Сьогодні 28 березня 2024 р.

КДК «впаял» Исмаили лишь два матча

27 липня відбулося засідання Контрольно-дисциплінарного комітету Федерації футболу України.

Ретельно вивчивши матеріали справи «Про вилучення футболіста ФК «Шахтар» Донецьк Гонсалвеса Доса Сантоса Ісмаїлі у матчі за Суперкубок України з футболу 21.07.2018 р. ФК «Шахтар» Донецьк – ФК «Динамо» Київ», КДК вирішив: за червону картку, отриману на 90+5-й хвилині у матчі за Суперкубок України, відсторонити Ісмаїлі на два матчі.

«При прийнятті такого рішенні ми брали до уваги не лише формальні юридичні аспекти справи, – розповів офіційному сайту ФФУ голова КДК Андрій Шумілов. – До речі, якби ми керувалися таким підходом, то, наприклад, за поведінку вболівальників в останньому матчі УПЛ сезону-2017/2018 «Динамо» та «Шахтар» отримали б більш суворі покарання. І тоді матч 3-го туру вже поточного чемпіонату між киянами та гірниками також міг пройти без глядачів. Проте КДК тоді взяв до уваги інтереси уболівальників і обмежився м’якішим покаранням: один домашній матч без глядачів для «Динамо», чиї уболівальники вибігали на поле та вдарили прямо на полі гравця команди-суперниці, та один матч без гостьового сектора для «Шахтаря», чиї уболівальники скоїли менш резонансні порушення. Хоча, повторююсь, удар уболівальником «Динамо» гравця «Шахтаря» прямо на футбольному полі – це дуже серйозне порушення.

При розгляді справи Ісмаїлі до уваги прийнято наступне. По-перше, раніше подібних грубих порушень у цього гравця не було. По-друге, протистояння «Динамо» та «Шахтаря» є найбільш популярними серед вболівальників поєдинками і окрасою нашого чемпіонату. Тому серед іншого важливо, щоб команди провели ці матчі у найсильніших складах. «Шахтар», зокрема, спрямував до КДК листа, де наполягав на дискваліфікації двох гравців «Динамо» – Томаша Кенджори та Тамаша Кадара. Ці два футболісти штовхали гравця ФК «Шахтар» Андрія Тотовицького, коли той лежав на газоні наприкінці матчу. Між іншим, зважаючи на те, що гра не була зупинена (м’яч знаходився в руках голкіпера «Динамо») такі дії футболістів вимагали не лише покарання самих гравців, але і призначення 11-метрового удару. Саме після цього моменту і відбулася конфліктна ситуація на полі. Вона завершилась масовою штовханиною, в якій активну участь взяли гравець «Динамо» Бурда та футболіст «Шахтаря» Ісмаїлі. До речі, саме Бурда перший штовхнув Ісмаїлі. І, врешті-решт, це призвело до вилучення і Бурди, і Ісмаїлі.

Ми по декілька разів переглянули всі наявні відео. Але, на жаль, відео, яке б допомогло встановити чітку і детальну картину сутички, немає. Тому, повторююсь, після ретельного вивчення усіх наявних матеріалі справи КДК ФФУ вирішив відсторонити Ісмаїлі на дві гри та не брати до уваги лист ФК «Шахтар», в якому клуб вимагає відсторонення двох гравців ФК «Динамо» Київ мінімум на три матчі».

27 липня 2018 11:14







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

УПЛ, 22-й тур. Рух: у фокусі – ЛНЗ

 

28 березня 2024 16:00

УПЛ, 22-й тур. Кривбас готується до Вереса

 

28 березня 2024 11:39

Україна, 17-й тур. ЛНЗ – Минай. Огляд матчу

 

23 березня 2024 18:46