Сьогодні 28 березня 2024 р.

Корнієнко: «Для «Шахтаря» важливо бути лідером Прем'єр-ліги»

Захисник «Шахтаря» Віктор Корнієнко розповів про підготовку команди до одного з останніх домашніх матчів року проти «Львова», оцінив свою взаємодію з Мудриком та поділився емоціями після повернення до тренувального процесу Жуніора Мораєса.

– До зимової паузи в УПЛ залишилося лише два матчі. Наскільки важливо у них не лише взяти шість очок, а й покращити різницю м'ячів, щоби піти на перерву лідерами?
– Зараз дуже відповідальний період, де ми маємо витиснути максимум і вийти на перше місце. Попереду відповідальні матчі зі «Львовом» та «Олександрією», до того ж якість полів погіршується, нам стає важче грати на атаку. Є й внутрішнє хвилювання за результат, хочеться пройти цей відрізок без втрат.

Ми всі усвідомлюємо турнірну ситуацію, розмовляємо про це в команді, щоб покращити різницю м'ячів і вийти на перше місце. Психологічно важливо бути лідерами.

– «Львів» виграв два останні матчі, що знаєте про цю команду?
– Суперник гідний та непоступливий. Недаремно львів’яни обіграли «Зорю» нещодавно, це говорить про їхній рівень. Ми готуємось до складної гри та недооцінки суперника не допустимо.

– Чому «гірникам» доводиться непросто в іграх із середняками?
– Усі команди серйозно налаштовуються на «Шахтар». У нас великий клуб, футболісти інших команд хочуть проявити себе, тому так виходить.

Звичайно, нас дратує, що суперники захищаються по сім осіб у своєму штрафному майданчику. Важко розкрити таку оборону та й грати так не цікаво. Якби нас пресингували та атакували, ігри були б більш видовищними, а це плюс для вболівальників.

– У матчі з «Інгульцем» у вас була непогана зв'язка на фланзі з Мудриком. Наскільки легко вам грати з ним?
– Ми поступово, з кожною грою, все краще розуміємо одне одного, налагоджуємо зв'язки. Щось уже виходить на полі. Але можемо ще краще, і намагатимемося показати це на полі.

– Без підказок Де Дзербі у Кропивницькому було складно?
– Чесно кажучи, тренера нам бракувало. Він завжди у грі, завжди підбадьорює, підказує. А тут була тиша, незвично.

– Позаду непростий рік. Втома вже накопичилася?
– Ні, я б так не сказав. Втоми немає. Коли ти починаєш про це думати і говорити, то вона з’являтиметься. Я про це не думаю, виконую свою роботу, як і виконував раніше.

– Повернення Жуніора Мораєса до загальної групи надихнуло колектив?
– Звісно! Ми скучили за Жуні! Раді бачити його на тренуваннях, хочемо, щоб він якнайшвидше повернувся в гру. Будемо йому всіляко допомагати в цьому. Сподіваюся, що його повернення на поле не за горами, він наш бомбардир.

– Це один із останніх домашніх матчів «Шахтаря» у 2021 році. Чекаєте завтра на підтримку в матчі зі «Львовом»?
– Так, завжди приємно грати з уболівальниками. Незабаром зимова перерва, тож хотілося б, щоб глядачів прийшли на «Олімпійський» у п'ятницю. Ми всіх запрошуємо, для нас дуже важлива підтримка, спробуємо порадувати їх гарною грою та перемогою.

2 грудня 2021 14:17







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Україна, 17-й тур. ЛНЗ – Минай. Огляд матчу

 

23 березня 2024 18:46

Інтерв'ю динамівця Владислава Кабаєва

 

22 березня 2024 19:07

Андрієвський. 100 матчів за Динамо

 

18 березня 2024 17:16