Сьогодні 16 квітня 2024 р.

«Динамо» в ОАЕ: робота над помилками в обороні та побудовою атак

У нашому традиційному щоденнику зі зборів – подробиці першого повноцінного дня перебування київського «Динамо» на зборі в ОАЕ.

З зими до літа

Якщо останнє тренування київського «Динамо» на клубній базі в Конча-Заспі проходило на засніженому полі, яке було в дивину для деяких легіонерів, які постили фото з тренування серед снігових заметів до своїх сторінок у соцмережах, і за сильного снігопаду, а в день вильоту і сьогодні в Києві встановився температурний мінімум кількох останніх років, коли стовпчики термометра опускалися до -20°C, то відразу після приземлення в аеропорті Дубай команда відчула сильний контраст. Зимові пуховики, що входять до комплекту динамівського екіпірування, у найближчі 10 днів гравцям явно не знадобляться – під час ранкового та вечірнього тренувань температура не опускалася нижче +20 за Цельсієм. Легіонери з південних країн такому клімату особливо пораділи, не сходила посмішка в перші дні і з обличчя португальського люксембуржця Жерсона Родрігеса.

undefined



Мотивація від Мірчі Луческу

Однак, якщо в перервах між тренуваннями ще не втомлені за час збору гравці встигали жартувати, то з початком тренування всі відразу налаштовувалися на серйозний лад. Мірча Луческу, якого гравці називають не інакше як Містер, і до якого всі ставляться з великою повагою, налаштовує хлопців на серйозну роботу вже з перших слів. Містер знає підхід до кожного, але на загальних зборах, які проводяться перед кожним тренуванням безпосередньо на футбольному полі, говорить слова, які однаково добре доходять до кожного і сприймаються усіма членами команди.

undefined



Перед вечірнім заняттям Мірча Луческу кілька разів повторив хлопцям, що вони повинні усвідомлено підходити до виконання кожної вправи, розуміючи, для чого вони це роблять. І тоді вони доведуть синхронність своїх дій, зокрема, при побудові атак, до автоматизму. Комбінації – це те, що повинно напрацьовуватиметься годинами на тренуваннях до автоматизму. «На першому місці – організація, проте за нею обов'язково слідує імпровізація» - підсумував Містер.

М'ячі, м'ячі і ще раз м'ячі


Поле на центральному стадіоні комплексу, безумовно, хорошої якості – цьому сприяють всі ті ж вищезгадані кліматичні умови в цю пору року, де температура коливається несильно у контраст до морозного Києва. На такому полі працювати з м'ячами, комбінувати, проявляти індивідуальну майстерність, не боячись травмуватися – одне задоволення. До слова, в лазареті команди тільки Микола Шапаренко, який через пошкодження зв'язки займався в перші два дні біговою роботою в парі з Олександром Тимчик, який також полетів на збір, де продовжує своє відновлення.

undefined

undefined



Рясний полив газону перед початком заняття говорив про одне - м'яч буде ковзати по газону швидко. Тренер з фізпідготовки Віталій Кулиба вже був готовий розпочати традиційну розминку, однак Мірча Луческу після прибуття на стадіон запропонував команді інший варіант – замість розминки попрацювати з м'ячем, виконуючи вправу, над якою команда працювала вранці – побудова атак, при якій гравці оборони відбирають м'яч не дуже активно, щоб дати можливість атакуючій групі вдосконалювати і доводити до автоматизму свої комбінації.

Потім були великі квадрати і один великий квадрат на все поле, при якому гравці, поділені на дві команди, передавали м'яч в один дотик, а другим могли тільки перевести м'яч на іншу половину поля.

Крапля місцевого колориту для повноти картини

На вечірнє тренування команда, яка, до слова, їздить на стадіон згідно карантинним умовам – двома автобусами, прибула перед заходом сонця. Незабаром після початку роботи одночасно з декількох мечетей, буквально оточуючих стадіон з усіх боків пролунав Магриб – вечірня молитва в ісламі, що здійснюються після заходу сонця. Однак динамівців це нітрохи не відволікало – вони незворушно продовжували працювати на футбольному полі, виконуючи один комплекс вправ за іншим. Хіба що Мірчі Луческу довелося робити підказки трохи голосніше, ніж зазвичай.

undefined



У неділю о десятій ранку «Динамо» знову прибуде на стадіон і продовжить підготовку до другої частини сезону в рамках тренувального збору в ОАЕ.


16 січня 2021 22:02







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Україна, 24-й тур. Металіст 1925 – Дніпро-1. Огляд матчу

 

15 квітня 2024 21:16

Україна, 24-й тур. ЛНЗ – Верес. Огляд матчу

 

15 квітня 2024 19:02

Україна, 24-й тур. Полісся – Колос. Огляд матчу

 

14 квітня 2024 20:33