Сьогодні 29 березня 2024 р.

Карпати – Маріуполь 1:1. Україна, 3-й тур. Звіт

До перерви команди обмінялися забитими голами – на влучний удар Топалова точним пострілом відповів Войковіч.

У стартовому складі «Карпат» з’явився Крістіан Понде, який пропустив початок сезону через ушкодження. Загалом же Олександр Чижевський виставив прогнозовану стартову одинадцятку. Інша справа Олександр Бабич – наставник маріупольців вирішив дати відпочити частині своїх виконавців і суттєво змінив склад у порівнянні з матчем, який відбувся на тижні у Лізі Європи. Відразу вісім нових виконавців, які не грали проти АЗ, вийшли на поле «України» з перших хвилин.

Господарі розпочали активніше – на 9-й хвилині Фране Войковіц прострілював з лівого флангу, втім м’яч пролетів паралельно до воріт і не знайшов адресата. «Маріуполь» відповів схожим чином – Олексій Ковтун не зумів перехопити передачу з правого флангу, м’яч потрапив до Віктора Корнієнка, який не чекав не такий подарунок – для «Карпат» все минулося. Проте через кілька хвилин гості таки забили – Дмитро Топалов отримав передачу з глибини, увірвався у штрафний майданчик і пробив повз Романа Підківку – 0:1.

«Зелено-білі» з відповіддю не забарилися. На 30-й хвилині Олексій Гуцуляк виконав ідеальну передачу на Войковіча, який уникнув офсайду і в дотик переправив м’яч у сітку – 1:1! До завершення тайму господарі заволоділи ініціативою, проте конвертувати перевагу в забиті голи не змогли.

Друга половина зустрічі розпочалася зі швидких атак обох команд. Хоча справжня небезпека біля воріт «Карпати» виникла після стандарту. Джойскім Дава опинився на ударній позиції після навісу зі штрафного і дивом не вразив ціль. «Левам» вдалося заблокувати удар камерунця та добивання від його партнерів. Львів’яни більш якісно діяли під час позиційних атак, частіше використовуючи лівий фланг.

Суттєво все змінилося у грі після неоднозначних рішень арбітра у середині другого тайму. Спочатку Костянтин Труханов вирішив, що Гуцуляк падав у штрафному майданчику суперника за власною волею, а вже за хвилину показав другу жовту картку Дмитру Кльоцу за фол проти Валерія Федорчука в центрі поля. До завершення зустрічі залишалося трохи менше 30 хвилин і «зелено-білим» довелося грати весь цей час в меншості. Пізніше рефері знову по-особливому трактував боротьбу Франціско Ді Франко та Владислава Вакули – нагородив карпатівця жовтою карткою і призначив небезпечний штрафний удар у ворота господарів.

Чисельна меншість серйозно вплинула на атакувальні можливості «Карпат» і приазовці без серйозних труднощів руйнували випади «левів». Разом з тим, гості не надто агресивно діяли попереду і не часто турбували Підківку. «Маріуполь» контролював м’яч, втім не загострював гру біля володінь суперника.

КАРПАТИ – МАРІУПОЛЬ – 1:1
Голи:
Войковіч (30) – Топалов (25).
Карпати: Підківка, Мартінс, Ковтун, Вакуленко, Дубінчак, Вербний, Кльоц, Войковіч (Лейоус, 63), Ді Франко, Гуцуляк, Понде (Карпенко, 64).
Маріуполь: Гальчук, Кирюханцев, Дава, Яворський, Федорчук, Вакула, Корнієнко (Полегенько, 65), Танковський, Чех (Мишньов, 57), Кащук (Чурко, 46), Топалов.
Попередження: Кльоц (46), Гуцуляк (66), Ді Франко (77) – Яворський (56), Федорчук (79).
Вилучення: Кльоц (67, друге попередження).

11 серпня 2019 21:25







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Украина, 3-й тур. Карпаты – Мариуполь 1:1. Обзор матча

 

11 серпня 2019 21:38