачків. І так ми вже входимо в тренувальний процес на максимальних обертах.

– Розповсюджене питання, але все ж таки. На вашу думку, чи доречно проводити чемпіонат України під час війни?
– Вважаю, що футбол – спорт номер один. Це найулюбленіший вид спорту мільйонів людей по всьому світу. І звичайно він необхідний нам, попри нелегкий період, який переживає Україна. Футбол дуже потрібен людям. В першу чергу в психологічному плані. В тому числі й нашим військовим, які знаходяться на передовій та захищають нашу батьківщину.

Це також робота для гравців, тренерів, менеджменту клуба. Тому ми вдячні президенту ФК «Минай» Валерію Пересоляку, що він дав добро розпочати підготовку. Офіційної інформації щодо старту ще немає. Все швидко змінюється, але ми сподіваємось на краще і на те, що до запланованої попередньої дати старту 20 серпня ситуація зміниться тільки на краще.

– В психологічному плані війна залишить відбиток на гравцях?
– Безумовно. Навіть зараз, дивлячись на гравців, відчувається, що вони пропустили багато часу. Прекрасно розуміли, що перший період війни їм було не до футболу. Але відновити кондиції можна. І психологічний стан також. Будемо розмовляти з гравцями. Але все одно футбол дарує позитивні емоції. Кожен має займатись своєю професійною роботою. Ми це вже почали.

– Які враження від перших тренувань?
– Пропустивши чимало часу, а це 120 днів без основних тренувань, не так все просто. Це видно. Хлопцям дуже важко навіть після вчорашнього легкого тренування. Ще й така спека.

– Вболівальників і журналістів цікавить подальша доля Євгена Селезньова.
– У Євгена закінчився контракт з ФК «Минай». Я був дуже задоволений його роботою під час зимового тренувального збору в Туреччині. І, звичайно, все буде залежати лише від нього. Ми з Євгеном вже говорили про це. Я, своєю чергою, підтримаю його, якщо побачу, що він ставиться до справи так само серйозно, як це було у Туреччині, коли ми ближче познайомились в «Минаї». Я на нього сподіваюсь і розраховую на його досвід. Ми розуміємо, що чемпіонат буде не такий, до якого ми звикли. В тому плані, що багато легіонерів покинуть клуби. А можливо й всі. Для Євгена це додатковий шанс якісніше проявити себе на футбольному полі. Все залежить від його роботи, здоров’я. Але я сподіваюсь, що все буде добре.

26 червня 2022 10:23







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

УПЛ, 22-й тур. Кривбас готується до Вереса

 

28 березня 2024 11:39

Україна, 17-й тур. ЛНЗ – Минай. Огляд матчу

 

23 березня 2024 18:46

Інтерв'ю динамівця Владислава Кабаєва

 

22 березня 2024 19:07