Сьогодні 28 березня 2024 р.

Борзенко: «Видно, что бразильцы «Львова» прогрессировать в Украине»

Захисник ФК «Львів» Сергій Борзенко поділився думками стосовно того, як «синьо-золоті леви» стартували у сезоні-2018/19, чого львівському колективу не вистачило у поєдинках з «Динамо» та «Ворсклою», а також як команда готується до виїзної гри з «Олімпіком».

– Сергію, як ти оціниш старт ФК «Львів» у Прем’єр-лізі в поточному сезоні? Чого не вистачило команді в матчах з «Динамо» і «Ворсклою», аби зачепитися за очки?
– Ми виграли перший матч з рахунком 2:0, все було нормально. Потім був дуже важкий суперник – київське «Динамо». Хлопці гарно себе проявили але не дотерпіли, щоб взяти бодай один турнірний бал. У третьому турі був дуже хороший для нашої команди матч, просто ми не реалізували безліч гольових моментів – 3-4, а ще й пенальті. Були зобов’язані брати три пункти. Потрібно більше працювати на тренуваннях, щоб результат був кращим.

– Як по-твоєму, команда вже пристосувалася до ігрового стилю Жилмара? Якщо порівнювати нинішнє взаєморозуміння хлопців з тим, як було в міжсезоння…
– Команда потроху пристосовується до вимог наставника. Ще видно, що в деяких моментах у хлопців не вистачає зіграності. Але ми працюємо над цим на тренуваннях, вказуємо їм на помилки та ігрові нюанси.

– У команді присутні сім бразильців, але поки в офіційних матчах на поле виходили лише четверо з них. Що скажеш про готовність цих гравців проявити себе в українському футболі?
– Хлопці, які вже грають в складі – Аугусто, Бруно, Тейлор і Панамбі – добре виглядають на футбольному полі. Видно, що вони хочуть чогось добитися в чемпіонаті України. Три інших бразильці підтягуються фізично, звикають до наших вимог, менталітету і країни. Ті ж, хто вже зараз отримують ігровий час, виглядають поки що впевненіше.

– У п’ятницю ФК «Львів» чекає непроста виїзна гра з «Олімпіком». Ти грав в цій команді протягом сезону-2015/16 та, напевно, непогано знайомий з можливостями донецького колективу. Що скажеш про суперника?
– «Олімпік» – суперник хорошого рівня, там підібрані футболісти-бійці. Знаю головного тренера, він підбирає сильних за духом гравців, які завжди прагнуть до перемоги. Щоправда, там зараз вже зовсім інша команда в порівнянні з тією, коли я у ній грав. У будь-якому випадку, головний тренер завжди налаштовує хлопців на перемогу. Команда вже який сезон поспіль досягає хороших результатів, бореться за місця в єврокубках. За підсумками минулого чемпіонату, «Олімпік» потрапив у другу шістку, але, мабуть, після того, як взимку у них змінилося близько 14 виконавців. Але команда у них боєздатна і дуже хороша.

– Що ФК «Львів» може протиставити «Олімпіку», щоб здобути три очки в майбутній зустрічі?
– Команда їде до Києва, щоб дати бій «Олімпіку», і налаштовується лише на перемогу. Про решту нюансів підготовки більше скаже головний тренер.

– Як тобі ситуація в українській першості після трьох турів? Лідирують не «Динамо» або «Шахтар», а «Олександрія»…
– «Олександрія» набрала непоганий хід. Але в українському футболі є «Динамо» і «Шахтар», а всі інші команди знаходяться приблизно на одному рівні. Буде дуже серйозна боротьба, спочатку за потрапляння в шістку, а потім і за єврокубки. Чемпіонат у нас рівний, виділяються тільки «Динамо» і «Шахтар», в матчах з іншими можна і потрібно набирати максимум очок.

– Ти досі відновлюєшся від травми, отриманої минулого сезону. Що кажуть лікарі про твоє повернення на поле?
– Після операції минуло три з половиною місяці. Я вже працюю індивідуально і отримую досить серйозні навантаження. Не хочеться забігати наперед щодо того, як я буду себе почувати в подальшому, але намагаюся якомога швидше повернутися на поле. Може, це буде місяць-півтора, може, два місяці. Але це максимум.

– У зв’язку з травмою, з початку сезону ти є частиною тренерського штабу львівської команди. Розкажи про враження: як це – стежити за грою з боку і бачити картинку очима тренера? І не плануєш після ігрової кар’єри розпочати тренерську?
– Чесно кажучи, це дуже цікаво. Як мінімум, для самого себе – навчитися чомусь новому. Краще, звичайно, бути на футбольному полі, адже це нереальні нерви – сидіти на лавці і переживати за хлопців. Для мене це неоціненний досвід. Я намагаюся щось з отриманих знань відкласти на майбутнє. Але поки сильно вперед не заглядаю: відновлююся після травми і хочу ще спробувати повернутися в футбол. А як буде далі – життя покаже.

10 серпня 2018 10:58







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Україна, 17-й тур. ЛНЗ – Минай. Огляд матчу

 

23 березня 2024 18:46

Інтерв'ю динамівця Владислава Кабаєва

 

22 березня 2024 19:07

Андрієвський. 100 матчів за Динамо

 

18 березня 2024 17:16