Сьогодні 28 березня 2024 р.

Україна, 25-й тур. Ворскла – Десна. Анонс матчу

Напевно вболівальники пам’ятають останній матч двох команд у Полтаві, адже це було зовсім нещодавно – у 21-му турі, 9 березня. Ось тільки завдання у той час перед обома командами стояло зовсім інше – потрапити у першу шістку. Й тоді у Полтаві «Ворскла» закінчувала зустріч аж у дев’ятьох, після видалень Кане та Чижова, однак «Десна» так й не змогла пробити оборону суперника…

«Ворскла» (Полтава) – «Десна» (Чернігів)
23 квітня. Початок – 19:30
Полтава. Стадіон «Ворскла» ім. О.Бутовського
Головний арбітр: Володимир Новохатній (Київ)
Телетрансляція – на каналі «Футбол 2»

У підсумку обидва колективи не потрапили у число тих, хто продовжує боротьбу за медалі та місця у єврокубках, однак й «Десна», й «Ворскла» є головними претендентами на 7 місце та так званий «Кубок престижу». А, значить, це знову буде зустріч прямих конкурентів.

«Ворскла» жахливо проводить футбольну весну. Полтавчани були розгромлені «Зорею», та (двічі) «Карпатами», поступилися у Кубку першоліговому «Дніпру-1», а у останньому матчі чемпіонату – нещодавньому безнадійному аутсайдерові «Арсеналу». Власне саме «каноніри» й не пустили діючих «бронзових» призерів у першу шістку, у вирішальному матчі зіграв унічию 2:2.

Не щастить полтавчанам й у товариських матчах. 19 квітня у Києві майбутній суперник «Десни» зіграв зі столичним «Динамо» й потерпів чергову крупну поразку. Цього разу 0:5. Так що в цілому навряд чи у стані «Ворскли» панує гарна атмосфера. При чому не допомогла й заміна Василя Сачка на Віталія Косовського – «Карпатам» та «Арсеналу» полтавчани поступилися вже з новим наставником.

Не дивлячись на все це саме полтавська команда залишається де-факто єдиним реальним конкурентом «Десни» у боротьбі за 7 місце. Зараз чернігівці випереджають опонента на 5 очок, й, у разі перемоги, мають змогу збільшити перевагу. Щоправда поразка скоротить відстань всього до 2 пунктів.

Тож чергова битва у Полтаві може стати вирішальною: виграш «Десни» дозволить чернігівцям якщо не гарантувати собі 7 місце, то по-менш зробити значний крок у цьому напрямку. А ось перемога «Ворскли» поверне полтавчан у гру й, мабуть, поверне їм й віру у власні сили.

Здається, що явним фаворитом матчу має стати команда гостей. Однак проти «Десни» статистика особистих зустрічей й результат першого матчу суперників цієї весни, адже у 2019-му «Ворскла» зуміла відібрати очки лише у «Десни» та київського «Арсеналу»…

Варто додати, що «Ворскла» у цьому сезоні мало забиває (всього 18 голів – менше тільки у «Чорноморця» та «Арсеналу»), та багато пропускає (вже 33 м’ячі), маючи третю з кінця ризницю забитих та пропущених м’ячів (мінус 15).

Історія протистоянь

На офіційному рівні «Десна» та «Ворскла» зустрічалися лише дев’ять разів. Три рази у Кубку України, чотири – у першій лізі. Статистика свідчить про перевагу полтавців – 6 перемог, а чернігівці – 1 перемога. Ще один кубковий матч закінчився в нічию – 1:1, але у серії післяматчевих пенальті фортуна посміхнулася «Ворсклі» (4:2). Різниця забитих і пропущених – 10:5 на користь полтавців.

Єдина перемога «Десни» над «Ворсклою» (3-1) була здобута 13 квітня 1993 року на стадіоні імені Гагаріна. На гол Геннадія Стріляного, забитий вже на 6-й хвилині, у чернігівців відповіли Олександр Савенчук, Юрій Надточій та Юрій Яковенко.

23 квітня 2019 08:40







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

УПЛ, 22-й тур. Рух: у фокусі – ЛНЗ

 

28 березня 2024 16:00

УПЛ, 22-й тур. Кривбас готується до Вереса

 

28 березня 2024 11:39

Україна, 17-й тур. ЛНЗ – Минай. Огляд матчу

 

23 березня 2024 18:46