Сьогодні 20 квітня 2024 р.

Украина, 14-й тур. Александрия – Десна. Анонс

По материалам оф. сайта «Десны»

«Десна» завітає у гості до одного з лідерів чемпіонату, та одного з відкриттів нинішнього сезону УПЛ – «Олександрії».







«Олександрія» – «Десна» (Чернігів)
4 листопада.
Початок – 14:00
Олександрія. Стадіон «Ніка»
Арбітр: Володимир Новохатній (Київ).

Пряма трансляція матчу на телеканалі «Футбол 1».

Нагадаємо, минулий сезон нинішній суперник «Десни» завершив в якості лідера другої шістки чемпіонату. А найкращим бомбардиром команди став… Сергій Старенький (7 голів у 25 матчах). Стабільно виступав й Андрій Гітченко (25 матчів, 1 забитий м’яч). Влітку Андрій та Сергій поповнили ряди «Десни», втім, це не позначилося на виступах клубу з Кіровоградської області: вже зі старту чемпіонату олександрійці рвонули вгору у таблиці, й продовжують триматися «у топі» і у другому колі.

Причому,
після поразки «Динамо» у матчі з «Шахтарем» (1:2), за підсумками 14 туру господарі можуть наздогнати за очками киян, що, безумовно, є для суперника «Десни» додатковою мотивацією.

Головним голеодором команди у нинішньому сезоні варто визнати Євгена Банаду (12 матчів, 6 голів), втім, не слід забувати і про оборону – вона у «Олександрії» третя у лізі за кількістю пропущених м’ячів (11). Менше тільки у «Шахтаря» та «Динамо».


Важливо й те, що «Олександрія» покинула Кубок України ще на стадії 1/16 фіналу, а тому протистояння з чернігівцями стане першим матчем для команди на цьому тижні, у той час як «Десна», як ми знаємо, провела 120-хвилинну битву з «Зорею».

На сьогодншній день футболісти «Десни» посідають 7 сходинку в турнірній таблиці, маючи на своєму рахунку 5 перемог, 1 нічию та 7 поразок. Різниця м’ячів 14-17=-3 на користь суперників.

Втім, так як перед «Десною» стоїть завдання – потрапити в Єврокубки, команда повинна розраховувати на позитивний результат у матчі у Олександрії. До слова, перший пропущеним господарями м’яч у цій зустрічі стане для »Олександрії» 150-м при Володимирі Шарані. А якщо цей гол заб’є Олександр Ковпак, для нападника «Десни» він стане 75-м.

Історія протистоянь
Вперше «Десна» та «Олександрія» зустрілися між собою в далекому 1962 році. І тоді перемога залишилася за чернігівцями.


Всього ж з тих пір команди провели 23 матчі, 10 з яких виграла «Олександрія», 6 – »Десна», а ще 7 закінчилися внічию. Різниця м’ячів 31-23. На поле «Олександрії» чернігівці перемагали двічі. В УПЛ команди поки зіграли лише одну зустріч: у Чернігові наша команда поступилася 0-2.

Останній матч у Кіровоградській області команди провели 26 липня 2014 року. Тоді »Десна» програла 1:2. Що цікаво, у складі чернігівців голом відзначився нинішній головний тренер «Десни» U-19 Вадим Мельник, а у складі «Олександрії»… Сергій Старенький.

4 листопада 2018 10:05







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Україна, 10-й тур. Зоря – Шахтар. Огляд перенесеного матчу

 

18 квітня 2024 18:29

Україна, 15-й тур. Олександрія – Оболонь. Огляд матчу

 

17 квітня 2024 21:30

Україна, 16-й тур. Минай – Динамо. Огляд матчу

 

17 квітня 2024 17:57