Сьогодні 28 березня 2024 р.

Дніпро – Десна 0:1. Україна, 3-й тур. Звіт

Влучний удар Олександра Філіппова після помилки захисників господарів засвідчив першу поразку дніпрян на рівні УПЛ.

У порівнянні з гостьовим поєдинком проти «Зорі» у минулому турі, у стартовому складі дніпрян в матчі проти «Десни» відбулися певні зміни: взагалі не потрапили в заявку на гру Чичиков і Батагов, натомість вперше у стартовому складі спортклубівців вийшли новачки – Вакулко і Коркішко. Також зазначимо про появу в запасі Кравченка, який відновившись після травми на цьому тижні вже працював на рівні з іншими партнерами.

У гостей, в порівнянні з переможним матчем проти «Ворскли», відбулася тільки одна зміна – в лінії атаки вийшов Дегтярьов замість Богданова, ну а головна увага вболівальників дніпрян була прикута до лівого півзахисника діснянців Кузика, який нещодавно виступав за спортклубівців.

Команди почали досить обережно, з розвідки. Перший удар господарі завдали на 8-й хвилині, коли Булеца змістився з лівого флангу у центр і пробив метрів з 20-ти, але м’яч зачепився за ногу захисника і пройшов над поперечиною – перший кутовий дніпрянам успіху також не приніс. За чотири хвилини Когут розігнав атаку пасом на правий фланг, звідки Коркішко навісив у штрафний майданчик, а там Булеца перестрибнув усіх, але знову таки пробив вище поперечини. В цілому, на полі йшла рівна гра, при цьому господарі тривалий час взагалі не давали можливості завдати супернику удар – тільки ан 27-й хвилині відбулась перша неточна спроба, коли Дегтярьов таки виграв боротьбу на другому поверсі, але пробив повз воріт, ще і ледве не отримав травму у зіткненні з Логіновим – добре, що для обох гравців все обійшлося.

Зовсім гаряче біля воріт дніпрян було на 30-й хвилині, коли Калітвінцев ледве не замкнув простріл зліва, вже знаходячись перед порожніми воротами. У свою чергу дніпряни мали стовідсоткову нагоду вийти вперед після прострілу Супряги на 34-й хвилині, але а ні Булеці, а ні Коркішку, так і не вдалося заштовхати м’яч у сітку. Пройшло ще 4 хвилини і тепер вже «Десна» мала нагоду відкрити рахунок після розіграшу стандарту, коли до м’яча приклався Імереков, але, на щастя для господарів, сфера у ворота не влучила.

Другий тайм активніше розпочали гості, і вже на самому його початку Кузик замикав навіс з правого флангу, знаходячись вже у воротарському майданчику, але м’яч пройшов поруч із стійкою. Але поступово дніпряни стали все частіше гостювати на половині поля суперника, більше контролюючи м’яч та створюючи тиск поблизу штрафного майданчику деснянців. Проте гості гостро контратакували і на 58-й хвилині дніпрянам просто пощастило, коли м’яч після удару Артема Фаворова «поцілував» обидві стійкі воріт і вискочив в поле.

Після цього вже чернігівці перехопили ініціативу, все частіше навантажуючи штрафний майданчик. І ось саме у цей момент сталася прикра помилка у захисті дніпрян – суперники перехопили м’яч після банального розіграшу вільного удару, і Філіппов спокійно вразив у ціль. Останні 20 хвилин гри дніпряни намагалися врятувати ситуацію, але пробити захист суперника, який до того ж, досить вміло тягнув час, так і не зуміли. Останній шанс господарі отримали вже на 95-й хвилині, коли Куліш заробив штрафний прямо на лінії карного майданчику, але Кравченко, який проводив сівй перший офіційний матч за півроку, пробив вище поперечини.  У підсумку дніпряни програють вперше на рівні УПЛ.

ДНІПРО – ДЕСНА – 0:1
Гол:
Філіппов (67).
Дніпро: Кліщук, Сафронов, Логінов, Лопирьонок, Польовий, Вакулко (Куліш,71), Когут, Булеца (Кравченко, 65), Назаренко, Супряга, Коркішко (Кобахідзе, 60).
Десна: Паст, Д.Фаворов, Імереков, Гітченко, Мостовий, А.Фаворов, Огіря, Кузик (Картушов, 60), Філіппов, Калітвінцев (Конопля, 86), Дегтярьов (Єрмаков, 76).
Попередження: Калітвінцев (24), Дегтярьов (44), Сафронов (46), Коркішко (57), Вакулко (60), Когут (81).

11 серпня 2019 18:55







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

УПЛ, 22-й тур. Рух: у фокусі – ЛНЗ

 

28 березня 2024 16:00

УПЛ, 22-й тур. Кривбас готується до Вереса

 

28 березня 2024 11:39

Україна, 17-й тур. ЛНЗ – Минай. Огляд матчу

 

23 березня 2024 18:46