Сьогодні 16 квітня 2024 р.

Шаран: «Все буде залежати тільки від Селезньова»

Минулого тижня «Минай» відновив тренування, почався перегляд потенційних новачків. Старт повноцінного збору заплановано на 1 липня. Головний тренер Володимир Шаран розповів про ситуацію у команді. Його слова наводить офіційний сайт клубу .

– Володимире Богдановичу, приємно поринути в робочий процес?
– Так, безумовно. Місяць тому я вже приїжджав до Ужгорода. І тоді також було приємно повернутися. Хоча тоді було лише шість гравців першої команди та представники U-19. Ми проводили тренування. Також було приємно попрацювати, бо вже було важкувато психологічно. А зараз взагалі справжня робота розпочалася – маю на увазі перегляд потенційних новачків. І так ми вже входимо у тренувальний процес на найбільших обертах.

– На вашу думку, чи доречно проводити чемпіонат України під час війни?
– Вважаю, що футбол – спорт номер один. Це найулюбленіший вид спорту мільйонів людей у ​​всьому світі. І, звичайно, він необхідний нам, незважаючи на нелегкий період, який переживає Україна. Футбол дуже потрібний людям. Насамперед, у психологічному плані. У тому числі й нашим військовим, які перебувають на передовій та захищають нашу батьківщину.

Це також робота для гравців, тренерів, менеджмент клубу. Тому ми вдячні президенту ФК «Минай» Валерію Пересоляку за те, що він дав добро розпочати підготовку. Офіційної інформації про старт ще немає. Все швидко змінюється, але ми сподіваємося на краще і те, що до запланованої попередньої дати старту 20 серпня ситуація зміниться лише на краще.

– У психологічному плані війна залишить відбиток на гравцях?
– Безперечно. Навіть зараз, дивлячись на гравців, відчувається, що вони згаяли багато часу. Чудово розуміли, що перший період війни їм було не до футболу. Але відновити кондицію можна. І психологічний стан також. Розмовлятимемо з гравцями. Але все одно футбол дарує позитивні емоції. Кожен має займатися своєю професійною роботою. Ми вже розпочали це.

– Які враження від перших тренувань?
– Пропустивши чимало часу, а це 120 днів без основних тренувань не так просто. Це видно. Хлопцям дуже важко навіть після вчорашнього легкого тренування. Ще така спека.

– Уболівальників та журналістів цікавить подальша доля Євгена Селезньова.
– У Євгена закінчився контракт із ФК «Минай». Я був задоволений його роботою під час зимового тренувального збору у Туреччині. І, звичайно, все залежатиме лише від нього. Ми з Євгеном уже говорили про це. Я підтримаю його, якщо побачу, що він ставиться до справи так само серйозно, як це було в Туреччині, коли ми ближче познайомилися в «Минаї». Я на нього сподіваюся та розраховую на його досвід. Ми розуміємо, що чемпіонат буде не таким, до якого ми звикли. У тому плані, що багато легіонерів покинуть клуби. А може, і все. Для Євгена це додатковий шанс якісніше проявити себе на футбольному полі. Все залежить від його роботи, здоров'я. Але я сподіваюся, що все буде гаразд.

28 червня 2022 18:11







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Україна, 24-й тур. Металіст 1925 – Дніпро-1. Огляд матчу

 

15 квітня 2024 21:16

Україна, 24-й тур. ЛНЗ – Верес. Огляд матчу

 

15 квітня 2024 19:02

Україна, 24-й тур. Полісся – Колос. Огляд матчу

 

14 квітня 2024 20:33