Сьогодні 29 березня 2024 р.

Рух – Металіст 1925 2:0. Україна, 16-й тур. Звіт

«Жовто-чорні» взяли реванш за поразку в першому колі та скоротили відставання від харків’ян до трьох очок.

Ще з часів Першої ліги поєдинки «Руху» та «Металіста 1925» завжди носили принциповий характер та жодного разу не завершувались без забитих м’ячів. У цьому сезоні шляхи команд перетнулися одразу в першому турі, втім, попри ігрову перевагу «жовто-чорних», «рухівці» зазнали поразки на виїзді 1:2. Тож перед поєдинком другого кола підопічні Леоніда Кучука прагнули взяти реванш у харків’ян.

З перших хвилин господарі заволоділи територіальною перевагою та осіли на воротах харків’ян. Вже у дебюті гри на дальній постріл метрів з 27-ми наважився Таллес. М’яч летів у дев’ятку, втім, кіпер гостей парирував постріл бразильця. За кілька хвилин небезпечно пробивав Сапуга – повз ворота. Згодом воротар «Металіста 1925» Сидоренко знову врятував свою команду після небезпечного пострілу з кута карного майданчика від Сича.

«Жовто-чорні» продовжували атакувати і на 32-ій хвилині створили черговий момент. Федорчук у штрафній площі гостей відгукнувся на передачу з глибини та в один дотик віддав пас на Борячука. Андрій намагався поцілити у дальній кут – безрезультатно.

Під завісу першого тайму харків’яни створили перший по-справжньому небезпечний момент біля воріт Паньківа. Кравченко прийняв м’яч у карному майданчику та пробив у правий кут – неточно.

Все ж до перерви останнє слово було саме за «жовто-чорними». Вже у компенсований арбітром час «рухівці» втілили свою ігрову перевагу у забитий гол. Федорчук віддав передачу у штрафну площу харків’ян, Сапуга виграв другий поверх та переправив м’яч на Борячука. Нападник «Руху» з лічених метрів розстріляв ворота «Металіста 1925» – 1:0. За мінімальної переваги львів’ян команди пішли відпочивати.

У другому таймі гості заграли дещо активніше. У гру довелося вступити Паньківу, який парирував дальній постріл Єрмакова. «Рухівці» відповіли класною трьохходівкою, яка завершилась ударом Борячука – над поперечкою.

На 65-ій хвилині невтомний Борячук міг робити серйозну заявку на перемогу. Після стандарту біля воріт «Руху» «жовто-чорні» вибігли у стрімку контратаку. Климчук розкішною передачею вивів Борячука на рандеву з кіпером. Андрій обіграв Сидоренка та пробив по воротах, втім, м’яч прийняла на себе стійка.

Все ж за мить рахунок таки став 2:0. Борячук на правому фланзі виграв боротьбу в захисника харків’ян. М’яч рикошетом від оборонця гостей потрапив до Климчука, який перебував у штрафній площі «Металіста 1925». Юрій все виконав бездоганно: поклав на газон свого візаві та потужним ударом подвоїв перевагу «жовто-чорних».

До завершення гри «рухівці» створили ще кілька нагод для взяття воріт, але втретє відзначитися у воротах ххарків’ян не вдалося. У підсуку, переконлива перемога «жовто-чорних» з рахунком 2:0. Таким чином «Рух» перервав свою 5-матчеву безвиграшну домашню серію.

РУХ – МЕТАЛІСТ 1925 – 2:0
Голи:
Борячук (45+2), Климчук (70).
Рух: Паньків, Роман,Білий, Климчук (Руніч, 78), Сич, Сапуга (Карасюк, 78), Федорчук (Мартинюк, 68), Бойчук (Альваренга, 68), Дідик, Теллес, Борячук.
Металіст 1925: Сидоренко, Єрмаков, Кверквелія, Шершень, Ченбай, Габелок, Савін, Криськів (Задерака, 46), Кравченко, Ременюк, Марлісон (Зубков, 69).
Попередження: Федорчук (49) – Марлісон (33).

28 листопада 2021 19:00







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

УПЛ, 22-й тур. Рух: у фокусі – ЛНЗ

 

28 березня 2024 16:00

УПЛ, 22-й тур. Кривбас готується до Вереса

 

28 березня 2024 11:39

Україна, 17-й тур. ЛНЗ – Минай. Огляд матчу

 

23 березня 2024 18:46