Сьогодні 19 квітня 2024 р.

Бородай: «Мой характер соответствует символу «Карпат» – льву»

Коли у вівторок по обіді Олег Бойчишин вручав футболку з 57-м номером на спині новачку «Карпат» Олегу Бородаю, то запевнив, що цей 25-річний захисник зможе підсилити оборонну лінію команди. Головний тренер сказав, що Бородай проявив себе як самовідданий та відважний футболіст і, зрештою, переконав тренерський штаб у тому, що в новому сезоні він може бути корисним для команди. Щиро вірить у це і сам новобранець «зелено-білих».

– Безумовно, я дуже радий, що приєднався до такої команди, – каже Олег. – Для мене це крок вперед. Я вважаю, що «Карпати» – це гранд українського футболу. Це команда з великою історією. Дякую за довіру тренерському штабу. Хочу тішити наставників і приносити радість вболівальникам.

– У минулому сезоні ти разом з ФК «Полтава» здобув право на виступи в УПЛ, однак клуб знявся зі змагань. Вже в неділю ти маєш на шанс нарешті дебютувати в елітному дивізіоні.
– Як для мене, так і для всієї Полтави то був шок. Однак життя продовжується. Як бачимо, все, що не робиться – робиться на краще. І зараз я знаходжуся в команді високого рівня. Це знаковий момент для мене і важливий крок. Хотілося б не просто дебютувати, а й бути частиною мого нового клубу. Я щасливий, що захищатиму кольори «Карпат» і носитиму їхню емблему на серці.

– Після розформування ФК «Полтава» ти дав відверте інтерв’ю, яке розійшлося на цитати в українській пресі. Можеш віднести себе до емоційних людей?
– Як би це гучно не звучало, але я порівняю себе з талісманом мого нового клубу. «Карпати» асоціюються з левом. Мій характер повністю відповідає цьому символу. Я є емоційною людиною і на футбольному полі, і за його межами. Намагаюся віддаватися грі і кожному моменту на футбольному полі. 

– Ти покликаний підсилити захисну лінію «Карпат». Ти дієш виключно в центрі оборони чи можеш закрити позицію флангового захисника або опорну зону?
– Почуваю себе комфортно в центрі захисту. Хоча дуже давно грав на позиції опорного півзахисника. Також доводилося закривати позицію правого захисника. Зрештою, жодних проблем з цим не бачу. Як тренери вирішать, так і буде.

– Твій футбольний шлях розпочався у рідному Мелітополі. Що пригадуєш про дитячі роки?
– У 15-річному віці мене почали залучати до складу «Олкому», який грав у Другій лізі. Через рік я підписав повноцінний контракт з клубом. Точніше, не я, а мої батьки, оскільки на той момент я був неповнолітнім. Дебютував у професійному футболі, коли мені було 17. Я провів лише дві гри, а команду розформували. Далі було запрошення від «Зорі», де я себе непогано проявив у молодіжній команді.

– Юрій Вернидуб неодноразово казав, що бачить у тобі перспективу. Після чемпіонства з «молодіжкою» «Зорі» ти навіть двічі зіграв за головну команду: в Кубку України і Лізі Європи. Проте стабільним гравцем основи так і не став.
– Мені важко сказати, яка причина цього. Таким було рішення Юрія Вернидуба. Я не вправі його обговорювати. Розмови щодо мого залучення до основи були, однак в «Зорі» вирішили, що я ще не готовий замінити, наприклад, Тоні Шуніча. Тому настав час залишити «Зорю».

– У «Карпатах» доволі насичена лінія оборони, на чолі з Артемом Федецьким...
– Добре, коли в команді є така людина, справжній вожак. Молодь повинна рівнятися на Федецького і брати приклад. Той об’єм роботи, який він виконує на тренуваннях – дорогого вартує. Завдяки Артему кожен з гравців «Карпат» може ставати ще кращим. Коли поруч ти бачиш справжнього професіонала, то це мотивує. 

– В «Карпатах» ти гратимеш під 57-м номером. Погодься, доволі нетиповий вибір.
– Так сталося, що цей номер я отримав у «Зорі». Фактично я робив перші серйозні кроки у своїй кар’єрі. Принагідно хотів би подякувати наставникам молодіжної команди луганців. Вони мені дуже допомогли. Щодо номеру, то якось так склалося – цифра 57 переслідує мене не лише у футболі, а й часто супроводжує у житті.

– Ти вже мав нагоду познайомитися зі Львовом?
– У цьому місті хоче побувати кожен. Приїхати, відпочити, насолодитися... Це красиве місто з історією. Раніше я тут був лише під час матчів. Тепер я матиму хорошу нагоду ретельно познайомитися зі Львовом. Поки мав час лише пройтися центром і відвідати кілька кав’ярень. Скоро до мене приїде дружина – з нею разом детально вивчатимемо це місто.

19 липня 2018 14:02







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Україна, 10-й тур. Зоря – Шахтар. Огляд перенесеного матчу

 

18 квітня 2024 18:29

Україна, 15-й тур. Олександрія – Оболонь. Огляд матчу

 

17 квітня 2024 21:30

Україна, 16-й тур. Минай – Динамо. Огляд матчу

 

17 квітня 2024 17:57